Baldadig seizoen 1988 / 1989

 • Kort en Bondig
 • Oud-voorzitter Kees Huiszoon is terug in het Rozenburg-bestuur als pr-functionaris. Jan Hecker nam de voorzittershamer over van Teun Doorduin. Nieuw in het bestuur zijn verder Rinus Prinsen, Frank van der Meer en Cees van Vliet. Zij nemen de plaatsen in van Dick Hamming, Rob Steijn en Wout Horselenberg.

 • Dat Rozenburg nog zonder punten is, heeft niets te maken met de terugkeer van Kees Huiszoon in het bestuur. Integendeel. Huiszoon was in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht weer ijverig in de weer met het verkopen van loten aan het publiek.
 • Kees Teuben (Rozenburg) verraste zijn ploeggenoten voor de wedstrijd tegen Barendrecht met gebak en de mededeling, dat hij de avond tevoren was getrouwd, met Marianne Luja.
 • Kees Huiszoon (Rozenburg) heeft vergeefs geprobeerd Jaap Pols, materiaal-en terreinman bij FC Blankenburg, over te halen om zich in die functie voortaan in te zetten voor Rozenburg. FC Blankenburg is boos over deze weinig elegante poging van grote broer om kaderleden te kapen.
 • Leen van Es geselekteerd voor Nederlands amateurelftal, werd in bestuurskringen vernomen. Leen van Es; 'Dan weten ze meer dan ik'. Een schande trouwens dat de competitie -belangen van Rozenburg zaterdag moet wijken voor een vriendschappelijk wedstrijdje van het Nederlands elftal in Katwijk. Rozenburg-Quick Boys gaat dus niet door.
 • Doorzichtig: zou Johan Langedoen (ex-OVV?) al de baan hebben bij Petrochem, die't hem onmogelijk maakt ooit nog op zondag te voetballen?
 • Voorzitter Uithuisje van Marken zorgde voor de wedstrijd tegen tegen Rozenburg ongewild voor een aardig moment. In de bestuurskamer toonde hij zijn verwondering over het feit dat de spelers uit zijn regio voor vijf mille per jaar betaald voetbal bij Volendam gaan spelen. Volgens hem kun je beter bestuurslid bij een amateurclub blijven, da's ook ontdankbaar werk, maar wl leuk. Het enige dat je kan overkomen, vond Uithuisje, is dat je af en toe eens weg wordt gestuurd. En daar zat Huiszoon, het oude/nieuwe bestuurslid van Rozenburg bij. Hij lacht, maar het was wel zuurzoet.
 • Doelman Perry Hoogstad van Rozenburg raakte in het duel van zaterdag tegen Rijnsburgse Boys nog een schot van Rijnsburger Driebergen aan, maar kon een doelpunt niet voorkomen. Probleem voor ons topscorersklassement. Heeft Hoogstad nou gescoord of niet? Voor het gemak doen we de ogen maar even dicht.
 • Wat speelde zich zaterdag op sportpark West in Rozenburg nu eigenlijk af? Een eersteklasse-wedstrijd of een ontmoeting tussen de voetbalploegen van twee gevangenissen?
  De gestreepte tenue's van zowel de thuisploeg als Quick Boys deden aan het laatste denken. De sportieve pot opzich, overignes totaal niet. De voorzitter van Rijnsburgse Boys, Piet van Egmond, won twee weken terug een fles jenever in de loterij van Rozenburg. De praese liet zijn prijs in de Rozenburgse bestuurskamer achter onder bepaalde voorwaarden. Rozenburg zou punten moeten pakken van Quick Boys, zodat Rijnsburg periodekampioen zou worden. Zo niet, dan kreeg hij de fles sterke drank wel in de return. Hte Rozenburgse bestuur zal wel dronken geworden zijn, want Quick Boys ging dus met 2-1 onderuit.

 • Bartje Lievaart schijnt gekozen te zijn tot pupil van de week bij Rozenburg. Behalve een beker en een reisje naar De Efteling, is Lievaart de eerste pupil van de week die een wedstrijd op het veld meemaakte inplaats van op de bank. Lievaart was n van de betere Rozenburgers in het duel met Vitesse Delft.
 •