11.
12.

06-03-10

WFB 5 - Rozenburg 8 4-10 (rust 0-4)

Het was een mooie zonnige dag met een koude wind. WFB stond voor ons op het programma en na de 1-1 die WFB tegen koploper Simonshaven wist te behalen was het voor ons en goede waarschuwing. Met 11 man vertrokken we naar WFB. Met een zeer aangepast elftal en opstelling begonnen we goed aan de wedstrijd.

1e Helft
WFB begon de eerst 5 minuten goed met de aanval, maar stuiten steeds op een goed en fel spelende Rozenburg. Al snel was het duidelijk dat we vandaag op de counter gingen spelen. Dit bleek zeer goed uit te pakken al na 6 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Het bal bezit was heel duidelijk voor WFB maar door goede dekking en fel reageren kon WFB eigenlijk geen echte kans creëren. Wij lieten WFB komen en zorgde voor een snelle omschakeling dit resulteerde in nog 3 doelpunten 0-4. We gingen relaxt de rust in met een 0-4 voorsprong. Marcel die zijn taak als Coach van C3 moest vervullen zou de 2e helft aanwezig zijn, echter was er geen Marcel te bekennen. We moesten dus verder met de 11 man die we hadden.

2e Helft
WFB was goed uit de kleedkamers gekomen en wist al snel de 1-4 op het bord te zetten door een fout van onze kant. We bleven een beetje slordig omgaan met de omschakeling. Als een aanval mislukte zakte Rozenburg niet goed terug waardoor de verdediging het moeilijker begon te krijgen. Wel kregen we een dozijn aan kansen die niet werden benut en ook was de grens van WFB met een wedstrijd vlag zwaaien bezig en WFB daar kon je op wachten vond wel meteen het net 2-4. Even werden we wakker geschut en meteen kwam er weer z'n moeie counteraanval en onze links buiten wist deze netjes langs de keeper te plaatsen 2-5 en de 2-6 volgde snel. Daarna volgde er nog een aantal goede aanvallen van WFB daarvan kwam er een mooi schot vanaf de 16 onderkant lat 3-6. De vermoeidheid begon een rol te spelen bij WFB en dit resulteerde in een 4-10 overwinning.

Een zeer goede 1e helft en een wat slordige 2e helft. WFB bedankt voor een goede en sportieve pot.

Volgende wedstrijd 14:20 aanwezig
Afbellen voor vrijdag, bij Ronald
Eelco fluit de wedstrijd,
13 maart 15:00 Rozenburg 8 - J. Spartaan 4 Sportpark West Rozenburg

27-02-10

Rozenburg 8 - Herkingen '55 2 6-4 (rust 2-2)

Vandaag stond voor ons de wedstrijd tegen Herkingen op het programma, voor ons een belangrijke wedstrijd om in de top te kunnen blijven meedraaien.

1e Helft
Vanaf het eerste fluitsignaal maakte Rozenbug het spel door veel druk te leggen en er voor zorgen dat Herkingen niet aan voetballen toe kwam. Na 5 minuten spelen schoot Ricardo beheers de bal achter de keeper 1-0. Niet snel daarna kwam door een mooie pas van Roy Robin H alleen voor de keeper te staan en die mocht de 2-0 op zijn naam zetten. Het zag er naar uit dat het een groote overwinnen zou gaan worden, echter dit bleek niet het geval te zijn.

Herkingen lieten niet de koppen hangen maar kwamen langzaam in hun spel en wisten een aantal kansen te creren, echter zonder resultaat. Het laatste kwartier was echter voor Herkingen, er werd slordig door Rozenbug verdedigd en er vielen viel gaten. De 2-1 was al snel een feit. Herkingen bleef doorgaan en op de rand van de zestien werd de spits van herkingen gevloerd en kwam er een vrije trap. Deze werd hard en strak geschoten, maar Elio wist zijn doel goed schoon te houden. Herkingen bleef aanzetten en dit resulteerde vlak voor de rust op een 2-2 score. Op naar de thee. Door 2 blessures moest Eelco een paar veranderingen aanbrengen in de opstelling.

2e Helft
Het spel ging over en weer. Rozenburg was de betere ploeg maar kwam toch snel op een 2-3 achterstand door een foutje van de verdediging van Rozenburg. Door te zacht over te spelen kon de spits van herkingen er van profiteren. Het spel beeld bleef hetzelfde Rozenburg veel aanvallend en Herkingen spelend op de counter. Wij waren opzoek naar de gelijkmaker die kwam er ook door een mooi geplaats schot van Marcel in de korte hoek 3-3. Al zoekend naar de voorsprong viel de 3-4 voor herkingen en al snel waren we weer opzoek naar de gelijkmaker. Na een beetje een rotzooi voor de goal van Herkingen kwam de bal op de edele delen van Marcel waardoor de bal achter de keeper belande 4-4 een mooie manier om de gelijkmaker te maken. Na de 4-4 bleek Herkingen te zijn gebroken en was het laatste kwartier voor Rozenburg. Na een aantal gevaarlijke corners van Ricardo, kopte Robin H zijn 2e en belangrijkste binnen de 5-4 en de wel verdiende voorsprong. Uiteinderlijk zou het 6-4 worden door een snelle aanval van Ricardo, die zag Eelco vrij staan en paste de bal, Eelco zag aan de linker kant Nico opkomen en ga een diepte pas op maat Nico Schoot deze beheerst binnen.

Al met al een verdiende overwinning met een sportieve wedstrijd. Heren van Herkingen bedankt voor een leuke pot.

Ronald bedankt voor het fluiten

23-01-10

Rozenburg 8 - Den Bommel 4 14 - 2 (rust 5-0)

Na een lange en verlengde winterstop nu eindelijk weer een wedstrijd. Met 15 man sterk begonnen we de eerste wedstrijd.

1e Helft
Na een moeizaame start kwamen we op dreef en wisten het doel schoon te houden. Vaak is het even wennen zo na de winterstop, maar hier was niets van te merken.'Iedereen deed goed mee enspeelde goed. Na veel mislukte aanvallen van ons stonden we toch na een kwartier spelen op een 1-0 voor sprong. Het ijs was gebroken en er kwamen veel kansen en de druk lag hoog aan de kant van Den Bommel. We bleven aanvallen en goed verdedigen. Dit resulteerde in en 5-0 voorsprong vordat we aan de thee begonnen. Op naar de thee.

2e Helft
Er valt weinig te melden over de 2e helft. Er werd 11 keer gescoord, 8 door Rozenburg en 3 door Den Bommel (waarvan 1 eigen doelpunt) dit maakte de eindstand op 14-2. Door verlies van Zuidland op Simonshaven komt de 2e plek voor ons in het zicht.

Volgende wedstrijd is uit tegen Simonshaven de nummer 1 met 9 gespeeld en 9 gewonnen, dus een mooie uitdaging voor ons.
Kwart voor 11 verzamelen vertrek 11 uur. Spelen 12 uur bij Simonshaven.

21-11-09

Spijkenisse 10 – Rozenburg 8

Hoe kan een scheids de wedstrijd bepalen !!!!!

Ik zal niet in details treden in dit verslag, Waar het op neer komt is dat Elio ten onrechte een Rode kaart kreeg na 10 minuten spelen, omdat deze verhaal wilde van de scheidsrechter omdat hij toe liet dat een GRENSRECHTER een speler schopte. Dit bleek gewoon te mogen van de Uitermate thuis fluitende Scheids. Met 10 man moesten we de hele wedstrijd door spelen. En met karakter kwamen we op een 1-2 voorsprong, (dit had meer moeten zijn). In de laatste minuut van de wedstrijd gaf de scheids tot ieders verbazing een strafschop terwijl onze keeper werd gehinderd, 2-2. Onsportief gedrag van Spijkenisse, en ten onrechte 2 punten van ons gestolen.

Mannen vergeten en naar de wedstrijd van aankomende zaterdag,

28-11-09 14:30 Rozenburg 8 - Den Bommel 4 Sportpark West Rozenburg

07-11-09

Rozenburg 8 – NTVV 3 10 – 4 (rust 4-2)

Het had deze week erg veel geregend echter de wedstrijd ging door tegen NTVV, In eerste instantie was het de bedoeling dat wij het kunstgras gingen bespelen, Echter was er besloten in de bestuurskamer dat de Dames op kunst gingen spelen en wij op veld 3, Dit alles kwam ons beter uit, Na wat laatste regendruppels van die middag brak de zon door en was het toch een aardige dag voor een potje voetbal,

1e helft en 2e helft
We hebben een goede wedstrijd gespeeld maar wel teveel weggegeven, zoals altijd maken we onnodige fouten en geven we te makkelijk doelpunten weg, Al met al zal ik het verslag kort houden, we hebben goed gespeeld en staan nu 4e op de ranglijst,

31-10-09

Rozenburg 8 - Melissant 3 3-2 (rust 1-0)

Met 15 man op het wedstrijd formulier gingen we ten strijden tegen Melissant 3 bij winst was het plaats ruilen op de ranglijst van de 5e naar de 4e plek. Aangezien we elke wedstijd met een groot aantal wissels spelen komt het voor dat je niet elke wedstrijd helemaal speeld. Dit is bij het team bekend en graag vraag ik jullie als nog dat commentaar op Ronald en mij over de opstelling en de wissels achterwegen te laten. Wij doen het zo eerlijk mogelijk.

1e helft
Al snel was te zien dat beide teams goed voetbal in hun spel hadden en gelijkwaardig waren aan elkaar. Door goed verdedigend werk en een aantal goede reddingen van Amado (die de eerste helft prima keepte). Na 20 minuten spelen kwam er een mooie aanval vanaf de rechter vlank. Een mooie voorzet liet Roy mooi aan zich voorbijgaan waardoor Sander makkelijk kon binnen tikken 1-0. Na dit doelpunt had Rozenburg volledig de controle over de wedstrijd en was het alleen nog maar wachten op het 2e doelpunt. De druk op Melissant werd steeds groter en de grensrechter had het erg druk elke keer ging de vlag van de beste man omhoog wat de scheidsrechter lastig was om te bepalen of het de juiste beslissing was of niet. Door een goede diepte bal van Eelco op Sander liep deze randje buitenspel de vlag ging omhoog, maar de scheids liet gewoon doorspelen. Sander liep alleen op de keeper af en schoot de bal mooi langs hem echter belande deze net naast. Nog geen minuut daar na kreeg Eelco een mooie bal van Maarten. Hij liep alleen naar het goal toe en werd smerig van achter getackeld, de scheids kon het niet goed zien en dacht dat het op de bal was. Vlak voor rust kwam er weer een mooie omschakeling vanuit de verdediging, Herman die een goede wedstrijd speelde was vaak de start van de aanval. Herman stuurde Robin K weg en wist met een goede voorzet de bal bij Sander te krijgen deze schoot de bal in de touwen 2-0 echter bleef de vlag van de grensrechter omhoog en het doelpunt werd onterecht afgekeurd. Op naar de thee.

2e helft
Het spelbeeld was nog niets veranderd we gingen gewoon door waar we gebleven waren. Dit resluteerde in diverse kansen Sander en Ricardo maakten de 2-0 en de 3-0. De score had veel hoger moeten zijn want er werden veel te veel kansen gemist. Zo brachten we ons zelf in de problemen en Melissant kwam 20 minuten voor tijd in hun spel. De druk op ons doel werd erg opgevoerd en er kwamen veel kansen. Gelukkig voor ons bleven we 5 minuten voor tijd nog met een schoon doel. Echter de druk werd zo hoog dat de 3-1 niet als een verrassing kwam. Gelijk na de aftrap velore we snel de bal en stond het op eens 3-2 door het slecht verdedingen en mee lopen van het middenveld. Even werd het nog spannend toen we uit de corner de bal niet weg kregen schoot melissant op het doel, gelukkig stond Nico goed op de doellijn en wist de winst voor ons te behouden.

We hebben een hele goede eerste helft gespeeld en een goede tweede helft en een slechte laatste 10 minuten. We moeten de hele wedstrijd geconcentreerd blijven spelen. Bijn a gaven we alles weg in de laatste 10 minuten.

Ronald bedankt voor het fluiten.

As Zaterdag
07-11-09 15:00 Rozenburg 8 - NTVV 3

17-10-09

De Jonge Spartaan 4 – Rozenburg 8 1-2 (1-2 rust)

Na de grote en eerste thuisoverwinning van 9-3 op WFB van vorige week gingen we deze week voor de eerste uitoverwinning. Na 3 wedstrijden gespeeld te hebben, hebben we een teleurstellende 3 punten. We waren dus gebrand om in Middelharnis de punten mee naar huis te nemen.

1e helft
De wedstrijd begon met wat regen maar zal al snel veranderen in een zonnig dagje voetbal. De eerst 10 minuten waren voor de Jonge Spartaan maar echte kansen wisten ze niet te creëren. Na een kwartier spelen kwamen we steeds dichter bij het goal van de tegenstander en moest de keeper van de Jonge Spartaan een aantal keer voor redding zorgen. In de 20e minuut werd Amado door Remi de diepte ingestuurd, Amado gaf de bal voor op Robin H en deze schoot de bal beheerst achter de keeper 0-1. Lang hebben we niet kunnen genieten van de voorsprong want vanuit een corner werd er niet goed gedekt en stond de 1-1 op het scorebord. Verder stond de verdediging van Rozenburg als een huis, niets werd weggegeven. Na een aantal goede aanvallen van onze kant hellaas zonder resultaat. In de 40e minuut kwam Amado aan de bal. Deze speelde een aantal spelers voorbij en schoot op het goal, deze werd net aangeraakt door een verdediger en bracht de keeper op het verkeerde spoor, de 1-2 was een feit. Het rust signaal klonk en we gingen naar de kleedkamer.

Rust
In de kleedkamer aangekomen wachten ons een onaangename verassing. Al onze tassen en jassen waren doorzocht door de Jongens van CWO B1 deze deelde een kleedkamer met ons. Als snel kwamen we er achter dat 2 paar dure schoenen waren gestolen en een horloge en diverse pakjes sigaretten, kauwgom en drinken. Na contact te hebben gehad met CWO zal verzocht worden de spullen terug te geven anders zullen er stappen worden ondernomen tegen dit elftal.

2e helft
Na het vervelende tafereel van de rust gingen we toch beginnen aan de 2e helft. Deze helft waren we goed aan elkaar gewaagd echter kwamen beide teams niet meer tot scoren toe. Wel kwamen we een aantal keer dichtbij maar de schoten gingen naast, over of de keeper hield de bal, (die er voor zorgde dat een grote uitslag uitbleef). We hebben goed gespeeld en als team onze taak vervuld.

Afmelden bij Ronald voor vrijdag 21:00

Volgende week 24-10-2009 is er geen wedstrijd

31-10-09 15:00 Rozenburg 8 - Melissant 3

05-09-09

Rozenburg 8 – Heinenoord 4 4-4 (2-1 rust)

1e helft
Na een lange zomerstop was het dan eindelijk zover, de eerste (beker)wedstrijd van het seizoen. Met een aantal nieuwe namen in ons team en ook een aantal oude gezichten gingen we onze eerste beproeving te lijf. We begonnen met 13 man aan de wedstrijd met een 4-4-2 opstelling, Het ging in het begin wat rommelig en Heinenoord maakte het spel, maar kwam niet tot scoren, Chris had een paar nuttige en mooie reddingen en hield het doel schoon, Na een aanval van de tegenstander gestopt te hebben hadden we een snelle omschakeling vanuit de verdediging, en met een lange bal werd Ogun in stelling gebracht deze maakte een aantal meters en wist met een zuiver schot het net te raken 1-0, Dit was tegen de verhouding in, Vanaf dit moment ging het aardig gelijk op, Rozenburg ging opnieuw in de aanval en er was wat getrek en geduw bij Roy op de rand van het 16 metergebied van Heinenoord en Roy gaf zijn verdediger een duw waardoor Ogun vrij kwam te staan en de bal ontving, Hij hield het overzicht en gaf de bal terug aan Roy de beheerst de 2-0 binnen tikte onder groot protest van de tegenstanders, Na 35 minuten spelen kwam er een snelle uitbraak van Heinenoord, Ze kwamen met 4 aanvallers tegen 3 verdedigers te staan en maakte hier goed gebruik van om de 2-1 op het scorebord te zetten, Dit was tevens de ruststand,

2e helft
We besloten in de rust om 4-3-3 te spelen zodat we wat meer druk konden zetten op Heinenoord, echter gebeurde het tegenovergestelde, Nog geen minuut gespeeld na het fluitsignaal en de 2-2 lag al in de touwen. Er kwamen aardig wat schoten op het doel van Rozenburg af, maar Chris wist de ballen aardig te weren, na 15 minuten kwam er de terechte voorsprong voor Heinenoord door een schot binnen de 16 onhoudbaar voor Chris 2-3, We lieten het er niet bij zitten en zochten de aanval met Ricardo en Sander als snelle vleugel spelers, Na een half uur spelen kreeg Ricardo de bal aangepast en schudde zijn mannetje af liep de 16 in en werd vastgehouden een duidelijke penalty, Hij ging zelf achter de bal staan en schoot beheerst af, 3-3, Nog geen 5 minuten later stond Roy aan de basis van de 4-3, Met een mooie corner wist Roy Sander te vinden en deze kopte de bal in de bovenhoek. We dachten dat we de 3 punten binnen hadden echter in de laatste 2 minuten kwam Heinenoord op gelijke hoogte 4-4,

Al met al een voor een eerste wedstrijd een prima prestatie, lekker gespeeld, Wel hadden we veel last van kramp en pijntjes,