12 - 12 -09

WFB F5- VV Rozenburg F9

Bronder: “Competitie eindigt te vroeg voor VVR F9”

Rozenburg F9 afgetroefd door WFB F5.
Uiteindelijk is de laatste competitiewedstrijd van VVR F9 in een nederlaag geëindigd. Een slappe eerste helft van de jongens werd door de potentiële kampioenskandidaat uit Ouddorp genadeloos afgestraft. Een prima tweede helft kon het tij echter niet meer keren.

Vandaag stond de allerlaatste wedstrijd in het kader van de najaarscompetitie tegen WFB F5, de nummer 1 van de ranglijst, op het programma. Een tegenstander van formaat dus die vandaag een gooi naar de titel zou doen. Helaas kon trainer Hoogwerf niet met de mannen mee (hij heeft een dubbelfunctie binnen de club, een zgn. “Advocaat-constructie”). Alle verantwoordelijkheid kwam dus op de schouders van oefenmeester Bronder te leggen vandaag. Vandaag konden we helaas geen beroep doen op Lesley en Dani. Zij hadden een verblijf in de lappenmand geboekt dit weekend. Met zijn achten dus naar Ouddorp om daar met de West Flakkeese Boys de strijd aan te gaan. In de kleedkamer kon oefenmeester Bronder de opstelling bekend maken: In het doel Shay. Achterin Jasper, Sam en Maxim. Op het middenveld Diego (aanvoerder) en Bowen. Voorin zou Lars voor de nodige chaos in de achterhoede van WFB moeten gaan zorgen. Als eerste wissel werd Luca aangewezen.

Op naar het veld. Het was best fris. Voor de warming-up dienden de mannen in beweging te blijven. Er gingen weer de nodige “moonwalks” over het veld en menig bal werd in het doel gepeund. Echter met Shay ging het niet zo goed. De wedstrijdspanning werd hem teveel en hij zag er vanaf om ons doel te verdedigen. Gelukkig was Luca (hij stak als enige zijn vinger op) zo dapper om de rol van doelman van Shay over te nemen. In de eerste helft waren de mannen van F9 een beetje tammer dan de tegenstander. De kansen voor WFB stapelden zich op, maar de scherpte bij het afronden bleef voorlopig uit en daarbij toonde onze doelman Luca zich een prima sta-in-de-weg voor de aanvallers van WFB. Echter na een minuut of 10 werd de ban gebroken. WFB scoorde zijn eerste goal en luttele minuten later stond het zelfs 4-0. Een monsterscore lag in het verschiet. Echter zover lieten de mannen van VVR F9 het niet komen.Vlak voor rust een prima aanval van VVR F9 over meerdere schijven. Luca gooit de bal naar Maxim, hij passt naar Diego, Bowen ontvangt de bal van Diego, Bowen speelt Jasper aan en Jasper speelt door naar Sam. Sam kapt twee tegenstanders uit en passt naar Lars. De bal komt voor de linkervoet van Lars en hij aarzelt geen moment: Als een kanonskogel slaat de bal achter de verbouwereerde doelman van WFB in het net! Helaas weet WFB ons doel vanuit de aftrap weer te vinden…….
Rust 5-1

In de rust werd er door oefenmeester Bronder aangegeven dat de mannen de duels feller aan moesten gaan. Er werd van keeper veranderd. De tweede helft zou Maxim het doel gaan verdedigen. In de tweede helft een heel ander spelbeeld. VVR F9 maakte het spel en WFB liep achter de mannen aan. Menig aanval ging richting Ouddorps doel echter werden er geen goals gemaakt. Door een counter kwam WFB zelfs op 6-1. Toch lieten de jongens zich niet uit het veld slaan en bleven de aanval zoeken. Goed doorjagen van Lars op de verdediging van WFB leverde hem een kans op. Deze kans werd door hem verzilverd door de bal netjes langs de keeper in de verre hoek te schieten. 6-2. Met nog 1 minuut te spelen wist WFB toch nog een balletje achter Maxim te schieten. 7-2. Hierna vond de arbiter het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd en de najaarscompetitie.
Eind 7-2

“Heel jammer,” blikte oefenmeester Bronder terug: “We speelden in de eerste helft ver onder ons kunnen. Maar als we de lijn van de tweede helft voortzetten dan volgen de resultaten weer vanzelf! In dat licht bezien is het jammer dat de najaarscompetitie nu is afgelopen. Al met al kunnen we tevreden terugkijken op de verrichtingen van F9. In een zeer zware competitie zijn we als 7e geëindigd en hebben in bijna iedere wedstrijd gescoord. Ook de voetbaltechnische kwaliteiten van dit team zijn erg vooruit gegaan. Ik kan niet wachten tot de voorjaarscompetitie begint!” Tot zover de verrichtingen van de mannen van VVR F9 in het jaar 2009. Rest ons nog een kerstballentoernooi op dinsdag 22 december in sporthal “De Rozet”.

Namens de jongens, de technische staf en de ouders wensen wij een ieder fijne kerstdagen en een voorspoedig en sportief 2010!

21 - 11 -09

Hellevoetsluis F2- vv Rozenburg F9.

Vandaag stond de kraker tegen Hellevoetsluis F2 op het progamma, na het goede spel van verleden week gingen de ''Hoogwerf Heroes'' met een behoorlijk portie zelfvertrouwen, op naar de koploper. Ik hoorde al echte strijdliederen, de bekende hit,'' Hellevoet die doen niks goed'' en eeuuh ''Hellevoetsluis die spelen we naar huis'', met andere woorden de stemming zat er op de vroege ochtend goed in. We misten wel een paar vaste basis krachten, onze ''crack'' Dani heeft toch weer een terugslag gehad en moest helaas deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan( zoals heel F9 vandaag deed, zo later blijken), Shay kreeg rust dit weekend en welke keeper kon Shay( van Beveren) doen vergeten, Diego moest zich ook afmelden, dus we zouden geen hoogstaande hakballetjes kunnen bewonderen vandaag,Lars moest afzwemmen vandaag, wie moest er nou in de spits en konden we de diepte in sturen? F9 kreeg hulp van twee bikkels uit de F8, Julian, die kan heel hard schieten en Tobias, de rots in de verdediging. Toen iedereen aanwezig was en ook de voetbal tenues, best belangrijk, ging de F9 trein op naar Hellevoetsluis. Daar aangekomen hup gelijk de kleedkamer in en omkleden, in de kleedkamer werd nog een ander strijdlied ten gehoren gebracht, het welbekende ''Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht'' en ''Hoor wie klopt daar kinderen''.

Nadat iedereen was uitgezongen, volgde de tactische bespreking, trainer Michel had de volgende opstelling uit zijn schoen gehaald, Julian als keeperpiet, Sam en Tobias als Jaap Stampieten, Maxim en Lesley op het middenveld, zeg maar de middenpieten, en voorin Luca en Bowen, de aanvalpieten, Jasper begon vandaag als reservepiet. En zo gingen de pieten van F9 het veld op, de scheidsrechter floot voor het begin, en de jongens van F9 gooiden de laatse pepernoten op het veld, in de hoop dat de tegenstander ze zou gaan zoeken en F9 zo misschien zo kunnen profiteren van de onstaane chaos, maar helaas. Het was al snel duidelijk dat deze jongens van Hellevoetsluis F2 ietsiepietsie beter waren, en deze jongens kregen dus al snel de bij naam ''de ietsiepietsiepieten'' Maar F9 hield moedig stand en iedereen werkte keihard, maar het klasse en lengte verschil kwam al snel tot uiting in doelpunten, binnen 10 minuten stond de F9 met 3-0 achter, maar F9 gaf niet op en ging niet bij de pakjes neer zitten een schitternde steekpas van Maxim op Bowen en een subtiel geplaatst schot in de hoek, keeper ietsiepietsienetniet kon er dus lekker niet bij en feest bij F9, wat een beauty. Die koers moesten we aanhouden, maar F9 was in gedachten bij Lars en ook F9 ging zwemmen, over het veld, en zodoende liep de tegenstander snel uit naar 5-1, dit was tevens de ruststand.

In de kleedkamer een lekker bakkie limonade en opbeurende woorden van trainer Michel, een wisseling van keeper, Tobias ging de goal verdedigen en Julian ging het middenveld versterken. Na een heuse peptalk/lied '' zie ginds komt de stoomboot'' hup klaar voor de 2e helft, waar F9 met alle goede bedoelingen, er niet meer aan te pas kwamen en F9 in een of andere hoek werd gestuurd, eindstand 10-1. De penalties dan, hoewel Luca nog een schitterende pingel binnenschoot, gingen die ook helaas verloren. Niet getreurd, snel douchen en op naar Rozenburg waar Sinterklaas en zijn Pieten met de boot aan zouden komen en lekker veel snoep in je zakken stoppen. Even nog een speciaal bedankje voor Julian en Tobias, dat ze zo vroeg uit hun bed zijn gekomen om de F9 te helpen.

Volgende week zijn de ''Ringlesteijn Rangers'' vrij, i.v.m de verschillende Sinterklaas feesten bij de Pappa's en Mamma's op het werk en zo, dus even uitrusten en uitslapen en die week daarna weer vlammen.

14 - 11 -09

Rozenburg F9 doet zichzelf te kort

Hoogwerf en Bronder: “Resultaat teleurstellend, het spel niet”

Rozenburg F9 – WFB F3
Uiteindelijk zegevierde het onrecht in de wedstrijd tussen VV Rozenburg F9 en WFB F3. Niet de sterk voor de dag komende “Bronder Boys” maar het tegenvallende en lange tijd onderliggende WFB F3 trok na veertig aantrekkelijke minuten op Sportpark West aan het langste eind: 0-1.
Vandaag stond dus de wedstrijd tegen WFB F3, de nummer 4 van de ranglijst op het programma. Een tegenstander van formaat. Oefenmeester Bronder had tijdens na training in de kleedkamer aangegeven deze wedstrijd wat behoudend te zullen benaderen (i.c. 6 keepers en 1 laatste man).
Gelukkig konden we weer een beroep doen op Dani. Hij heeft een flink aantal wedstrijden om gezondheidsredenen moeten missen maar niets stond een rentree nu meer in de weg. Aan de andere kant moesten we helaas door ziekte een andere steunpilaar, Maxim, missen. Negen man dus om de strijd aan te gaan met de West Flakkeese Boys.
In de kleedkamer was de wedstrijdspanning bij een enkeling duidelijk te zien en te ruiken. Een dwarrelwind van Lars zorgde voor de nodige commotie. Nadat de lucht enigszins geklaard was kon oefenmeester Hoogwerf de opstelling kenbaar maken: Op doel Shay. Achterin Jasper, die de dag ervoor zijn 6e verjaardag heeft gevierd en als aanvoerder werd aangewezen. En heel verassend als slot op de deur: Sam. Op het middenveld Diego en Dani. Voorin het koppel Lesley en Bowen. Als eerste wissels: Lars en Luca.

Op naar het prachtige kunstgrasveld. De tegenstander was in geen velden of wegen te bekennen. Zouden ze niet durven of zouden ze last met het verkeer hebben? Laten we het maar op het laatste houden. Dan maar een uitgebreide warming-up. Daar het toch wat fris en regenachtig was werd gevraagd om goed in beweging te blijven. Huppelen en dansen was het devies. Nog nooit zoveel Michael Jackson-imitaties bij elkaar gezien…….En opeens: De West Flakkeese Boys op het veld. We konden beginnen. Scheidsrechter Sonneveld riep beide aanvoerders bij elkaar voor de toss. Deze werd gewonnen door VVR F9.

In de eerste helft waren de mannen van F9 heer en meester op het veld en toonden zich scherper en technisch vaardiger dan de tegenstander. De kansen stapelden zich op, maar de scherpte bij het afronden bleef uit en daarbij toonde de goalie van WFB F3 zich een stevige sta-in-de-weg. De gasten uit Ouddorp konden het frivole Rozenburgse spel nauwelijks ontregelen en kwamen zelf niet tot aanvaardbare aanvallen. Na 20 minuten vond scheidsrechter Sonneveld het genoeg voor de eerste helft.
Rust 0-0

Oefenmeester Hoogwerf gaf aan de goede lijn van de 1e helft proberen voort te zetten en meer op doel te gaan schieten. Met deze opdrachten in het hoofd gingen de mannen weer richting het veld. Na rust kwam het duel iets meer in balans, vooral door het nu wel buffelende en strijdende WFB. Echter de Rozenburgers bleven vol op de aanval spelen en het wachten was op de eerste treffer van Rozenburg. De wonderbaarlijke opstanding van de tot dan onzichtbare spits van WFB leverde echter na 10 minuten in de 2e helft een treffer op die het duel volledig op zijn kop zette. In de spannende slotminuten, waarin WFB helemaal niet meer aan de bak kwam, ontbrak het de mannen van F9 aan geluk om alsnog een punt binnen te slepen. Twee vrije trappen van Sam misten op een haar na het doel. Scheidsrechter Sonneveld trachtte nog zoveel mogelijk te erbij te sprokkelen maar moest op een gegeven moment toch voor het einde fluiten.

Tijdens de penaltyserie toch nog een hoogtepuntje. Aanvoerder Jasper scoorde zijn eerste penalty (volgens oefenmeester Hoogwerf).

“Heel jammer,” sipte oefenmeester Bronder: “We speelden zeker in de eerste helft een maatje beter dan WFB en hadden absoluut meer verdiend. Er zijn genoeg momenten geweest om het af te maken en de wedstrijd op slot te gooien. Wij krijgen tien mogelijkheden en scoren niet eenmaal en zij scoren uit twee kansen een keer.” Trainer Hoogwerf vult aan: “Vandaag was het resultaat teleurstellend maar het vertoonde spel was uitstekend. Dit zijn gestolen punten door WFB. Maar als we deze lijn voortzetten dan volgen de resultaten weer vanzelf!”

Volgende week speelt VVR F9 uit tegen koploper Hellevoetsluis. Misschien hangt er wel een verrassing in de lucht.

07 - 11 -09

Bronder Boys buigen voor Spijkenisse

"Hoogwerf en Bronder: “Heel goed gespeeld maar effectiviteit gaf de doorslag”

VV Rozenburg F9 – Spijkenisse F10
Vandaag stond de 6e wedstrijd in het kader van de najaarscompetitie op het programma voor de mannen van VV Rozenburg F9. Na de overwinning van vorige week werd er met goede moed uitgekeken naar de wedstrijd van vandaag. Een typisch herfstweertje vandaag: wind, buien, regen en een zompige grasmat. Tegenstander van vandaag: Spijkenisse F10. Wat weten we van Spijkenisse?

Het gebied waar Spijkenisse nu ligt wordt al zeer lang bewoond. Archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de eerste sporen van bewoning in het Maasmondgebied dateren van ongeveer 10.000 jaar geleden. Toen werkten er vissers (steurvangers) en jagers in het moerassige gebied van het huidige Spijkenisse. De naam Spickenisse treft men voor het eerst in een bron van het jaar 1231 aan. De plaats dankt zijn naam aan de woorden spieke (spits) en nesse (letterlijk neus); een spits stuk uitstekend land langs een rivier. Spijkenisse is ontstaan als een boeren- en vissersgemeenschap aan een kreek van de Oude Maas. Op de noordoever vormde zich een woondijk, de huidige Voorstraat. De huizen, de akkers en een stenen kerkgebouw daaromheen groeide uit tot dorpskern. De middeleeuwse Oude Kerk en het Marktplein bestaan nog steeds en zijn een bezienswaardigheid, evenals de molen aan het Noordeinde. In de 16e eeuw werd het dorp enkele malen getroffen door overstromingen. In de 17e en 18e eeuw werd Spijkenisse getroffen door branden. Door deze rampen werd de welvaart en economische groei in het gebied belemmerd. De Heer van Putten had zeggenschap over het grondgebied. Het wapen van die familie wordt tegenwoordig gebruikt als het stadswapen. In 1459 ging de Heerlijkheid Putten, waaronder Spijkenisse, over naar Philips van Bourgondië. In 1581 kwam het gebied onder de macht van de Staten van Holland. Van 1817 tot 1966 waren Spijkenisse en Hekelingen twee zelfstandige gemeenten onder één burgemeester. Na de Tweede Wereldoorlog was het dorp nog bescheiden van omvang (ca. 2500 inwoners), maar vanaf de jaren '60 en jaren '70 is de gemeente als groeikern uitgegroeid tot het huidige grotestadsformaat. Momenteel werkt Spijkenisse hard aan het ontgroeien van haar status van groeikern door het actuele Centrumplan: Een omvangrijk project dat Spijkenisse een groter en meer divers centrum moet geven.

Tot zover een stukje geschiedenis. En vooral het beginstukje over de geschiedenis van Spijkenisse zal ons deze wedstrijd bijblijven: De Spieke met een Nesse voor het doel (de spits met het neusje voor de goal).

Picture
  Helaas bevindt Dani zich nog in de lappenmand en moeten we hem al enkele weken missen. Wederom van harte beterschap namens de jongens, de technische staf en de aanhang! We hopen je snel weer in ons midden te mogen begroeten.

Met een voor de rest complete en fitte selectie werd de gang richting kleedkamer 7 gemaakt. Ons vaste honk bij thuiswedstrijden. Onze doelman Shay was na zijn ziekte van vorige week weer fit genoeg verklaard om het doel van VVR F9 te verdedigen. Als stopper werd Jasper aangewezen en ausputzer van vandaag Maxim. Het middenveld bestond uit een blok van Luca, Lesley (aanvoerder) en Diego. De frontlinie werd gevormd door Bowen (onze topschutter) en Lars.

Eerste wissel vandaag was Sam. Trainer Hoogwerf haalde tijdens zijn gebruikelijke praatje nog even de gewonnen wedstrijd van vorige week aan. “Jullie hebben heel erg goed gespeeld tegen SC Voorne en prima aanvallen en combinaties laten zien maar……Verlies jullie verdedigende taken niet uit het oog!” Dit werd door de jongens goed in de oren geknoopt en vol temperament ging het met zijn allen richting veld 1. Daar moesten nog even 2 doelen neergezet worden. Na deze werkzaamheden kon de wedstrijd onder leiding van de heer Van Seijen een aanvang nemen.

Meteen vanaf het begin nam VVR F9 het initiatief. Lesley speelde met zijn directe tegenstander. Jasper beukte achterin menig bal naar voren. Maxim liet vele van zijn befaamde rushes zien. Overspelen, uitkappen van tegenstanders en combinaties over 3 schijven. Het was allemaal aanwezig. Spijkenisse werd overrompeld. Echter 1 probleem voor VVR F9. Het doel werd niet gevonden. Waarschijnlijk is bij het neerzetten van de doelen een rekenfout gemaakt en zijn de doelen iets te ver naar rechts gezet. Hierdoor gingen veel schoten naast. Een uittrap van de doelman van Spijkenisse belandde op het middenveld en met 1 steekpass werd de spits van Spijkenisse (die met de neus voor de goal) bereikt. Hij aarzelde geen moment en kogelde de bal achter de verbouwereerde Shay! 0-1. VVR F9 trachtte deze achterstand met vele wervelende aanvallen weg te werken. Helaas het wilde niet lukken. Ook begint het nu te regenen en vindt scheidsrechter Van Seijen het genoeg voor nu en fluit voor de rust. Rust 0-1
De technische staf was zeer tevreden over het vertoonde spel. Trainer Hoogwerf bleef hameren om vooral te blijven overspelen om de defensie van Spijkenisse te ontregelen. Nog even lekker de siroop (met dank aan Brian v/d Eshof) achteroverwerken en weer terug naar veld 1.

Picture
  Vol enthousiasme werd met de 2e helft begonnen. Ook hier weer hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend spelend VVR F9 dat al combinerend op jacht ging naar de gelijkmaker. De Spijkenisser defensie onder leiding van een nazaat van De Heer van Putten kwam steeds meer onder druk. Het wachten is op de gelijkmaker. Diego, onze balkunstenaar op het middenveld strooit met passes. Lars blijft scharen maken tot hij er duizelig van wordt. Luca loopt buffelend over veld 1. Sam en Bowen schieten een spervuur aan ballen op het Spijkenisser doel af. Maar het wil niet lukken. En daar is ie weer…….de spits van Spijkenisse met de neus voor de goal. Hij krijgt toevalligerwijze weer de bal. Niet aarzelen maar schieten en 0-2.

Ongeloof maakt zich meester van de kant. Hoe kan dit nu? Weer aftrappen en hopen dat de aansluitingstreffer snel valt. Aanval na aanval werd richting vijandelijk doel afgestuurd. Maar geen treffers. En geloof het of niet: de derde (3e) kans voor Spijkenisse was weer raak. Weer was het de spits met de neus voor de goal die onze doelman Shay voor de 3e keer liet vissen. Na nog wat schermutselingen voor het Spijkenisser doel vond de heer Van Seijen het welletjes voor vandaag en blies voor het einde.
Eindstand 0-3

De penaltyserie werd afgewerkt en onbekend is wie deze gewonnen heeft. Luca, Bowen en Sam scoorden hun penalty namens VVR F9. Na afloop spraken we nog even de trainers. Bronder: “Ik zag bij iedereen een enorme honger en vastberadenheid in de ogen. Helaas kon deze honger niet gestild worden doordat het ons niet lukte om een doelpunt te maken. Toch heb ik genoten van het vertoonde spel. Dit biedt perspectief voor de toekomst.”, aldus de oefenmeester. Trainer Hoogwerf vult aan: “We hebben goed gespeeld maar helaas niet kunnen winnen. Als je een topteam wilt zijn moet je reageren en terugveren. Volgende week zullen we dit moeten laten zien tegen WFB. Vandaag kregen we een lesje in effectiviteit maar het door ons vertoonde spel was reclame voor het voetbal!”.

Volgende week speelt VVR F9 dus thuis op Sportpark West tegen WFB F3 uit Ouddorp. Aanvang 09.45. Na afloop van deze wedstrijd zal er door VVR F9 een sportlunch genuttigd worden in een lokaal restaurant. Wij houden u op de hoogte. p>