23-01-10

Barendrecht 2 wint op sportpark West

‘Verdediging van de Rood Gelen op de proef gesteld’

Rozenburg - Barendrecht
Afgelopen zaterdag moest de brigade van Wim van der Steene aantreden tegen het tweede elftal van Barendrecht. Op voorhand een lastige klus voor Rozenburg. Barendrecht 2 doet het meer dan goed in de copetitie en staat in de reserve hoofdklasse op de eerste plaats van de ranglijst. Barendrecht schoot uit de startblokken en etaleerde al hun kunnen op sportpark West. Het was een tandje hoger als wat de Rood Gelen gewend zijn in de competitie.

Picture
  Na zeven minuten stond Barendrecht dan ook al op een verdiende voorsprong en het leek een middagje verdedigen te worden voor Rozenburg. De Rood Gelen hadden moeite de bal in de ploeg te houden en tijd om mooie dingen te bedenken was niet gegeven aan het ‘Vlaggenschip’ van sportpark West. Rozenburg kreeg nauwelijks kansen op de gelijkmaker maar de ploeg van Wim van der Steene wist die gelijkmaker toch rond het half uur op het scorebord te krijgen. Jordie de Groot stuurde uit een vrije trap, ver van eigen helft, Mark van der Kruit de vrije ruimte in. Van der Kruit zag de doelman de doelman uit zijn doel komen en met een wonderschone lob, linkerkant schoen, schoot hij de bal stijf onder de lat in het net. Barendrecht antwoordde gelijk na de aftrap en Rozenburg doelman Henk Kraak zag buiten bereik een bal via de lat terug in het veld springen.

Picture
  Rozenburg kon de Barendrechters niet in de tang krijgen maar kwamen wel op voorsprong. Weer uit een stilstaande situatie. Dit keer was het een vrije trap van Anton van Vliet die Mark Hoks, goed voor zijn man komende in één keer op zijn slof nam en de 2-1 op het bord zette. Rozenburg tegen de verhouding in op voorsprong. En Barendrecht schakelde nog een tandje bij, de withemden waren niet voor een nederlaag naar de Vinkseweg gekomen dat was wel duidelijk. In de laatste vijf minuten van de eerste helft scoorde Barendrecht nog twee keer en stelde orde op zaken. Barendrecht dus met voorsprong, 2-3, naar de thee. Na de thee een zelfde beeld, al wist Rozenburg nu wel wat meer op de helft van de tegenstander te komen. Rozenburg probeerde de bakens nog wel te verzetten maar echt gevaarlijk in de zestien werden de Rood Gelen zelden.

Picture
  Na een minuut of twintig was slecht verdedigen de oorzaak van de vierde treffer van Barendrecht en leek de wedstrijd gespeeld. Beide coaches wisselde veelvuldig, natuurlijk nodig in een oefenpartijtje, maar het leverde niet altijd meer oogstrelende combinaties op. In de slotseconde mocht Ranvin Noor de stand nog dragelijker maken voor de brigade van Wim van der Steene. Een snoeihard schot via de onderkant van de lat bepaalde de einduitslag op 3-4. Voor Rozenburg ongetwijfeld een leerzame middag. Deze week volgt nog een wedstrijd voor de VPR Trophy en zaterdag krijgt de competitie weer haar vervolg. Dan staat de uitwedstrijd tegen Vlotbrug op het programma. Maar daarover later meer …