31-10-09

Wim van der Steene wint weer met Rozenburg

‘Periodetitel voor de Rood Gelen dichterbij dan ooit’

Rozenburg – NBSVV 2 – 1
Ook afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen NBSVV heeft Rozenburg zich niet laten verrassen. De ploeg van Wim van der Steene was over de hele wedstrijd gezien de terechte winnaar. Rozenburg maakte het zichzelf nog moeilijk door de opgelegde kansen in de eerste helft niet in doelpunten om te zetten. Vooral Lennart Quak had de mogelijkheid om de wedstrijd al voor de thee een heel andere wending te geven. Tot de rust bleven de doelpunten uit. In de tweede helft gingen beide ploegen voor de overwinning en trok Rozenburg verdiend aan het langste eind. De Rood Gelen hebben met nog twee inhaalwedstrijden te goed de grootste kans op de eerste periode.

Rozenburg trainer Wim van der Steene had een complete selectie ter beschikking tegen NBSVV uit Nieuw Beijerland. Voor de wedstrijd werd Anton van Vliet in de bloemetjes gezet voor ‘Honderd’ wedstrijden in Rozenburg 1. Na wat aftasten kreeg Rozenburg de eerste echte kans van de middag. Op een schot van Mark van der Kruit moest NBSVV keeper Robin Barendrecht zich strekken en kon de bal maar half verwerken. In de rebound was Lennart Quak dicht bij de openingstreffer. Quak zag zijn inzet naast de voor hem verkeerde kant van de paal gaan. Twee minuten later was het Paul Bestebreur die een dot van een kans kreeg aangeboden. Elroy van Seventer vergiste zich met een terugspeelbal naar Rozenburg doelman Henk Kraak. De spelmaker bij de Nieuw Beijerlanders mocht zomaar alleen op de Rozenburg sluitpost af gaan. Maar zowel de doelman als de zich goed herstellende Elroy van Seventer voorkwamen een achter stand voor Rozenburg. Rozenburg wilde toch nog wel voor de thee de voorsprong forceren en vooral Yoeri Bak was voor NBSVV lastig te bespelen. Bak dwong de doelman van NBSVV, Robin Barendrecht, in de 22e minuut tot een spectaculaire redding op een poeier van zeker 20 meter. Barendrecht was in goeie doen tegen Rozenburg en zorgde er zeker voor dat zijn ploeg de eerste helft in de race bleef. Toch had de NBSVV sluitpost geluk in de 35e minuut toen Lennart Quak voor bijna opendoel, een honderd procent kans, hoog over schoot. De ploegen konden naar de thee met de brilstand op het scorebord.

Direct na de thee was het toch weer even sidderen voor de Rood Gele defensie. In de 47e minuut was NBSVV, door een vrije trap van Paul Bestebreur, dicht bij de openingstreffer. Henk Kraak voorkwam met een fraaie redding erger voor de Rood Gelen. Net voor er een uur op de klokken stond kwam Rozenburg aan de leiding. De ervaren Mark Hoks, die weer een goed seizoen aan zijn palmares toevoegt, was de makker. Scheidsrechter Knuppe had lang de kaarten op zak kunnen houden maar moest toch in het laatste halfuur het kartonnetje een aantal keren uit de borstzak halen. Bij Rozenburg gingen Jorwin Hato en Pieter Selhorst op de bon. Bij NBSVV kregen Edwin Bestebreur, Ivo van Alphen, Marc Bravenboer en Paul Bestebreur het gele kartonnetje voorgeschoteld. De laatste zelfs nog na het laatste fluitsignaal. In de 70e minuut kwam NBSVV langszij. Paul Bestebreur, die het met een vrije trap eerder in de wedstrijd het ook al eens had geprobeerd, liet Henk Kraak weer vanuit een vrije trap nu wel kansloos. Rozenburg stroopte de mouwen nog eens op en begon aan een slotoffensief om de overwinning alsnog uit het vuur te slepen. Die overwinning kwam er ook. Mark van der Kruit werd ‘Matchwinner’ maar ook Ranvin Noor, ingevallen voor Lennart Quak, en Mark Hoks hadden een groot aandeel in die treffer. Noor ging er op links vandoor en bracht Hoks in stelling. Hoks zag dat Van der Kruit in een nog betere positie stond en twijfelde geen moment om de spits aan te spelen. Van der Kruit liet NBSVV doelman Barendrecht kansloos achter en zette de einduitslag op het scorebord. In de aller laatste minuut miste Yoeri Bak nog van elfmeter. Robin Barendrecht voorkwam met een spectaculaire redding de derde treffer. Rozenburg dus op sportpark West nog steeds ongeslagen en haalde uit de vijf thuiswedstrijden de volle winst.

Wat komen gaat
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg weer een thuiswedstrijd. Dan komt Piershil naar sportpark West. De wedstrijd tegen Piershil is alweer de eerste wedstrijd voor de tweede periode. Bij Piershil een bekende aan het roer, oud gymleraar John van Diggele. De wedstrijd aan de Vinkseweg begint om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.