11.
12.

ROZENBURG 3 – RKSV AEOLUS 2 2-4 (rust 0-2)

Nuttige oefenwedstrijd voor Rozenburg 3

Na vier trainingen was er dinsdagavond de eesrte test voor Rozenburg 3 tegen Aeolus, een tegenstander uit de reserve 3e klasse. Aeolus was al een week eerder met trainen begonnen had reeds twee oefenwedstrijden gespeeld, wat zeker de eerste heft te merken was. Afgelopen dinsdag had plaatsvervangend coach Dick Grinwis, die de nog vakantie vierende William Lagrand verving, de beschikking over 2 keepers en 16 veldspelers. De meeste spelers waren geen onbekende voor de plaatsvervangend coach. Vorig seizoen speelde veel spelers ook al voor Rozenburg 3 met wat aanvulling van enkele overgekomen A – spelers. Voor sommige was het wel even vreemd moesten wennen aan soms een nieuwe positie. Zeker wat betreft de eerste helft was het aftasten en zoeken voor zowel de spelers als de coach. Aeolus wist in de eerste helft 2 keer het net te vinden, hier gingen wel wat persoonlijke foutjes aan vooraf. Rozenburg kreeg wel kleine kansjes maar liet die verder onbenut.

In de tweede helft werden vanaf de eerste minuut alle 6 de bankzitters gewisseld. Met het wisselen van zes spelers moest er wel wat worden omgezet maar wat zeker niet ten koste van het spel ging. In de 3e minuut was er een goed opgezette aanval van achter uit. Douwe de Groot (ex.A1) zette goed voor op Jasper Spijer die de bal doorkopte naar de vrijstaande Kennet Jagroep en vanaf één meter joeg hij de bal steenhard in het net 1-2. Door een onoplettend moment uit een corner van Aeolus stond het binnen een paar minuten weer 1-3. Toch trok Rozenburg het speel meer en meer naar zich toe en creëerde enkele kansen, maar ook de snelle uitbraken van de tegenstander bleven niet ongevaarlijk. Rozenburg kreeg op het middenveld, waar in de eerste helf vaak te veel ruimte lag en de tegenstander te veel werd vrijgelaten, veel meer vat op het spel. Een kwartier voor tijd nam Martijn Quack een vrije trap ter hoogte van de middenlijn en stuurde Rick Maluhu (terug op het oude nest na een uitstapje bij Rockanje) de diepte in omspeelde een tegenstander kapte de keeper goed uit en wist het net te vinden. Het mooiste doelpunt was echter voor Aeolus, een speler die de diepte werd ingestuurd lopte de bal mooi over de uit zijn doel gekomen keeper Christiaan van Seters in de boven hoek.

Picture
  Coach Dick Grinwis vatte de wedstrijd nog even samen. “Er werd hard gewekt, de meeste spelers uit A1 paste zich goed aan en waren zeker niet de minste. Van enkele spelers is te zien dat ze conditioneel nog niet op het nivo zijn voor het spelen in de 3e klasse. Tevens werden er nog enkele belangrijke basis spelers gemist. Zoals het er nu naar uitziet is de eerste volgende wedstrijd gelijk een officiële. Op donderdag 20 augustus om 19.30 uur de bekerwedstrijd Rozenburg 3 – IJVV de Zwervers 2, een ploeg die bij Rozenburg 2 in de competitie speelt. Het derde kan de kan de borst nat maken”.