Terugblik

ZBVH wint de topper tegen GOZ

11 - 10 - 06

ZBVH heeft de eerste echte confrontatie met een mede titelkandidaat in haar voordeel beslecht. De ploeg toonde afgelopen zaterdag veerkracht. GOZ kwam op het eigen sportpark ‘De Erven’ wat gelukkig aan de leiding. Er stonden toen nog maar 15 minuten op het scorebord. Voor ZBVH een domper te meer omdat het toch naar Mijnsheerenland was gekomen om een aanval te plaatsen op de koppositie van GOZ. Maar de ploeg van trainer Henk van der Ent toonde veerkracht. Nog voor er een half uur op de klokken stond kwam ZBVH terug in de wedstrijd. Uit een corner scoorde Jasper Notenboom en tekende voor de 1-1. Het zou daar niet bij blijven. In de tweede helft kon ZBVH alsnog de volle winst naar zich toetrekken. Er moest nog een kwartier worden gespeeld toen Ferry Lock op avontuur ging. Hij liet doelman Martijn Nuys van GOZ kansloos. Er volgde voor ZBVH nog een hectisch kwartiertje maar de ploeg wist uiteindelijk toch de winst over de streep te trekken. Voorne was opbezoek bij hekkensluiter NTVV en won met 1-2.

De ploeg van Stanly Rieborn had in de eerste helft de leiding genomen door een doelpunt van Sander Arkenbout. In de tweede helft maakte Joost Fase er ook nog eens 0-2 van en leek Voorne af te stevenen op een makkelijke overwinning. Corne Verwij mocht voor NTVV de eer nog redden maar verder kwam de Rode Lantaarn drager niet. De Jonge Spartaan haalde bij NBSVV een puntje. De Nieuw Beijerlanders speelde zonder de geschorste Paul Bestebreur en ook boer Jos stond afgelopen zaterdag niet onder de lat. De middenvelder werd het meest gemist bij NBSVV. De Jonge Spartaan die aan een moeilijk seizoen lijken bezig te zijn waren niet bij machte om te profiteren van het zwakke optreden van de ploeg van trainer Cor Bak. Den Bommel sprokkelt kostbare puntjes. De ploeg wisselt knappe wedstrijden af met hele slechte. Afgelopen week een prima prestatie tegen WFB. Richard van Sintannaland en Wesley Bakker zorgde in de tweede helft voor de doelpunten en de 0-2 overwinning. Hellevoetsluis en SSS kwamen remise overeen. Edwin Scheffer scoorde in Klaaswaal voor Hellevoetsluis voor de rust. Maar de ploeg van trainer Michael Mes kon de voorsprong niet vast houden. In de tweede helft kwam SSS alsnog langszij.

Picture
  En dan Rozenburg. De bewoners van sportpark West maken moeilijke tijden door. Drie keer verlies op rij brengt de ploeg langzaam naar de onderkant van de middenmoot. Rhoon was zaterdag te sterk, Rozenburg te mat en het leek erop dat de ploeg al in een vroeg stadium zich had neergelegd bij een nederlaag. Een 39 jarige spits en een 42 jarige keeper maakte het verschil zaterdag tussen Rhoon en Rozenburg. Voor trainer Hecker en De Bil moet er veel werk worden verzet om dit elftal weer aan het voetballen te krijgen. We gaan ons langzaam opmaken voor de finale van de eerste periode. Rozenburg maakt daar zeker geen kans meer op daar komen ploegen als ZBVH een GOZ voor in aanmerking.

Onderin maakt NTVV moeilijke tijden door. Na het vertrek van Jaap den Haan moet de nieuwe trainer Arend Krijgsman NTVV weer nieuwe impulsen geven. De Jonge Spartaan en WFB zijn ook bezig aan een wat mindere periode. NBSVV en Rozenburg, aan het begin van de competitie nog gezien als kanshebbers voor de titel staan (te) laag op de ranglijst. Een competitie waar alles mogelijk blijkt. De koploper verspeelde al 5 punten en de Rode Lantaarndrager 12. Promovendus Hellevoetsluis doet het goed en ook de andere promovendus Den Bommel staat boven ploegen als NBSVV en Rozenburg. Een moeilijk voorspelbare competitie maar is dat nu juist niet het leuke van het spelletje……………………….