Terugblik

Rhoon komt het beste uit de startblokken in de derde klasse D

06 - 09 - 06

De kop is er af en het balletje rolt weer. De ploeg van trainer Edwin de Koning, Rhoon, kwam het beste uit de startblokken en won van NTVV in een thuiswedstrijd. De Koning was zaterdag niet alleen de trainer maar stond ook maar weer eens in het doel bij zijn liefde Rhoon. Hij zag van ‘achteruit’ zijn ploeg een 4-0 overwinning behalen tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde NTVV, de ploeg van trainer Jaap den Haan. Met de rust stond Rhoon al met 2-0 aan de leiding door doelpunten van Alex de Groot die zowel de eerste als ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. Gerben van der Ent herhaalde dat huzarenstukje in de tweede helft en zorgde voor de 3-0 en de einduitslag 4-0.
Picture
  Voorne kende een slechte ouverture dit seizoen. Tegen ZBVH ging de ploeg van trainer Stanly Rieborn kopje onder. Al binnen het kwartier keken de Briellenaren tegen een 2-0 achterstand aan. Robert Jan Vos haalde na 7 minuten de ‘nul’ van het bord en Rick de Vos zorgde er voor dat de wedstrijd eigenlijk al na een kwartier op slot kon. Sander Arkenbout deed nog wel wat terug door de aansluittreffer achter ZBVH doelman Ton Pille in het netje te schieten maar Voorne was niet bij machte om de bakens echt te verzetten. Yoeri van Dillen (speelde die niet ooit voor Voorne) zorgde in de tweede helft voor de einduitslag en liet met een lob doelman Johan Bravenboer kansloos achter.

NBSVV, de tegenstander van de Rood Gelen voor aanstaande zaterdag, begon de competitie met een gelijkspel. In de thuiswedstrijd tegen WFB uit Ouddorp kwam de ploeg van trainer Cor Bak niet verder dan een 1-1 gelijk spel. Voor journalisten en fotograven is het lastig werken bij NBSVV want maar liefst 6 spelers met de naam Bestebreur had de trainer in zijn elftal staan. Trainer Cor Bak, die in het verleden ook als eens voor de groep in Nieuw Beijerland stond volgt Evert Trouw dit seizoen op en zag dat zijn ploeg met dat gelijke spel eigenlijk te weinig had gekregen. In de 35e minuut was het Sander van der Geest die voor de ploeg van Bak voor de 1-0 zorgde. Lang leek het voldoende voor de drie punten maar in de 65e minuut kwam WFB, een beetje gelukkig, langszij.

De Jonge Spartaan en Hellevoetsluis kwamen remise overeen. Bij de Jonge Spartaan scoorde Bas Wielhouer in de twee helft twee keer en wist zo toch nog een puntje op sportpark ‘De Zuidwester’ te houden. De toeschouwers werden niet verwend met een mooie pot voetbal. Hellevoetsluis, met de nieuwe trainer Michael Mes op de bank, zag de voorsprong van 0-2 als sneeuw voor de zon verdwijnen en verloor eigenlijk 2 punten. Oud Rozenburger Robert van Zevenbergen kwam bij Hellevoetsluis nog niet in actie. Ook wedstrijd die tussen GOZ en SSS eindigde in een gelijk spel. 1-1.

En dan Rozenburg. De ploeg van het trainersduo Hecker / De Bil pakte de drie punten maar dat ging toch wel moeizaam in Den Bommel waar de ploeg van coach Marius Hotting de huid duur verkocht. De kop is er af en het balletje rolt weer. De heft van de wedstrijden eindigde in een gelijkspel en werden toch zo hier en daar kostbare puntjes gemorst. Vooral Voorne en NTVV zullen zich een andere competitiestart hebben voorgesteld. NBSVV had wellicht de puntjes op Nieuw Beijerland moeten houden maar zag WFB terug komen in de wedstrijd. En Rhoon deed wat het moest doen, tenminste als je bovenin wil meedraaien, het deelde de eerste mokerslag uit en is de eerste ‘trotse’ koploper van dit seizoen.