Terugblik

GOZ de nieuwe koploper in de derde klasse D

04 - 10 - 06

Picture
  Rhoon kon tegen GOZ niet herstellen van de nederlaag een weekje eerder tegen NBSVV. Ook tegen GOZ moesten de mannen van trainer Edwin de Koning een nederlaag incasseren. Rhoon liet nooit zien een ploeg te zijn die bovenin wil meedraaien in de derde klasse D. GOZ was simpelweg gezien te sterk en speelde niet eens haar sterkste wedstrijd. In de 36e minuut maakte Robin Vollebrecht er 0-1 van en vlak voor tijd was het GOZ topscoorder Marcel Trouw (0-2) die de eindstand op het bord zette. ZBVH en NBSVV kwamen in Zuid Beijerland remise overeen. Door Johnny Bestebreur kwam NBSVV nog wel aan de leiding in de 20e minuut maar door een omstreden doelpunt van Robert Jan de Vos kon ZBVH op gelijke hoogte komen. De bal was bij een aanvallende actie van ZBVH buiten de lijnen geweest maar scheidsrechter Fokker uit Sommelsdijk zag het over het hoofd en weigerde op zijn beslissing terug te komen. Na de gelijkmaker was er van een echte wedstrijd geen sprake meer. De beste kansen kregen de beide clubs in het begin van de wedstrijd. ZBVH eindigde de wedstrijd met 10 man nadat Eelco Reedijk met twee keer geel naar de kant mocht. NBSVV trainer Cor Bak maakte dat vanaf de bank al niet meer mee hij was toen ook al door scheidsrechter Fokker achter de afrastering gestuurd en moest zijn ploeg van een andere positie coachen.

NTVV en Helevoetsluis deelde de punten en kwamen niet tot score. Bij NTVV niet het bekende gezicht van Jaap den Haan meer op de bank maar ook zonder den Haan kwam de ploeg uit Nieuwe Tonge niet verder dan ene puntje. De ploeg is nog steeds de ‘Rode Lantaarndrager’ samen met de Jonge Spartaan en Den Bommel alleen het doelgemiddelde van NTVV geeft de ploeg recht op plek. NTVV na een degradatie uit de tweede klasse van vorig seizoen dus weer in de hoek waar de klappen vallen en is de neerwaartse spiraal nog niet doorbroken. WFB stond in de uitwedstrijd bij de Jonge Spartaan met de rust al op een veilige 0-2 voorsprong. Gert-Jan Bakelaar was de maker van de beide treffers. De Jonge Spartaan dacht nog even terug te kunnen komen in de wedstrijd maar ondanks de aansluittreffer van GertJan Lodder bleef WFB gemakkelijk overeind in de confrontatie tussen de ploegen uit Ouddorp en Middelharnis. Marcel van Dam zorgde voor de eindstand van 1-3 op sportpark ‘De Zuidwester’. Den Bommel verloor met maar liefst 0-5 in de thuiswedstrijd tegen SSS. Nadat Marius Hobbel met rood naar de kleedkamer werd gestuurd was het met de aanvallende aspiraties van Den Bommel gedaan. In de tweede helft liep de ploeg uit Klaaswaal makkelijk over De Bommel heen en maakte van de 0-1 rustand een 0-5 eindstand.

Voorne en Rozenburg kwamen zoals bekend niet in actie. Een foutje van de KNVB of misschien een onoplettendheidje van een scheidsrechter was er debet aan dat de wedstrijd niet doorging. De tijd stond even stil, de gedachten gingen uit naar de tamtam, postkoets of de al veel modernere postbode op de fiets met onder zijn arm een aangetekende brief alsof er geen GSM-metjes en e-mail waren. We krijgen post binnen één seconde van waaruit de wereld dan ook. We zijn 24 uur per dag 365 dagen per jaar met meerdere telefoons waar dan ook in de wereld te bereiken. Maar dat is geen garantie dat er op zaterdagmiddag een scheidsrechter op sportpark Noord Meeuwenoord aanwezig is. Misschien moeten we wel blij zijn dat dat ondanks al die nieuwe technologie nog mogelijk is. De derby houden we te goed maar of het weer dan weer zo mooi zal zijn………