22-08-09

OVV drukt Rozenburg met de neus op de feiten

’Ploeg van Francis Janse wint het Ed Euser toernooi’

Rozenburg – OVV 1 – 4
Rozenburg moest op het eigen Ed Euser memorial toernooi tevreden zijn met een vierde plaats. Wist de ploeg van trainer Wim van der Steene afgelopen donderdag, tegen Excelsior Masssluis, de schade nog enigszins te beperken kwam het er tegen OVV niet echt aan te pas. Niet dat OVV nu zoveel sterker was dan de Rood Gelen maar Rozenburg gaf de doelpunten zaterdag wel heel erg simpel weg. De ploeg van Francis Janse maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheden die vooral de defensie van de Rood Gelen de gasten uit Oostvoorne bood.

In de eigenlijk eerste kans die OVV kreeg in de 11e minuut was het al raak. Wie anders dan Robin van Dreumel was de doelpunten maker. Rozenburg doelman Henk Kraak had geen verweer op de inzet van de topscoorder van het toernooi. Rozenburg deed nog wel wat terug. Na 22 minuten stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. Na wat graai en grabbelwerk in de defensie van OVV kon Mark van der Kruit zijn hoofd onder de bal krijgen en bijna op de doellijn maakte hij de gelijkmaker. Lang kon Rozenburg niet genieten van die gelijke stand. In de 32e minuut was het weer Robin van Dreumel die zijn ploeg op voorsprong zette. Uit een perfecte vrije trap was Henk Kraak voor de tweede maal kansloos. Met de muur op de goede plaats zag Van Dreumel toch kans om de Rozenburg doelman in de lange hoek te verrassen. Rozenburg creëerde wel kansen maar de problemen lagen zaterdag op het middenveld en was OVV doelman Leo Timmer in goede doen. De Rood Gelen werkten hard maar grip en het winnen van duels op het middenveld lukte zaterdag niet altijd. In de 35e minuut kwam Ronard Venekamp een teen te kort om Rozenburg opnieuw langszij te brengen. Een aanval uit het boekje opgezet op de rechterkant door Lennart Quak, Quak stuurde Mark van der Kruit op links de vrije ruimte in en op zijn voorzet kwam Venekamp een teentje te kort.

In de andere wedstrijd won Delta Sport met 2-1 van Excelsior Maassluis 2. De eindstand van het toernooi, eerste OVV, tweede plaats Excelsior Maassluis, derde plaats voor Delta Sport / TOGR en op de laatste plaats Rozenburg. De toernooi commissie kan terug zien op een geslaagd toernooi. Vanaf nu wordt het dus ernst eerst de beker en op 5 september begint de competitie 2009 – 2010.