21-11-09

Rozenburg laat het afweten in Rotterdam tegen De Zwervers

‘Rood Gelen moeten nu tegen SNS periodetitel veiligstellen’

De Zwervers – Rozenburg 2 - 0
De gezichten na-afloop van het treffen met De Zwervers aan de Smeetlandseweg in Rotterdam stonden in het Rood Gelen kamp op somber. De ploeg van Wim van der Steene had een dramatisch slechte wedstrijd gespeeld juist nu de ploeg in staat was de eerste periode voor zich op te eisen. Tegen De Zwervers kwam Rozenburg er 70 minuten lang niet aan te pas en moest met lege handen terug naar sportpark West. De voorbereiding voor zo’n belangrijke wedstrijd was niet optimaal geweest. De Rood Gelen kampen met blessures op sleutelposities waar ook de stand-ins niet altijd ter beschikking zijn. Natuurlijk moeten de routiniers in de ploeg dit opvangen maar afgelopen zaterdag moesten ook zij lijdzaam toezien hoe De Zwervers de buit binnen haalde. De positie van Rozenburg is nog steeds riant te noemen. Met twee wedstrijden minder gespeeld staat de ploeg van Van der Steene op de tweede plaats en heeft nog steeds vier verliespunten minder dan de nieuwe koploper Hellevoetsluis.

Rozenburg begon zaterdag te slap aan de wedstrijd. In het eerste kwartier drukte de Rotterdammers stevig op de defensie van de Rood Gelen en in die fase mocht Rozenburg toch blij zijn dat het al niet vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand was aangelopen. In de 14e minuut was het sidderen voor Rozenburg. Een afstandschot van Steven de la Rambelje spatte op de deklat uiteen ver buiten bereik van Rozenburg doelman Henk Kraak. Ook kregen De Zwervers een aantal hoekschoppen te nemen met het nodige gevaar. De Rood Gelen konden daar niet veel tegenover stellen. Een kansjes van Yoeri Bak was misschien de uitzonderring. Grootste pijnpunt voor de ploeg van Wim van der Steene was dat Rozenburg grossierde in verloren duels. Passes die niet aankwamen en individuele acties die niet het gewenste effect hadden. Rozenburg maakte ook onnodige overtredingen en dat was met de warrig leidende scheidsrechter Vreeswijk spelen met vuur. Toch was de eerste gele kaart voor Bas den Hartogh van De Zwervers, er stond toen een goed half uur op de klokken. In de 36e minuut kwam De Zwervers aan de leiding. Een voorzet over rechts was te hoog voor Elroy van Seventer waardoor Dennis Reurings vrij in de zestien kwam. Linkerverdediger Eyal Beker kwam Van Seventer, die niet helemaal de juiste positie had gekozen, nog wel te hulp maar kon het tij niet meer keren. De voor Anton van Vliet ingevallen Beker kon niet meer aan de binnenkant verdedigen en moest toezien dat Reurings de bal langs doelman Kraak schoot. Over de gehele eerste helft gezien wonnen de Rozenburgers gewoon te weinig duels en creëerde de ploeg nauwelijks kansen om aanspraak op meer te kunnen maken.

Na de thee veranderde dat spelbeeld, zeker tot de 70e minuut, niet. Maar tussendoor had scheidsrechter Vreeswijk ook nog eens een duit in het zakje gedaan. Hij strooide opeens wat met het gele kartonnetje, na Hato in de eerste helft kregen ook Mark van der Kruit en Lennart Quak het geel voor de ogen getoverd, en ging de scheidsrechter zelfs nog even tussendoor naar de kleedkamer. Na een onderbreking van tien minuten werd de wedstrijd dan toch weer hervat en zou De Zwervers de score verdubbelen. Het leek verdacht veel op buitenspel maar Vreeswijk die er ver bij vandaan stond wilde van het vlagsignaal van zijn assistent niets weten. De Zwervers op een riante 2-0 voorsprong en Leon Smit, wie anders, maakte alweer zijn negende treffer van dit seizoen. Rozenburg coach Wim van der Steene bracht nog wel Jeroen van Balen voor Lennart Quak. Rozenburg begon opeens te voetballen waardoor de Rotterdammers de handen vol kregen aan Rozenburg en steeds verder achteruit moesten. Ton Pille hield zijn doel schoon. Kansjes waren er voor Mark Hoks, Yoeri Bak en het aanvalsduo Mark van der Kruit en Ranvin Noor. Tot doelpunten kwamen de Rood Gelen niet meer daarvoor was het offensief te laat ingezet. Een pijnlijke nederlaag voor Rozenburg die de eerste kans op de eerste periodetitel aan zich voorbij zag gaan. Vooraf wisten de Rozenburgers dat ze zich een missstapje konden veroorloven. Dat misstapje hebben ze nu gemaakt en zullen nu de draad weer op moeten pakken. Het programma tot de Winterstop beloofd nog veel mooie wedstrijden waar de ploeg van Wim van der Steene de opdringende en aanstormende ploegen op afstand moet zien te houden.

Wat komen gaat
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg een thuiswedstrijd. Dan komt de ploeg van Evert Trouw, GOZ op bezoek. De Mijnsheerenlanders staan op de derde plaats met evenveel punten als Rozenburg. Een wedstrijd dus om de aansluiting met koploper Hellevoetsluis te behouden. De Hellevoeters gaan zelf opbezoek bij het altijd lastige Zuiderpark. De wedstrijd tussen Rozenburg en GOZ begint op Sportpark West om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.