29-08-09

Overwinning met dubbele cijfers in het bekertoernooi

’Lennart Quak nam de helft van de treffers voor zijn rekening’

Rozenburg – Zwartewaal 10 – 1
Rozenburg won de derde wedstrijd in de poule voor de districtsbeker overtuigend met 10 – 1 van Zwartewaal en plaatste zich voor de volgende ronde van de beker. De ploeg van coach Wim van der Steene revancheerde zich voor het gelijke spel van afgelopen dinsdag tegen Meeuwenplaat. Van der Steene had niet al zijn selectiespelers ter beschikking en moest zelfs nog een beroep doen op Jeroen van Baalen, die tot dan toe in de selectie van Erik van de Ridder (2e elftal) had gespeeld. Jeroen van Baalen, die wel degelijk aan de poort klopt bij de Van der Steene, speelde een goede partij. In de 65e minuut kwam er een einde aan een goede invalbeurt en ging Van Baalen door zijn enkel en was verder spelen onmogelijk. Omdat Rozenburg al drie keer had gewisseld moesten de Rood Gelen de laatste 25 minuten met tien man verder.

Niet alleen Wim van der Steene moest in het laatste weekend voor het begin van de competitie spelers missen. Ook Jan van Pelt, trainer van Zwartewaal, werd geconfronteerd met een waslijst van afwezigen. Het team dat Van Pelt in het veld kon brengen was meer een veredeld tweede elftal en dat werd in het veld dan ook nog maar eens duidelijk benadrukt. Verdedigend hadden de Rood Gelen geen kind aan Zwartewaal en erg veel kansen kon de ploeg van Jan van Pelt niet creëren. Rozenburg kwam in de 5e minuut aan de leiding door een doelpunt van Wim Reitzema. De linkspoot schoot de bal uit een vrije trap buiten bereik van Zwartewaal doelman Richard van Wunnik snoeihard in de touwen. Drie minuten later was het Jeroen van Baalen die voor de tweede treffer tekende. Van Baalen haalde de achterlijn en gaf Van Wunnik, uit een bijna onmogelijke hoek, het nakijken. Rozenburg zou de score in een hoogtempo opvoeren naar 7 – 0 bij de rust. Lennart Quak was de maker van doelpunt drie. Marc Manssens van de vierde treffer, Remy de Jong tekende voor doelpunt nummer vijf, Lennart Quak voor de 6 – 0 en de 7 – 0. Zwartewaal was duidelijk een maatje te klein voor de Rood Gelen zelfs ontbraken bij de Rood Gelen Anton van Vliet, Jordie de Groot, Pieter en Berry Selhorst, Ranvin Noor, Ronard Venekamp en was Mark van der Kruit wegens werkzaamheden maar gedeeltelijk inzetbaar. Ook wilde Wim van der Steene voorzichtig zijn met Ronald Karsten en liet de ‘Rots in de Branding’ bij Rozenburg op de bank beginnen.

Na het kostelijke vocht en een kwartiertje rust mochten Jorwin Hato, Elroy van Seventer en Remy de jong alvast onder de douche en maakte Mark van der Kruit, Jeffrey Groenewoud en Ronald Karsten hun opwachting. Rozenburg ging op jacht naar de dubbele cijfers. In de 47e minuut was het weer Lennart Quak die een doelpunt voor zijn rekening naam. Dit keer was de aangever Yoeri Bak. Na 51 minuten mocht Zwartewaal dan eindelijk iets terug doen. Door een misverstandje in de verdediging kon Lionel Treuren met zijn doelpunt de nul van het scorebord laten halen. Lennart Quak, die in zijn eentje de helft van de treffers voor zijn rekening nam en opmerkelijk op schot was zaterdag zorgde op aangeven van Mark van der Kruit voor 9 – 1. Nadat Jeroen van Baalen in de 65e minuut de strijd moest staken stokte ook de doelpuntenmachine bij de Rood Gelen. Rozenburg moest wennen aan de man minder situatie en nadat Mark Hoks de ‘TIENDE’ treffer op het bord had gezet was het wel gedaan met de honger naar doelpunten en werd het potje verder uitgespeeld. Rozenburg dus verder in de District beker na de winst op WCR en Zwartewaal en het gelijke spel tegen Meeuwenplaat. WCR, de ploeg van Leo Dekker, won van Meeuwenplaat met 3 – 4 en werd tweede in de poule. Een eerste succesje van de nieuwe coach Wim van der Steene. Het is alweer een tijdje terug dat Rozenburg de poulewedstrijden overleefden. Rozenburg zal zich nu op moeten maken voor de competitie. De eerste opgaaf is niet de makkelijkste, Binnemaas uit.