Terugblik

Rozenburg als enige nog zonder puntverlies

13 - 09 - 06

Na twee wedstrijden is er in de derde klasse D nog maar één ploeg die de maximale score heeft uit twee wedstrijden. Op sportpak West behaalde Rozenburg haar tweede overwinning en is staat nu alleen op kop. Het lijkt erop dat de ploegen in de derde klasse aan elkaar gewaagd zijn.
Picture
  Rhoon leek, net als twee weken geleden tegen NTVV, een probleemloze overwinning te behalen in de uitwedstrijd tegen SSS. De ploeg van trainer/doelman Edwin de Koning wist ondanks een niet al te best veldspel in de eerste helft doelpunten te voorkomen. Na rust tapte vooral Rhoon uit een ander vaatje. Door twee snelle goals in de tweede helft stond Rhoon binnen tien minuten op een riante 0-2 voorsprong. De doelpunten aan de zijde van Rhoon kwamen van de voet van Alex de Groot. Toch kon Rhoon die voorsprong niet vasthouden en zag in het laatste kwartier van de wedstrijd SSS langszij komen. Den Bommel dacht even te kunnen stunten tegen Hellevoetsluis. Met de rust stonden de Flakkeers nog op voorsprong door een doelpunt van Sjoerd van der Meij. Maar na rust zette Hellevoet de puntjes op de í’. Edwin Scheffers, Mike Molendijk en Edwin Boogaard zorgden voor een 3-1 voorsprong. Maurice Bruggeman mocht voor Den Bommel nog wat terug doen maar de tweede nederlaag voor Den Bommel kon hij daarmee niet meer voorkomen. Hellevoetsluis – Den Bommel 3-2.

Picture
  WFB hield GOZ op een gelijkspel. De ploeg uit Mijnsheerenland, die door de kenners wordt gezien als één van de titelkandidaten, nam wel steeds de leiding in het duel maar zag WFB , waar trainer Jan Lecker weer aan het roer staat, tekens weer langszij komen. Voor WFB een knappe prestatie of gaan de West Flakkese Boys hogere ogen gooien als de kenners verwachten. De ruststand was 1-1 door doelpunten van Christiaan van Beusichem voor GOZ en Gertjan Bakelaar voor WFB. Na rust scoorde Robin Vollebrecht en Jeroen Stolk voor GOZ en Erik Tanis en Marcel van Dam brachten namens WFB de ploegen weer in evenwicht.

NTVV behaalde de eerste overwinning van dit seizoen. Op sportpark ‘De Kopernis’ was het kleinst mogelijke verschil met ZBVH genoeg voor de winst. De enige treffer voor de ex tweedeklasser kwam van de voet van Edwin Meijde Martens in de 65e minuut. Voor trainer Jaap de Haan de eerste punten van deze competitie. Voorne was nog niet in goeden doen maar behaalde wel de volle winst tegen de Jonge Spartaan. Trainer Peter van Poortvliet van de Jonge Spartaan zag zijn ploeg wel goed spelen maar kon dat goede spel niet in doelpunten omzetten. Voorne wist in de tweede helft wel te scoren en zo de eerste punten van deze competitie binnen te halen. Sander Arkenbout zorgde voor de 1-0 en wie anders dan Frank Bronsgeest zorgde voor de bevrijdende 2-0.

Rozenburg won dus zeker niet overtuigend van NBSVV en is dus door deze winst de nieuwe koploper. Bij de Rood Gelen draait het zeker nog niet zo zoals de trainers Henri Hecker en Rien de Bil het zouden willen zien. Maar net als Stanly Rieborn het na afloop van de wedstrijd Voorne – Jonge Spartaan verwoorden zijn de punten belangrijk. Toch zal Rozenburg met deze jonge ploeg uit een ander vaatje moeten tappen als het in de bovenste regionen wil blijven mee spelen. Het creëert te weinig uitgespeelde kansen en mist een killer in de zestien. Maar Rozenburg kon wel al twee wedstrijden de ‘Nul’ houden en dat is zeker ook een verdienste. Zaterdag tegen Hellevoetsluis kan Rozenburg laten zien dat het de terechte koploper in de derde klasse is. Hellevoetsluis staat op de derde plaats en is dus een directe concurrent voor de koppositie. Rhoon, de ploeg die op de tweede plaats staat, krijgt WFB op bezoek. GOZ en Voorne zullen zich geen puntverlies meer kunnen permitteren en zich in de top van de ranglijst melden.