25-08-09

Rozenburg niet langs Meeuwenplaat

’Coach Wim van der Steene was niet tevreden met het vertoonde spel’

Meeuwenplaat - Rozenburg 1 – 1
Als mogelijkheden het zelfde is als kansen en balbezit het zelfde als goed voetbal, speelde Rozenburg de ‘sterren van de hemel’. Maar in werkelijkheid was het bedroevend om te zien hoe de Rood Gelen worstelden vooral met zich zelf. Trainer / coach Wim van der Steene kon dan ook onmogelijk tevreden zijn na de wedstrijd. “Nee, we speelde niet goed van uit onze eigen organisatie en de linies lagen te ver uit elkaar”, wilde Van der Steene nog wel even kwijt terwijl hij naar de laatste minuten van Meeuwenplaat 2 tegen Feyenoord (AV)3 stond te kijken, die ook op de velden van Meeuwenplaat werd gespeeld.

“Voorin speelde we vaak met vier man op één lijn en ontstond er een gat van zeker 50 meter tussen de linies, zeker op links”, doelde de coach op het feit dat Lennart Quak veel te ver voor linkerverdediger Anton van Vliet speelde waardoor de opbouw vaak werd verstoord. Op onze vraag of nu WCR terug in het zadel is geholpen was Wim van der Steene, die zelf nog vaak in Feyenoord 5 speelt, duidelijk. “Zaterdag moeten we gewoon winnen en is er niets aan de hand.” We doen het Meeuwenplaat van Louis Jacobs misschien te kort om te stellen dat het afgelopen dinsdag een eenrichtingsverkeer was, op het nieuwe sportcomplex van Meeuwenplaat aan de Keizersmantelweg. Maar de Rood Gelen hadden veel kansen zeker de eerste helft. Slordigheid en het niet helemaal scherp zijn waren er debet aan dat Rozenburg het in de beginfase niet gelijk orde op zaken stelde. In het eerste kwartier waren er zeker 4 tot 5 mogelijkheden waar een doelpunt niet zou hebben misstaan. Al in de 3e minuut was Wim Reitzema, die een helftje speelde en uit voorzorg de tweede helft naar de kant werd gehaald, er dicht bij maar hij zag zijn vrije trap net over gaan. Ook Ronard Venekamp kwam in een aantal keren in kansrijke positie. Meeuwenplaat doelman Martijn Spinhoven was alert en was zeker in de beginfase de man die Meeuwenplaat in de wedstrijd hield. Rozenburg verzuimde in een hoger tempo te gaan spelen en liet Meeuwenplaat erin geloven dat ook in de tweede wedstrijd in de poule, de eerste was gewonnen met 1-5 bij Zwartewaal, er iets voor de ‘Meeuwen’ te halen was. Zeker rondom het halve uur waar Meeuwenplaat dicht bij de openingstreffer was maar stond Rozenburg doelman Henk Kraak tot twee keer toe op de juiste plaats. Doelpunten kwamen er die eerste helft niet en moest met de komst van Mark van der Kruit voor de Rood Gelen de druk op het doel van Martijn Spinhoven van de ‘Meeuwen’ worden vergroot.

In de eerste minuut had Van der Kruit zijn visitekaartje af gegeven maar kwam een teenlengte te kort om doelman Spinhoven te verrassen. Maar in het verdere verloop van die tweede helft kon ook Van der Kruit het verschil niet maken al ging er van het duo Venekamp / Van der Kruit meer dreiging uit als de eerste helft waar Ronard Venekamp er toch vaker alleen voorstond. Rozenburg bleef de ploeg die meer in balbezit was maar deed daar eigenlijk niets mee. En als zo vaak wordt de tegenstander steeds sterker, althans als het gaat om het voorkomen van doelpunten. Na 12 minuten kwam dan eindelijk het bevrijdende doelpunt voor Rozenburg. Yoeri Bak werd de vrije ruimte ingestuurd en schoot de bal beheerst langs Meeuwenplaat doelman Martijn Spinhoven. Wie dacht dat Rozenburg het potje verder in veilige haven zou brengen kwam bedrogen uit. Met nog 17 minuten op de klokken kwam Meeuwenplaat terug in de wedstrijd. Yoeri Rombouts was de maker van het doelpunt. Een doelpunt met het nodige geluk of wel heel erg slecht verdedigd door de Rood Gelen. Door de benen gespeeld en dan ook nog een rollertje in de korte hoek zijn toch doelpunten die niet mogen vallen. Rozenburg kwam dus niet verder dan een gelijk spel tegen vierdeklasser Meeuwenplaat en moet de oorzaken van dit povere resultaat toch vooral bij zichzelf zoeken. Voor coach Wim van der Steene is er nog wat werk te doen voor de competitie begint. Maar bij winst zaterdag lijkt het erop dat Rozenburg de poule wedstrijden overleeft en dat is alweer een poosje geleden. Maar helemaal zeker is dat nu ook weer niet want Louis Jacobs kan met zijn Meeuwenplaat nog voor een stunt zorgen. Zijn ploeg staat nog steeds op kop in de poule met een beter doelsaldo.