Baldadig seizoen 1989 / 1990


 • Rozenburg heeft een uitermate geslaagd jeugdvoetbalkamp achter de rug. Naast voetbal behoorden atletiek, een dagje slufterstrand en een spelregelquiz o.l.v. ex-betaald-voetbalscheidsrechter Chris verhooef tot de aktiviteiten

 • Rob Steijn, voorheen bestuurslid van Rozenburg en tegenwoordig achter de microfoon bij Hekelingen, was getuige van de vernielingen die Feyenoord-supporters op de terugweg van Stuttgart aanrichten en een Westduitse Raststätte. Zwaar overdreven door de pers, constateerde Steijn. Het etablissement was op z'n hoogst berekend op 180 mensen en er werden zes bussen met 300 supporters in losgelaten. En desondanks 'maar' 1200 mark schade . Dat kon volgens Steijn toch nooit ernstig geweest zijn. Een staaltje riooljournalistiek van het zuiverste water, concludeerde Rob Steijn. Het schijnt dat juist het enige in de Raststätte dat de aanslag overleefde, de riolen waren...
 • De familie Degeling zit achter de spandoeken met ludieke teksten, die bij wedstrijden van Rozenburg worden opgehangen. Ze hebben onmiskenbaar effekt op de resultaten. Vrij naar Simon Carmiggelt 'epibreerde' Rozenburg er op los met tegen Bennekom. 'Maassluis, daar komt nog geen goeie pont vandaan' werkte echter inderdaad als een rode lap op een stier bij Excelsior M. , dat prompt met 0-4 won. De vraag op een groot wit doek in Barneveld (tegen SDVB), waar of de dolfijnen nu wel waren, was echter ongepast. In de Kippestad speelde Rozenburg dan ook kleurloos gelijk.
 • Henk Kuipers (Rozenburg) overweegt sterk met voetballen te stoppen om zich als worstelaar aan te melden bij krachtsportvereniging Olympia in Rotterdam. Talent heeft hij, daar weet Leen van Es intussen alles van. Kees Teuben, ook al een Rozenburger, houdt de laatste tijd z'n kaken wel erg nadrukkelijk op elkaar.
 • Het genie achter de spandoeken bij Rozenburg is een broer van Huib Degeling. Een 'lunterfanterende' pont uit Maassluis schijnt het pleziervaartuig van Degeling te zijn... Rinus de Nooyer (Rozenburg) wil wel eens samenspelen met Eef van Splunder (Nieuwenhoorn). Benieuwd wie er het eerste aan de lijn hangt. Rinus Langendoen bij Rinus de Nooyer of Kees Huiszoon bij Eef van Spluder.
 • Spijkenisse speelt tegen Rozenburg zijn 399ste wedstrijd in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Voor Rozenburg wordt het de 63ste. En als het voor de club van voorzitter Jan Hecker een beetje tegenzit, zal het na dit seizoen wel een poosje blijven bij 87 wedstrijden. Na afloop van Rozenburg - Spijkenisse staat de kantine in het teken van Boerday . Levende muziek moet tot een feeststemming leiden. Maar wat als Rozenburg weer verliest...?
 • Docent Kees Zwamborn treft morgen een ex-pupil in Rozenburg. Francis Janse heeft de opleiding tot trainer/coach 3 onder de trainer van Spijkenisse gevolgd.
 • Voor de aanvang van dè derby verzocht Spijkenisses trainer Kees Zwamborn scheidsrechter De Jong, die de elftallen verzocht het veld te betreden, nog een moment te wachten. Kees Vlug, Robert de Heer en Niels van Hamburg stonden nog in de rij voor het toilet. Rozenburg - Spijkenisse trok veel minder toeschouwers dan vorig jaar: 1000 tegen 2000. Ronald Vermeulen was zelf niet echt tevreden met zijn sterke rentree in het duel tegen Spijkenisse. De Rozenburgse vleugelspits vond dat hij had moeten scoren. Niemand die hem dat na afloop in de Rozenburgse kleedkamer echter verweet. Waardering alom, zoals van aanvoerder Rinus de Nooyer.
 • Hoe zou Rozenburg zaterdag naar Maassluis reizen? Getuige het 'Degeling-spandoek' van de eerste wedstrijd op sportpark West, heeft de club weinig vertrouwen in de veerponten die de verbinding over de Nieuwe Waterweg onderhouden. Er kwam destijds geen goede pont uit Maassluis, maar wel vijf goals...
 • Het is nu wel zeker dat Rozenburg kan fluiten naar het kampioenschap.
 • Cees Vermunt, de trainer van Rozenburg, heeft in Zeeland de bijnaam CEES PER PUNT. Dat dateert uit de tijd, dat Vermunt als trianer van Vlissingen in een periode dat het niet zo marcheerde ZEVEN keer achter elkaar gelijkspeelde. Cees Vermunt beschouwt voetbal op het hoogste amateurniveau als een hoogst serieuze aangelegenheid, maar daar is op zijn tijd wel degelijk ruimte voor een 'leuk'of 'aardig'geintje, zo laat hij weten.
 • Ronald Vermeulen (Rozenburg) loopt toch met een kater rond, nu hij na twee testwedstrijdenis afgewezen door SVV. Hij vind dat hij best aardig paste in de speelstijl van de Schiedammers.
 • Rozenburg hoopt zich te versterken met Erik van de Ridder (SVV 2, ex-Feyenoord 2) en Ad Eland (Zwart Wit'28). De voormalige speler van SC Voorne is gisteren overignes in het huwelijk getreden. Nog een trouwlustige bij Rozenburg: IJsbrand van Pelt heeft het jawoord gegeven aan Linda van Velpen. Het bruidspaar vertoeft momenteel in Florida (VS).
 • Rozenburg ziet in John Spaans (Zwart Wit'28) eventueel een geschikte opvolger voor Leen van Es als laatste man.
 • Perry Hoogstad (Rozenburg) noemt Ron Groenewoud, bondscoach bij de amateurs.
 •