Baldadig seizoen 1987 / 1988

 • Na de 'special 'van het radioprogramma NCRV-sport over Rozenburg als nieuwe aanwinst in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal weten we in elk geval, dat deze club uit het Botlekgebied komt.
 • Rozenburgs-penningmeester Dick Hamming heeft een hoge taakopvatting. Maar aanvoerder Leen van Es liet hem toch niet de geldprijs in ontvangst nemen, die Rozenburg als winnaar van de Zilveren Hoorn toekwam.
 • Voor het voetbalhuwelijk van het jaar moeten we naar Rozenburg. Daar trouwt in oktober Leen van Es.
 • Rozenburgs elektronische scorebord weigerde tegen Noordwijk dienst. Waarop voorzitter Kees Huiszoon zich vanuit het dakraam van het clubhuis schor schreeuwde om het publiek op de hoogte te houden van het scoreverloop.
 • Wellicht als gevolg van zijn stijl van keepen wordt Rozenburgs keeper Peter van Veluw ook wel Van Zwaluw genoemd.
 • Het is wat minder dan vroeger, maar sommige voetballers van Quick Boys maken fysiek nog altijd de indruk alsof ze zo uit de visafslag zijn geplukt. Martin van der Plas speelde zaterdag tegen Rozenburg met rugnummer 18. Dat was het enige shirt dat hem paste.
 • Volgens Toon van Dijk, één van Rozenburgs hondstrouwe aanhangers die het dus kan weten, behoorde de 5 - 2 nederlaag tegen Oranje Nassau tot Rozenburgs vijf slechtste wedstrijden sinds 1962. Dus complimenten van de tegenstander vanwege 't goeie tegenspel zaten er dit keer niet in.
 • Bericht voor de Rozenburgse De Schakel: Ferry Groeneweg is geen trainer meer van vvRozenbuou het bestuur van deze voetbalclub op de op 2 december op stapel staande algemene ledenvergadering op vragen over het vertrek van Groeneweg hetzelfde zeggen als inmiddels de pers? Namelijk: geen commentaar. Te voorspellen valt, dat Kees Huiszoon zijn borst alvast kan natmaken.
 • Notitie van D66 in de algemene beschouwingen van Rozenburg; over het gezicht van deze gemeente in de landelijke pers. 'Er is zelfs sprake van geweest, dat toen onze voetbalvereniging naar de eerste klasse promoveerde, er werd geschreven dat het ging om de ROTTERDAMSE vvRozenburg. Nu begrijpen wij best dat 'FIJENOORD' op zoek is naar nieuw talent, maar dit gaat ons tever'. Zowaar humor uit de politeke hoek.
 • Koud hé! Daar hadden de supporters van Broekster Boys in Rozenburg geen last van. Die riepen verlekkrd uit, dat ze binnenkort weer kunnen schaatsen. Dick Hamming heeft de verkoop van loten aan het publiek tijdens thuiswedstrijden van Rozenburg op zich genomen, nu Kees Huiszoon is vertrokken.
 • Rozenburgs interim-voorzitter Jaap van Riel heeft ex-trainer Ferry Groeneweg telefonisch bedankt voor diens optreden tijdens Exelsior M. 2 - Rozenburg 2. Rozenburgs doelman Peter van Veluw werd weggestuurd na hevige protesten tegen een toegekende penalty aan de thuisclub. Van Veluw ging over de rooie, maar Groeneweg, als toeschouwer aanwezig, weerhield de driftkikker ervan domme dingen te doen.
 • In de jongste Voetbal Totaal roept Rozenburg trainers op zich aan te melden voor de vakature , die Ferry Groeneweg door zijn plotselinge vertrek heeft achtergelaten. Er zijn al vijf kandidaten, onder wie Arnold Lobman en... Ben Kester.
 • Extra pech voor Peter van Bilsen (De Rozet), dat hij juist nu zijn enkelbanden heeft gescheurd. Hij had zich juist in de kijker gespeeld voor het Nederlands zaalvoetbalteam. En dat Oranje wacht een lukratief uitstapje naar Brazilië.

 • Keeper Peter van Veluw (Rozenburg 2) is er bij de tuchtcommissie redelijk vanaf gekomen. Zes wedstrijden.
 • In Voetbal Totaal stond geen trainers vakature van Rozenburg. Wel één van vv Kesteren. Naast Arnold Lobman hebben ook Slobodan Dutina en Herman Hartgers een gooi gedaan naar de vakature Ferry Groeneweg.
 • Ton Quak, de verzorger van Rozenburg, is vader geworden van een zoon. Leen van Es en Rinus de Bil, namens de spelers, hebben een gesprek gehad met Rozenburgs sponsers. Maar met een babbeltje viel de danig verstoorde verstandhouding tussen selectie en geldschieter, ontstaan na het vertrek van trainer Fer Groeneweg, niet te verbeteren. Teun Doorduin wordt genoemd als de nieuwe voorzitter van Rozenburg.
 • Gelezen in de jongste uitgave van Voetbal Totaal (d.d. 11 februari) : Rozenburg zoekt op zeer korte termijn een oefenmeester.
 • Een inventieve geest lanceerde tijdens Rozenburg - Excelsior M. , waarop 1200 toeschouwers afkwamen, een nieuwe clubaktie. Aan het publiek werden bierglazen verkocht onder het motto: Drink op uw club, uit een glas van vijf gulden per stuk. Speciaal na rust, toen de stemming er bij de fans van de thuisclub in kwam, werden uitstkend zaken gedaan.
 • Tijdens Rozenburg - Oranje Nassau had penningmeester Dick Hamming, zelf afkomstig uit Groningen, het naar zijn zin. Hij praatte bij met zijn voormalige provinciegenoten. Vroeg aan een ON-bestuurslid of het bedrijf waar hij vroeger werkte nog bestond. PR-man Jaap van der Vliet interrumpeerdehet Noordelijke onderonsje met; 'Dat lijkt me sterk Dick'. Veel Maassluise supporters woonden de Waterwegderby Rozenburg - Excelsior M. gratis bij. Ze waren over het hek van sportpark West geklommen. Zouden ze om veergeld te besparen som sook de Nieuwe Waterweg zijn overgezwommen?
 • Rob Steijn kwam zijn collega-bestuurslid bij Rozenburg Dick Hamming tegen bij de dokter. Hamming deed met zijn spraakwaterval het consult van Steijn volledig de mist ingaan.
 • Rozenburger Bert Velthoen, ex-Sparta en al lang en breed weg bij zijn laatste vereniging Excelsior P. heeft in sportief opzicht een juiste keus gedaan door overscrijving aan te vragen naar Rozenburg. Die club heeft zich ook verzekerd van de diensten van Schiedammer Henk van de Lely (Xerxes-za), tot vorig jaar zéér produktief bij FCN'66. Ad Eland (SC Voorne), ook een aanvaller, gaat naar verluidt ook naar Rozenburg.
 • Rozenburgs PR-man Jaap van der Vliet won op de loterij van zijn club een kleurentelevisie. Uit de krant vernam hij dagen later dat'ie in het bezit was van het winnende lot. Burgemeester Van der Goot, ook aanwezig, miste de hoofdprijs o een haar. Rob van den Broecke (Rozenburg) trouwt op 16 juni in Schipluiden met Ria. Daarvoor hoefde hij géén vrije dag op te nemen.
 •