24-10-09

Rozenburg verkoopt de huid duur tegen eersteklasser Rijnvogels

‘Rood Gelen verlaten met opgeheven hoofd het bekertoernooi’

Rozenburg – Rijnvogels 0 – 3
Misschien was de uitslag zelfs wel een beetje geflatteerd, afgelopen zaterdag op sportpark West waar Rozenburg en Rijnvogels speelde in het kader van de KNVB - Districtbeker. Rozenburg gaf de eersteklasser zeker in de eerste helft goed partij. Sterker nog van enig niveau verschil was geen sprake en kreeg ook Rozenburg kansen genoeg om te scoren. Rozenburg trainer Wim van der Steene was na-afloop zeker niet ontevreden. “Het was voor ons een hele nuttige wedstrijd. Zeker de eerste helft konden we heel goed meespelen. Natuurlijk scheelt het wel als je het spel niet hoeft te maken. Ik kan met de uitslag wel vrede hebben al had de scheidsrechter dat derde doelpunt, waar onze keeper in de vijfmeter zwaar op zijn huid werd gezeten, wel af mogen keuren. Een uitslag van 0-2 had een betere weergave geweest van de verhoudingen in het veld. De wedstrijd duurde voor ons eigenlijk een kwartiertje te lang. Je zag op het laatst dat het veel kracht had gekost”, was de eerste reactie van de Rozenburg coach.

Rozenburg werd al vroeg in de wedstrijd geconfronteerd met de snellere balbehandeling die in de eerste klasse gebruikelijk is. Al in de derde minuut was Bastiaan Mooy voor Rijnvogels dicht bij de openingstreffer. Rozenburg paste zich, na de eerste schrik schijnbaar moeiteloos aan die snelheid van handelen aan, en zeker in die eerste helft was het verschil van twee klasse nauwelijks te zien. Het was vooral de verdienste van de Rood Gelen die tegen een voetballende ploeg als Rijnvogels een heerlijk middagje had. In de 7e minuut was het Yoeri Bak die oog in oog met doelman Arnold Smit kwam. De inzet van de rechtermiddenvelder van de Rood Gelen kon de sluitpost van de Katwijkers maar moeilijk pareren en ook in de rebound op een inzet van Lennart Quak bleef de doelman met moeite overeind. Gedurende het eerste half uur waren de Rijnvogels uit Katwijk gevaarlijker maar kregen ook de Rood Gelen veel mogelijkheden om te scoren. Yoeri Bak, Mark Hoks, Lennart Quak en Mark van der Kruit waren vaak gevaarlijk in de zestien van de ploeg van trainer Kees Guijt, Rijnvogels. De beste kans was misschien nog wel voor Rozenburg in die eerste helft toen Mark van der Kruit in de 38e minuut zijn schot net over zag gaan. Rozenburg coach Wim van der Steene had verdedigend deze wedstrijd gekozen voor linkspoot en routenier Jeffrey Emor op de linksachter positie. Emor speelde, net als het centrale duo Elroy van Seventer en Ronald Karsten, een goede partij. Waarbij toch nog maar eens opgemerkt dat Van Seventer vorig seizoen nog bij de A-tjes van de Rood Gelen speelde en zich nu makkelijk staande hield tegen een eersteklasser.

Na rust, waar Jeffrey Emor in de kleedkamer achter bleef wegens een lichte knieblessure en Jeroen van Baalen in het veld kwam, moest Van der Steene de verdediging een beetje aanpassen. Elroy van Seventer verhuisde naar de linksachter positie en Jordie de Groot werd een linie naar achteren gehaald in het centrum van de verdediging. Coach Van der Steene moest concessies doen op het middenveld waar aanjager De Groot in de tweede helft node werd gemist. Het cadeautje dat Rozenburg nogal eens weggeeft zo vlak na de rust was er ook tegen Rijnvogels. Even was er concentratieverlies in de achterste gelederen en mocht Bastiaan Mooy de openingstreffer voor zijn rekening nemen. Rozenburg probeerde nog wel wat terug te doen en bleef voetballen. Zo rond het half uur werd toch wel duidelijk hoeveel kracht vooral de eerste helft had gekost. Doelman Henk Kraak moest een aantal keren zijn ploeg, in die periode, in de wedstrijd houden op schoten van Nana Kwanteng, Bastiaan Mooy en Jamal Dibi. In de 34e minuut was het Jamal Dibi die de wedstrijd in het slot gooide door vanaf de rand van de zestien Rozenburg doelman Henk Kraak in de uiterste hoek kansloos te laten. De wedstrijd was gespeeld en Rozenburg zag geen kans meer om de bakens te verzetten. Uiteindelijk bleek Rijnvogels toch een maatje te groot maar kon Rozenburg met opgeheven hoofd het veld verlaten. Dat Maurice Varkenvisser er in de slotfase nog 0-3 van maakte was alleen voor de statistieken. Overigens werd de doelman van de Rood Gelen in het vijfmeter gebied wel erg stevig aangepakt en had de scheidsrechter mogen nee zelfs moeten blazen. Maar ook dat moet voor de Rood Gelen een les zijn geweest.

Wat komen gaat
Aanstaande dinsdag speelt Rozenburg in Simonshaven de tweede wedstrijd voor de VPR Trophy. De wedstrijd begint om 20:00 uur en wordt aan de Schuddebeursedijk gespeeld. Op verzoek van Rozenburg is de wedstrijd, die aanvankelijk een thuiswedstrijd voor de Rood Gelen was, naar het veld van Simonshaven verplaatst. Zaterdag speelt Rozenburg thuis, voor de competitie, tegen NBSVV. Een hele belangrijke wedstrijd in de strijd voor de eerste periode. Rozenburg is bij winst de grootste kanshebber voor die eerste periode. Zelfs bij verlies zijn de Rood Gelen nog niet uitgeschakeld maar moeten dan wel de inhaalwedstrijden tegen De Zwervers en SNS in winst omzetten. De wedstrijd zaterdag op sportpark West begint om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.