Terugblik

SSS zoekt aansluiting bij de kopgroep

17 - 10 - 06

Voorne was afgelopen zaterdag op het eigen sportpark Noord Meeuwenoord zeker niet bij de les. In de wedstrijd tegen SSS uit Klaaswaal stonden de mannen van trainer Rieborn na 45 minuten al op een kansloze 1-4 achterstand. Na 90 minuten was het nog erger en had doelman Ruud Wesdorp, van Voorne, maar liefst zes keer de gang naar het net moeten maken. Arvid de Bie zorgde voor de 0-1 en bekroonde het offensief wat SSS vanaf het eerste fluitsignaal had met een doelpunt. Sander Arkenbout bracht Voorne terug in de race door de 1-1 voor zijn rekening te nemen, maar SSS was zaterdag te sterk voor de ploeg uit Den Briel. Nog voor de rust zorgde Dennis van Est, Paul Opmeer en Eric van der Ster voor een riante voorsprong. Ivo Bauman mocht na de rust namens Voorne nog wat terug doen en bracht de stand op 2-4. Maar verder liet SSS het niet komen. Peter Troost en weer Dennis van Est zorgde voor de einduitslag 2-6. Voor de ploeg van trainer Rieborn een middag om snel te vergeten.

Picture
  NBSVV was te sterk voor Den Bommel dat in de thuiswedstrijd vier tegentreffers moest incasseren. Het zag er naar uit dat den Bommel wilde stunten maar zover liet de ploeg van trainer Cor Bak, NBSVV, het niet komen. Met de rust hadden de Nieuw Beijerlanders al een 0-2 voorsprong door doelpunten van Sander van der Geest en Edwin Bestebreur. De goede start Den Bommel had niet tot doelpunten geleid. Sterker nog Den Bommel moest tot de 80e minuut wachten op die eerste treffer. Maar toen had NBSVV al de derde treffer op het scorebord gezet. Johny Bestebreur was de maker. Voor Den Bommel was Wesley Bakker trefzeker. In de slotfase maakte opnieuw Johny Bestebreur er nog 1-4 van en pakte NBSVV gewoon de punten.

Rhoon verloor van koploper ZBVH met 2-1. De Zuid Beijerlanders zijn zo lijkt het op weg naar de eerste periodetitel. Alex de Groot zette Rhoon nog wel op voorsprong maar de koploper kwam terug in de wedstrijd. Met veel inzet zag ZBVH vlak voor rust kans om de gelijkmaker in het netje achter Rhoon doelman Edwin de Koning te schieten. In eerste instantie kwam de Koning nog wel aan de bal maar in de rebound moest de doelman zich gewonnen geven. Robert Jan Vos zorgde 10 minuten voor tijd voor de winnende treffer toen hij alleen op de Rhoon doelman mocht af gaan. ZBVH blijft dus koploper in de derde klasse d. Bij de wedstrijd Hellevoetsluis – WFB gebeurde het allemaal in de tweede helft.

WFB kwam eerst op 0-4 voor dat Hellevoetsluis iets terug kon doen. Voor WFB scoorde Erik Tanis, Marcel van Dam, Michel Werkhoven en Simon Bremer en toen stonden er 30 minuten op het scorebord in die tweede helft. De ploeg van oud WFB trainer Michael Mes die nu bij Hellevoetsluis op de bank zit werd te laat wakker. Edwin Scheffers en Alex van der Veld mochten nog wat terug doen maar verder dan 2-4 kwam Hellevoetsluis niet. De Jonge Spartaan doet het dit seizoen ronduit slecht. Ook tegen GOZ werd er verloren De ploeg van de nieuwe trainer Peter Poortvliet zit in de hoek waar de klappen vallen. Inmiddels staat de ploeg uit Middelharnis op de voor laatste plaats.

Picture
  . En dan Rozenburg. De ploeg van Henri Hecker boekte een fraaie 1-4 overwinning op NTVV ook al een Flakkeese ploeg in degradatie zorgen. Rozenburg kwam nooit echt in gevaar. Jurgen de Jong mocht vanaf elf meter de enige treffer van NTVV voor zijn rekening nemen. Aan de hand van aanvoerder Ronard Venekamp speelde Rozenburg een meer van verdienstelijk wedstrijd. De aanvoerder nam zelf twee van de vier treffers voor zijn rekening. Pieter Selhorst en Lennart Quak zorgde voor de andere treffers. Met nog één wedstrijd te spelen heeft ZBVH de meeste kans op de periodetitel. De ploeg staat 2 punten voor op GOZ, maar het doelsaldo van GOZ is beter. Voor Rozenburg de tegenstander in die laatste wedstrijd dus een hele klus om ZBVH van die titel af te houden. ZBVH zal moeten winnen om uiteindelijk zeker van die titel te zijn. De klus voor GOZ lijkt op papier eenvoudiger het krijgt op sportpark ‘De Erve’ Den Bommel opbezoek. Den Bommel wisselt goede wedstrijden af met mindere potjes maar zou in Mijnsheerenland toch nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Het op de derde plaats staande SSS heeft geen kans meer op de periode. Die gaat dus tussen ZBVH en GOZ. Met als scherprechter Rozenburg en Den Bommel. Wordt een spannend middagje op 28 oktober.