24-04-10

Jordie de Groot houdt Rozenburg op koers

‘Rood Gelen met één been in de tweede klasse’

Rozenburg – Zuidland 2 – 0
Met nog dik een half uur spelen bracht Rozenburg trainer Wim van der Steene Jordie de Groot in het veld en dat bleek achteraf een gouden wissel voor Rozenburg. Met Jordie de Groot kwam er weer meer dynamiek in het elftal van de Rood Gelen en de middenvelder zorgde hoogst persoonlijk voor de openingstreffer van de wedstrijd. Rozenburg dus terug op koers in de strijd op promotie naar de tweede klasse. Vlak voor tijd maakte Dennis Karsten het feestje compleet en zette de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Wim van der Steene kon over een bijna fitte selectie beschikken voor het treffen met Zuidland. Alleen linkerverdediger Anton van Vliet moest verstek laten gaan. Rechtspoot Jorwin Hato moest die plek voor zijn rekening nemen. Voor Rozenburg was er, na de zeperd tegen Vlotbrug, nog maar één opgaaf en die was simpel er moest gewonnen worden. In de beginfase waren de ploeg aan elkaar gewaagd. Zuidland was zeker niet voor een puntje of met verdedigende intenties naar de Vinkseweg gekomen en moest ook op winst spelen om nog een klein kansje op directe promotie over te houden. Het eerste echte gevaar kwam dan ook van Zuidland. Een vrije trap van Maurice Wolters ging maar net over de lat bij Rozenburg doelman Robert de Korte. Ook in de 12e minuut was Zuidland gevaarlijk. Jeffrey Duynstee mocht alleen op De Korte afgaan maar zijn schot ging voorlangs. Rozenburg probeerde de wedstrijd wel naar haar hand te zetten maar bleef steken in de afwerking. Eigenlijk was er niet één poging tussen de palen die eerste helft waar Rozenburg toch naar mate de wedstrijd vorderde de regie weer meer en meer in handen kreeg.

Na de rust zou de wedstrijd, waar strijd voorop stond, toch een ander wending krijgen. Na tien minuten had Pieter Selhorst aangegeven niet meer geheel fit te zijn en besloot coach Van der Steene van Rozenburg Jordie de Groot te brengen. Het bleek achteraf een ‘Gouden Wissel’ voor Rozenburg. Met de Groot naast Mark Hoks centraal op het middenveld kreeg Rozenburg de touwtjes nog strakker in handen en kwam op voorsprong. Het was Jordie de Groot die de 1-0 op het scorebord zetten en de ontlading was groot. Rozenburg vierde de treffer als was de promotie al een feit. Coach Wim van der Steene had ook Dennis Karsten in het elftal gebracht voor Ranvin Noor om meer snelheid in de aanval te brengen. Ranvin Noor werkte keihard maar hem ontbreekt de laatste weken een beetje het geluk dat een spits nodig heeft om tot doelpunten te komen. Met Dennis Karsten kon Rozenburg optimaal profiteren van de ruimte die Zuidland wel moest gaan weggeven om de stand nog te kunnen ombouwen en de bakens te verzetten. Dat coach Van der Steene ook daar het gelijk aan zijn zijde kreeg bewees Karsten in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd. Zeker niet vanuit buitenspel en bijna van eigen helft mocht Dennis Karsten zijn snelheid gebruiken op alleen op doelman Patrick Grinwis af te gaan. Karsten omspeelde de sluitpost van de Slanders en deelde met zijn doelpunt de genadeklap uit. Rozenburg dus weer terug in de race om directe promotie. Koploper NBSVV maakte geen fout en heeft het kampioenschap nu in eigen hand. Aanstaande zaterdag is de ontmoeting, in Maasdam, tussen Binnenmaas en NBSVV. Bij winst van de ploeg uit Nieuw Beijerland kan het kampioenschap worden gevierd. Bij een gelijkspel of verlies van NBSVV heeft Rozenburg nog een kans op het kampioenschap. De Rood Gelen moeten dan wel winnen van GOZ. Er zijn zeker ook nog wat doemscenario’s denkbaar. Maar als NBSVV voor de titel gaat en wint is Rozenburg volgend jaar tweedeklasser, ongeacht de uitslag in Mijnsheerenland. Het kampioenschap in de derde klasse D zal niet op doelsaldo worden beslist. Bij een gelijk aantal punten zal er een beslissingswedstrijd volgen. De rekenwonders kunnen aan de slag.

Wat komen gaat …..
Zaterdag dus de laatste wedstrijd van de competitie 2009 – 2010. Rozenburg speelt om 14:30 uur in Mijnsheerenland tegen GOZ. De ploeg van Evert Trouw kan vrijuit spelen en heeft de kansen op nacompetitie al verspeeld. Het wordt voor de mannen van Trouw dus een potje om de eer en de sportieve plicht. De wedstrijd tegen GOZ op zaterdag 1 mei 2010, begint dus om 14:30 uur op sportpark ‘De Erven’ in Mijnsheerenland.