Terugblik

GOZ pakt eerste periodetitel

01 - 11 - 06

Picture
  GOZ was misschien wel de grootste winnaar op sportpark West waar Rozenburg van ZBVH won. De ploeg uit Mijnsheerenland werd dankzij de overwinning van Rozenburg en doordat het zelf won van thuis van Den Bommel periodekampioen en vierde dat feestje op sportpak ‘De Erven’. Bij Den Bommel kreeg doelpuntenmaker Martijn Hagens twee keer ‘Geel’ dus ‘Rood’ en mocht vroegtijdig naar de kleedkamer. GOZ verloor deze competitie nog maar één keer en wel tegen ZBVH. De start was minder voortvarend dit seizoen voor trainer Schipper en zijn mannen. In de ouverture van deze competitie werd gelijk gespeeld tegen SSS (1-1) en de tweede wedstrijd tegen WFB in Ouddorp kwam GOZ ook niet verder dan een gelijk spel. GOZ is nu de nieuwe koploper en kan vrijuit spelen nu de eerste doelstelling van trainer Barry Schipper is bereikt.

Voorne zit in de hoek waar de klappen vallen en het lijkt erop dat de ploeg geen kans ziet daar uit te komen. Trainer Rieborn zag zijn ploeg na een 0-0 ruststand compleet in elkaar storten. In de eerste helft was voor beide ploegen niet het mooiste deel van de wedstrijd. In de tweede helft was het alleen nog maar leuk voor WFB. Voorne was te laconiek en WFB strafte die instelling genadeloos af.

Voor WFB scoorden Marco van Dam (de eerste en de vierde), Michel Werkhoven en Dirk Jan Kleijn. NBSVV won thuis van Hellevoetsluis. De Nieuw Beijerlanders lijken hun draai te hebben gevonden. De laatste wedstrijd die verloren werd dateert van 16 september.

Cor Bak en zijn mannen hebben inmiddels na een slechte competitie start een stevige plaats in de middenmoot ingenomen. Zaterdag had Hellevoetslkuis de betere kansen en NBSVV de punten.

Voor Hellevoetsluis maakte Mike Molendijk de 0-1 en was het Patrick Bekkenutten die zijn eigen doelman, Marcel Smiht, te passeerde en de 1-1 op het bord zetten. Dat was dan ook meteen de ruststand. Na rust had Hellevoet het betere van het spel maar ging NBSVV er toch met de punten vandoor.

Rhoon was te sterk voor de Jonge Spartaan. Met de rust stonde de jonge Spartanen al op een 2-0 achterstand. Doelpunten uit twee dode spelmomenten,corners. Na rust mocht de Jonge Spartaan nog wel wat terug doen door een doelpunt van Bas Wielhouwer maar verder kwamen de mannen van de nieuwe trainer Peter van Poortvliet niet. Voor Rhoon scoorde Erol Akdeniz twee keer en wist ook Ron Tonnisen het net te vinden.

SSS hield geen spaan heel van NTVV. De ploeg uit Nieuwe Tonge lijkt kansloos naar de vierde klasse af te dalen of trainer Arend Krijgsman moet nog een list bedenken. Maar voor het zover is trekken erg donkerwolken zich boven sportpark ‘De Kopernis’ samen. Zaterdag stond er na negentig minuten 6-0 op het scorebord op het sportpark van SSS.

En dan Rozenburg. De ploeg van trainer Henri hecker haalde een huzarenstuntje uit door koploper ZBVH op een nederlaag te trakteren. De ploeg moest diep gaan een uur lang moesten de Rood Gelen met ‘Tien’ man spelen, na het wegsturen van Selim Su. Anton van Vliet was de ‘Mach Winner’ op West. Met de uiteindelijke winst is de blik van Rozenburg weer naar boven gericht. De Rood Gelen kende een moeilijke periode, in de eerste periode, door drie wedstrijden op rij te verliezen. Helevoetsluis, GOZ en Rhoon. De Rood Gelen hebben de derby tegen Voorne nog te goed. Een wedstrijd die natuurlijk nog niet gewonnen is ook al maakt Voorne nu een mindere tijden door. Een derby maakt altijd krachten los die onverklaarbaar zijn. Wordt vervolgd……..