27-02-10

Rozenburg niet op scherp tegen SNS

‘Spits Leon Smit in het doel bij de ploeg uit Stad aan ‘t Haringvliet’

Rozenburg – SNS 3 – 1
Uiteindelijk smaakte het zoet van de overwinning op sportpark West en was de 3-1 overwinning een uitslag die je op voorhand zou kunnen voorspellen. Maar wie de wedstrijd heeft gezien moet toch concluderen dat Rozenburg pas in de slotfase kans zag om SNS op de knieën te krijgen. Vijf keer redde paal of lat SNS van een achterstand en even zoveel keer had doelman Leon Smit het geluk aan zijn zijde. Misschien beginnergeluk want coach Leo de Geus, van SNS, had zijn spits onder de lat gezet bij afwezigheid van vaste doelman Jan van Asperen. “Onze eerste doelman is geblesseerd”, vertelde Leo de Geus na de wedstrijd. “Er zijn er ook nog twee op vakantie en dat is het in een club als SNS gedaan met keuzes. Hij heeft het nog lang volgehouden en voor een spits goed gedaan”, nam De Geus afscheid met een knipoog van sportpark West. Aan de doelman lag het niet, tot de 87e minuut hield hij met het nodige geluk zijn ploeg in de race.

Rozenburg coach Wim van der Steene had wat probleem gevallen in zijn elftal. Doelman Kraak verliet donderdag de training met een enkelblessure. Jorwin Hato heeft last van spieren in de buikstreek en Mark van der Kruit lijkt weer fit maar werd toch door de medische staf aan de kant gehouden. Ook Pieter Selhorst kon niet spelen hij was na vier gele kaarten geschorst. Binnen het kwartier had Rozenburg al op een riante voorsprong kunnen staan. In de 10e minuut was het Elroy van Seventer die de binnenkant van de staander raakte maar zag zij schot toch weer terug het veld in komen. In de 15e minuut was het Lennart Quak, die zijn ‘honderdste’ wedstrijd voor de Rood Gelen speelde die de lat raakte en dat allemaal ver buiten bereik van doelman Leon Smit. Rozenburg drukte SNS regelmatig ver terug op eigen helft en de ploeg uit Stad aan ’t Haringvliet moest zich beperken tot verdedigen en zo af en toe een countertje, meestal zonder al te groot gevaar. Rozenburg speelde vooral te gehaast onnauwkeurig en zonder een beslissende splijtende pass. De aanvallen leverde vaak niet het beoogde rendement op. Jeroen van Balen wilde in zijn acties vaak net een mannetje te veel en Ranvin Noor gebruikte zelden zijn fysieke kracht in de zestien. Veel aanvallen liepen over de linkerkant waar Anton van Vliet de ‘driver’ was. Maar Yoeri Bak op rechts werd te weinig in het spel betrokken. Routenier Hoks deed veel nuttig werk maar zorgde er in zijn acties ook vaak dat vooral Jordie de Groot veel vuilwerk moest opknappen. En de aanvoeder smeet met zijn krachten maar ook bij De Groot bleef het rendement vaak achter bij de inspanningen. Hoe Rozenburg ook probeerde die eerste treffer te forceren SNS bleef op de been. Sterker nog de ploeg kwam zelfs op voorsprong. Bij een onbenullige overtreding in de zestien van Jeffrey Groenwoud kon scheidsrechter Kokkinos niet veel anders doen dan de bal op de stip leggen en een gele kaart trekken voor Groenewoud. Pieter van Zielst benutte dit buiten kansje en liet Rozenburg doelman Robert de Korte, die verder een foutloze partij speelde, de trieste gang naar het net maken. SNS kon die verkregen voorsprong tot de rust behouden.

Na de thee werd het nog meer dan in de eerste helft een eenrichtingsverkeer. Rozenburg wilde de ongeslagen status op sportpark West dit seizoen behouden en trok ten strijde. SNS kon niet veel meer doen dan verdedigen. Onderleiding van Koos Melaard, Dennie van Druningen en gelegenheiddoelman Leon Smit hield SNS het lang vol. Bijna constant met 10 man achter de bal werden de gelederen gesloten. Na dik een uur spelen was er dan eindelijk dat foutje van de SNS doelman waardoor Lennart Quak zijn honderdste wedstrijd kon opfleuren en de gelijkmaker op het bord kon zetten. Het leek een kwestie van tijd om de volle drie punten op West te houden maar dat duurde toch nog tot de laatste vijf minuten. Coach Wim van der Steene had daarvoor Dennis Karsten in het veld gebracht. De spits kreeg de opdracht mee te scoren en paal en lat verder met rust te laten. Karsten stelde zijn coach niet teleur en trok Rozenburg in de 87e minuut aan de goede kant van de streep. Voor SNS was het een mokerslag en ver in blessuretijd was het Ranvin Noor die een bal, ja weer terug van de paal, in het net schoot en de verdiende overwinning nog een redelijk aanzien gaf. Slechte wedstrijden moet je winnen om kans te blijven maken op succes en mee te blijven doen in de kop van de ranglijst. Afgelopen zaterdag was kennelijk zo’n dag voor de Rood Gelen waar de punten toch wel verdiend op West bleven.

Wat komen gaat …..
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg tegen Den Bommel. Een wedstrijd die op Flakkee zal worden gespeeld. In de heenwedstrijd op West werd het 4-0 voor Rozenburg. Den Bommel staat op de voorlaatste plaats op de ranglijst en heeft 20 punten minder dan de Rood Gelen. De wedstrijd zaterdag, 6 maart, aan de Schaapsweg in Den Bommel begint om 14:30 uur. Voor meer informatie kunt altijd de website van Rozenburg raadplegen www.vvrozenburg.nl