Terugblik

Het is nog te vroeg voor conclusies

‘De kop is er af en Rozenburg deelde de eerste tik uit’
09-09-08

Voor een terugblik wellicht niet te vroeg maar voor het trekken van conclusies zeker wel. De kop is er af en de competitie 2008 – 2009 is weer volop in gang. Voor de meeste toch wel een lekker gevoel. Het gaat weer ergens om en de belangen komen weer bovendrijven. In de voorbereiding is dat toch allemaal anders. Ploegen spelen tegen te sterke- of juist te zwakke tegenstanders, ploegen die al langer in voorbereiding zijn of je leest en hoort dat trainers nieuwe spelers moeten inpassen of de kans geven er nog veel mensen op vakantie zijn en meer van dat soort opmerkingen. Zo’n voorbereiding zeker nodig maar conclusie kun je er niet aanverbinden. Zelfs het KNVB bekertoernooi is voor de meeste clubs geen graatmeter. Natuurlijk zullen trainers van clubs die de volgende ronde hebben bereikt zeggen dat het ook een belangrijke prijs is maar te vaak worden deze wedstrijden toch gezien al een verlengstuk van de voorbereiding.

© Zonder toestemming van de webmaster is het niet toegestaan dit onderwerp in zijn geheel op andere websites te plaatsen

Picture
  Maar hoe zit het dan met die eerste competitiewedstrijd?
De winnaars zullen zeggen ‘De eerste klap is een daalder waard’ maar bij de verliezende ploegen hoor je toch vaak ‘Parijs is nog ver’ de gevleugelde uitspraak van oud wielrenner Joop Zoetemelk. Of wat te denken van ‘De prijzen worden aan de finish uitgedeeld’ of ‘Een zwaluw maakt nog geen zomer’. Overal zit een kern van waarheid in. Met die gedachte kijken we toch terug naar de eerste wedstrijddag van dit seizoen.

NBSVV was te sterk voor de Jonge Spartaan. Voor NBSVV vorig jaar nog tweede klasse en Jonge Spartaan vorig seizoen nog vierdeklasser was de uitslag duidelijk. De ploeg uit Nieuw Beijerland was gewoon een maatje te groot voor de ploeg van Flakkee. Tot de rust wist nieuwkomer de Jonge Spartaan de gelederen gesloten te houden maar na rust scoorde de ploeg van trainer Cor Bak, NBSVV, drie keer. Dennis Groosjohan, Edwin Bestebreuer en Alex Bestebreur waren de doelpunten makers. Den Bommel verraste vriend en vijand door de winst op Rhoon. Den Bommel was al in de 4e minuut op voorsprong gekomen door een doelpunt van Lennert Mijs. Nadat Luuk Bijl in de 20e minuut de ploegen op gelijke hoogte had gebracht was het slotakkoord voor Den Bommel. Het had er in de laatste minuut van de wedstrijd wel een strafschop voor nodig. Vanaf 11 meter was het Leon Breeman die het vonnis mocht voltrekken.

Picture
  De blessuretijd was voor Rhoon te kort om nog wat terug te doen. SSS en Binnenmaas hielde elkaar in evenwicht en daar mocht Binnenmaas blij mee zijn. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord en deelde de beide kanshebbers op de titel de punten. Met de rust ging SSS fier aan de leiding met 2-0 en verprutste direct na de thee kansen om de uitslag hoger te laten worden en de wedstrijd op slot te gooien. GOZ won van Voorne in Brielle. Oud Voorne trainer Evert Trouw, tegenwoordig bij GOZ aan het roer won terecht op sportpark Noord-Meeuwenoord waar Raymon Schriek voor Voorne scoorde nadat GOZ doelman Helleman een bal van Pim Louwer losliet en Schriek er als de kippen bij was. De ploeg van Evert trouw wist drie keer te scoren en won de wedstrijd in Brielle. Voorne voelde zich wat benadeeld door de scheidsrechter en bleef met een kater achter.

Picture
  WFB deed wat er van de ploeg uit Ouddorp verwacht mag worden, winnen tegen nieuwkomer Simonshaven. Simonshaven speelde wat meer op de counter en had daar deze middag niet al te veel succes mee. WFB kon eigenlijk ook niet veel potten breken maar wist het overwicht dat de ploeg van Jan Lecker zeker de tweede helft had in winst om te zetten. Martijn Hoek was de maker van de 1-0 en al in blessuretijd was het Mathijs Blonk die de 2-0 op het bord zette. En dan Rozenburg. De ploeg van Leo Dekker haalde uit naar titelkandidaat Piershil. Na negentig minuten stond er 6-0 op het scorebord aan de Vinkseweg. Zo’n uitslag had zelfs de grootste optimist bij de Rood Gelen niet voorspeld en de grootste pesimist uit de Hoeksewaard zal aan zo’n uitslag toch zeker ook niet hebben gedacht.

De Rood Gelen hadden kennelijk hun middag waren duidelijk op alle fronten beter en voor de Rozenburg toeschouwers een heerlijk middagje op sportpark West. Maar om daar al gelijk conclusies aan te verbinden. Wij houden het op de uitspraak van Joop Zoetemelk ‘Parijs is nog ver’.