Wedstrijdverslag

27-03-10

Rozenburg afgetroefd op sportpark ‘De Kreek

Yoeri Bak terug in de lappenmand’

NBSVV - Rozenburg 1 - 0
Rozenburg moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in het hard werkende NBSVV op sportpark ’De Kreek’ afgelopen zaterdag. De Rood Gelen waren naar Nieuw Beijerland vertrokken om niet te verliezen maar slaagde niet in dat streven. NBSVV scoorde na een dikke twintig minuten het enige doelpunt van de middag en de ploeg van trainer Hans de Heer wist die voorsprong over de eindstreep te trekken. Niet altijd met mooi voetbal, ook Rozenburg slaagde daar overigens niet in, maar met kracht en vooral veel inzet. NBSVV zorgde door deze overwinning dat de spanning terug is in de derde klasse D.

Rozenburg coach Wim van der Steene had het aanvalsduo Mark van der Kruit en Ranvin Noor weer in ere hersteld. En kon Van der Steene ook weer beschikken over middenvelder Yoeri Bak die met een hamstringblessure een aantal weken ontbrak. Aanvoerder Jordie de Groot was er nog niet bij, en naar het zich laat aanzien zal dat de komende weken ook nog niet het geval zijn. Lang zou de rentree van Yoeri Bak niet duren. In de vijfde minuut wilde Bak aanzetten voor een sprintje en dat was gelijk einde wedstrijd voor de in Spijkenisse woonachtige Rozenburger. Wim van der Steen wilde zijn team niet omzetten en liet spits Dennis Karsten op het middenveld spelen. Voor Karsten een wat onwennige positie maar met de druk naar voren was hij eigenlijk een extra aanvaller. Rozenburg was voor de winst, maar in ieder geval om niet te verliezen, naar Nieuw Beijerland getogen. In de achterzak de eerste periodetitel die afgelopen week in Stad aan ’t Haringvliet werd behaald. Dat het allemaal niet makkelijk zou worden wisten de Rood Gelen wel. Natuurlijk had het team van Van der Steene nog wat krediet omdat er nog een verschil was tussen NBSVV en Rozenburg van twee wedstrijden en beide ploegen aan het begin van de wedstrijd op ‘De Kreek’ in punten aantal gelijk stonden. In de 21e minuut kwam NBSVV aan de leiding. Een vrije trap van, wie anders dan Paul Bestebreur, was de inleiding. De poeier van Bestebreur kon door Rozenburg doelman Robert de Korte niet onder controle worden gebracht en was de terugspringende bal een prooi voor Sander van der Geest. Van der Geest die dit seizoen met wat blessureleed kampt, kreeg de kans op een presenteerblaadje aangereikt en gaf Robert de Korte in tweede instantie geen enkele kans. NBSVV verdedigde de voorsprong en beperkte zich tot het hanteren van de counter. Rozenburg moest komen maar creëerde niet of nauwelijks kansen. Tot de zestien ging het allemaal nog wel maar dan werd het vol en ontbrak het aan creatieve oplossingen en soms ook aan geluk.

Na de rust werd dat eigenlijk alleen maar erger. NBSVV werd steeds verder op eigenhelft gedrongen maar hield zich makkelijk staande. Het ontbrak de ploeg van Van der Steene aan het vermogen om de compacte verdediging van NBSVV kapot te spelen. Van der Kruit, Noor en ook Dennis Karsten kwamen wel in de buurt van het doel van Lars van der Erve maar konden het tij geen positieve wending geven. Het was hoofdzakelijk een eenrichtingsverkeer op De Kreek maar doelpunten voor Rozenburg leverde het niet op. NBSVV bleef strijden en zo hier en daar met geluk overeind. Dennis Karsten was er een aantal keren nog dichtbij maar uiteindelijk was de buit voor NBSVV die nu de koppositie weer in handen heeft. Voor Rozenburg ongetwijfeld een teleurstelling. Bij winst lag de titel voor het grijpen, bij een gelijk spel was er niet veel aan de hand. Maar nu juist verlies bij de concurrent was iets waar de Rood Gelen toch niet vanuit waren gegaan. Maar punten tellen pas mee als je ze hebt behaald, zoals trainer Wim van der Steene eerder deze week op de website van Rozenburg vertelde. Veel tijd om de wonden te likken heeft Rozenburg niet. In het komende Paasweekend moet Rozenburg twee inhaalwedstrijden spelen. In die wedstrijd zullen Yoeri Bak en Jordie de Groot zeker ontbreken. De opgelopen blessures van beide spelers zijn erger dan aanvankelijk gedacht.

Wat komen gaat …..
Aanstaande zaterdag, 3 april 2010, speelt Rozenburg tegen Piershil. De wedstrijd is er één uit de tweede periode. Zaterdag begint de wedstrijd op sportpark West om 14:30 uur. Ook aanstaande maandag, 5 april 2010, speelt Rozenburg een thuiswedstrijd op sportpark West. Dan komt GOZ opbezoek. Die wedstrijd begint om, let op, 17:00 uur.
Voor meer informatie kunt altijd de website van Rozenburg raadplegen www.vvrozenburg.nl