Terugblik

Koploper Rhoon loopt tegen een zeperd aan in Nieuw Beijerland

27 - 09 - 06

Rhoon had een lastige middag afgelopen zaterdag in Nieuw Beijerland. De trotse koploper liep, hoe moet je het anders verwoorden, tegen een verschrikkelijke zeperd aan. NBSVV won met maar liefst 5 – 0. Al na een kwartiertje stond NBSVV op voorsprong. Doelpuntenmaker was Edwin Bestebreur. Nog voor de rust kon NBSVV de score verdubbelen, dit keer was Johnny Bestenbreur trainer / doelman Edwin de Koning van Rhoon te slim af. Na rust maakte NBSVV het karwei af. Edwin Bestebeur zorgde voor 3-0, Sander van der Geest voor 4-0 en Patrick Bestebreur zette de eindstand op het bord, NBSVV – Rhoon 5-0.

Doelman Wouter Vletter van Den Bommel moest er in de wedstrijd tegen NTVV voortijdig af . Hij liep tegen een rode kaart aan. Ook NTVV eindigde de wedstrijd niet met 11 man. Delfin Gonsalvez en Patrick Moritz zagen ook het rode kartonnetje. Den Bommel won met 1-5 nadat het eerst op een 1-0 achterstand was komen te staan. Jurgen de Jong scoorde uit een strafschop het enige doelpunt voor NTVV. WFB kwam in de wedstrijd tegen ZBVH nog wel aan de leiding Michel van Werkhoven was de maker van die treffer. Maar ZBVH was niet voor een nederlaag naar Ouddorp gekomen. Lang kon WFB niet genieten van de voorsprong binnen de twee minuten stond het alweer gelijk. Met nog 5 minuten op de klok maakte ZBVH gebruik van een foutje van de Ouddorpse doelman en schoot de 2-1 in het net. Met die treffer kwam ZBVH gelijk op kop in de ranglijst.

Picture
  Voorne en Hellevoet deelde de punten. Een wedstrijd waar er legio honderd procent kansen werden gemist. Hellevoetsluis kwam in de tweede helft aan de leiding door een doelpunt van Alex van der Veld, maar binnen de vijf minuten was het Frank Bronsgeest die de partijen weer op gelijke hoogte bracht. Uiteindelijk was Voorne nog de meest gelukkige en blij met een punt. Maar als de Briellenaren nog mee willen doen om de titel zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt. De ploeg van trainer Rieborn verspeelde al 7 punten in deze nog prille competitie. De Jonge Spartaan ging onderuit tegen SSS. Tot 10 minuten voor tijd zag het er naar uit dat De Jonge Spartaan een punt zou gaan overhouden aan de uitwedstrijd tegen SSS. Maar de scheidsrechter kende SSS een penalty toe en dat buiten kansje liet SSS zich niet ontnemen. In de slotfase maakte SSS er zelfs nog 3-1 van maar toen was het met verweer van de Jonge Spartaan allang gedaan.

Picture
  En dan Rozenburg. Er is al genoeg over gesproken en verteld. De Rood Gelen gaven een riante 2-0 voorsprong uit handen of was juist GOZ trainer Barry Schipper de winnaar van de wedstrijd. Hij bracht door zijn wissels GOZ weer op de rails en zag zijn ploeg het potje uithalen. GOZ op weg naar de koppositie op de ranglijst althans daar ziet het naar uit. Zaterdag staat voor de Oranje hemden uit Mijnsheerenland de ontmoeting met Rhoon op het programma en is er de derby tussen NBSVV (Nieuw Beijerland) en ZBVH.(Zuid Beijerland) Als GOZ na zaterdag niet op kop komt dan is er de week erna de confrontatie met de huidige koploper ZBVH. De competitie komt in een spannende fase.