Terugblik

Rhoon en promovendus Hellevoetsluis op kop

19 - 09 - 06

Picture
  Het is stuivertje wisselen in de top van de ranglijst. Was na één wedstrijd Rhoon de trotse koploper en moest de ploeg van Edwin de Koning die plaats even afstaan aan Rozenburg na de tweede ronde, is Rhoon nu weer terug aan de leiding. In de wedstrijd tegen WFB trok Rhoon aan het langste eind. Alex de Groot, die dit seizoen al vijf keer scoorde, maakte de enige treffer van het duel. Spannend was het wel zeker nadat WFB alles op alles zetten om de gelijkmaker te scoren. Zover kwam het niet, daarvoor zorgde trainer/doelman Edwin de Koning zelf. Ver in blessuretijd lag hij in de weg op een inzet van één van de WFB spitsen die van korte afstand de doelman niet kon passeren.

Stanley Rieborn krijgt zijn ploeg, Voorne, nog niet aan het voetballen. Ook in de wedstrijd tegen Den Bommel was het nog niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de Briellenaren. In de eerste helft nam Den Bommel de leiding door een doelpunt van Wesley Bakker. Voorne kon de bakens niet verzetten en Den Bommel ging met een voorsprong naar de thee. Toch was er een lichtpuntje voor de ploeg van Stanly Rieborn. Sander Ooms, die uit de jeugd is overgekomen, maakte met nog een klein kwartiertje te spelen de bevrijdende gelijkmaker. Johan Bravenboer de doelman van Voorne moest vol aan de bak en hield zijn ploeg in een zinderende slotfase in de race. De Jonge Spartaan was de winnaar in de Flakkeese derby tegen NTVV. Al in de eerste helft was het Johan Vroegindeweij die de derby besliste. NTVV kon geen vuist maken en de Jonge Spartaan verzuimde de wedstrijd in de tweede helft in een vroeg stadium te beslissen. Zo bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.

Picture
  GOZ had geen kind aan NBSVV. Bij de rust stond GOZ de ploeg van trainer Barry Schipper al op een 3-0 voorsprong. NBSVV kwam er niet aan te pas in Mijnsheerenland. NBSVV miste wel een aantal basisspelers. In de tweede helft maakte Marcel Trouw er nog 4-0 van. Het was voor Trouw zijn derde doelpunt van de middag. De scoren in Mijnsheerenland werd geopend door Robin Vollebrecht. Voor trainer Cor Bak breken moeilijke tijden aan NBSVV staat op de laatste plaats op de ranglijst met één enkel puntje. Ook scoren gaat dit seizoen nog niet makkelijk. In de drie duels die de Nieuw Beijerlanders speelden werd pas één keer het net gevonden en wel in de eerste wedstrijd tegen WFB. De enige treffer in deze competitie kwam op naam van Sander van der Geest. ZBVH won van SSS met 2-1. SSS was de betere ploeg maar wist de kansen niet om te zetten in doelpunten. Voor rust scoorde Stian van Gammeren en Danny Schop en was de ruststand nog 1-1 maar misschien wel tegen de verhouding in wist ZBVH het potje toch uit te halen.

Hellevoetsluis won van Rozenburg en kreeg misschien wel meer dan het verdiende maar zo is het nu eenmaal in de voetballerij. ‘Wie de meeste doelpunten maakt die wint de pot’ was dat niet een oude wijsheid van de legendarische Louis Davids.