26-09-09

Rozenburg blijft koploper in drie D

’Krampachtige winst tegen rode lantaarndrager Vlotbrug’

Rozenburg – Vlotbrug 2 – 1
Rozenburg had het vooral in de tweede helft moeilijk tegen Vlotbrug en was er niets te zien van de verschillen op de ranglijst. Rozenburg de koploper en Vlotbrug de rode lantaarndrager. Rozenburg kwam in de eerste helft bijna niet in problemen en ging naar de thee met een 2-0 voorsprong en ook nog eens de mogelijkheden op meer. Maar van die suprematie was in de tweede helft niets meer over. Rozenburg liet zich vaak ver terug dringen op eigen helft zeker nadat Vlotbrug vijf minuutjes na de thee de aansluitingstreffer had gemaakt en op jacht ging naar een punt. Zover kwam het niet maar de Rood Gelen moesten alle zeilen bijzetten om de volle winst uit het vuur te slepen.

Rozenburg coach Wim van der Steene begon zonder centrale verdediger Ronald Karsten aan de wedstrijd tegen Vlotbrug. Karsten had in de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn een knieblessure opgelopen en het leek volgens de medische staf van Rozenburg beter om Karsten een weekje rust te gunnen. Van der Steene haalde Jordie de Groot een linie naar achteren om zo Pieter Selhorst in de basis op te nemen. Die zelfde Pieter Selhorst, die dit seizoen nog niet in de basis was gestart, was de maker van de beide Rozenburg doelpunten. Rozenburg startte sterk tegen Vlotbrug en was het vooral in de beginfase Vlotbrug doelman Remco Roukema die zijn ploeg in de race hield. Mark van der Kruit en Ranvin Noor waren dicht bij doelpunten en ook hadden de Hellevoeters vaak geen antwoord op de acties van Yoei Bak op de rechter flank. De wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op de helft van Vlotbrug af en doelman Henk Kraak van Rozenburg werd nauwelijks op de proef gesteld. Vlotbrug had pech dat Clint van de Veerdonk met een ernstige rugblessure al na 15 minuten moest worden vervangen. In zijn plaats kwam Iwan Comez Soares, de man die na een halfuurtje spelen eigenlijk de eerste keer een rollertje richting het Rozenburg doel gaf. Rond het half uur kwam Rozenburg ook aan de leiding. Vlotbrug kreeg de bal niet uit de zestien en uiteindelijk belande de bal voor de voeten van Pieter Selhorst die de eerste treffer van de middag op zijn naam mocht schrijven. Nog geen vijf minuten later stond ook de tweede rood gele treffer op het bord en weer was Pieter Selhorst de maker. Lennart Quak werd gelanceerd op links en hij zag Selhorst vrij, ver buiten de zestien. Vanaf zeker 20 meter haalde de middenvelder uit en gaf Vlotbrug doelman Roukema geen enkele kans. Het leek er op dat Rozenburg zou afstevenen op een makkelijke overwinning. Zeker nadat Arjan Kok de bal in de slotfase nog een keetje van de lijn moest halen om erger voor Vlotbrug te voorkomen. Met een doelpunt vlak voor rust had Rozenburg de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar de wedstrijd zou een heel ander gezicht krijgen.

Coach Van der Steene was er met die ruststand nog niet gerust op vertelde hij na de wedstrijd. “We hebben het er over dat die 2-0 in de rust niet genoeg is en toch maken we het ons zelf weer moeilijk. Bij vlagen waren we in de eerste helft veel beter en dan moeten we er gewoon drie inschoppen dan speel je zo’n tweede helft een stuk makelijker en krijg je kansen genoeg om met een counter op afstand te blijven.” De coach had het gelijk aan zijn zijde. Na vijf minuten in de tweede helft was de aansluittreffer een feit. Slordig verdedigen bracht Mitchel Zuiderwijk in vrije scoringspositie en op zijn schot moest Henk Kraak het antwoord schuldig blijven. Rozenburg verzuimde orde op zaken te stellen en liet zich meer en meer achteruit drukken. Uiteindelijk koste het de Rood Gelen veel kracht om de winst over de 90 minuten heen te trekken. Werd doelman Henk Kraak in de eerste helft amper getest moest hij in het tweede bedrijf een aantal keren flink aan de bak en vooral zijn redding in de 72e minuut op een pegel van Leon van Straten was meer dan nodig om zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Rozenburg bleef overeind maar dat koste veel kracht en moest de ploeg van Wim van der Steene op karaker naar de eindstreep. Misschien het pluspunt uit de wedstrijd. Vorig seizoen had de ploeg dit soort potjes zeker verloren waar het nu overeind bleef. De schade bleef beperkt tot een gele prent voor Anton van Vliet van de goed leidende scheidsrechter Henk Luccassen. Rozenburg dus negen punten uit drie wedstrijden en is en blijf koploper in drie D.

Wat komen gaat
Zaterdag speelt Rozenburg de tweede uitwedstrijd in de competitie 2009 – 2010. Tegenstander is dan SNS uit Stad aan ’t Haringvliet. Bij SNS zit de bij Rozenburg bekende Leo de Geus op de bank als hoofdtrainer. De oud Rozenburg speler staat met zijn ploeg op de 4e plaats en heeft nog niet verloren dit seizoen. De wedstrijd op zaterdag 3 oktober begint om 14:30 uur op het sportpark aan de Vrouwtjesweg in Stad aan ’t Haringvliet.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.