Wedstrijdverslag

20-08-09

Rozenburg verliest na strafschoppen

’Knappe prestatie van de Rood Gelen, maar eigenlijk was Excelsior een maatje te groot’

Rozenburg – Excelsior Maassluis(2) 2 – 2
Excelsior Maassluis was met het tweede team naar Rozenburg gekomen. Maar ook het tweede team was eigenlijk een maatje te groot voor de ploeg van Wim van der Steene. Het tweede team van Excelsior speelt reserve hoofdklasse en was een hele kluif voor de Rood Gelen. Van der Steene was voorzichtig met zijn spelers. Zo mochten Pieter Selhorst, Henk Kraak en Ranvin Noor een training afwerken en begonnen Jorwin Hato, Mark Hoks, Ronald Karsten, Wim Reitzema en Berry Selhorst op de bank. “De jongens die dinsdag niet gepeeld hebben krijgen vanavond een kans”, vertelde Van der Steene voor de wedstrijd. “ Hoe graag we ook willen winnen we moeten dit wel zien in het kader van de voorbereiding. Wim Reitzema heeft nog wat last van dinsdag en zal alleen al het echt nodig is in actie komen”.

Rozenburg moest vooral in het eerste half uur zich hoofdzakelijk bezig houden met verdedigen. Excelsior speelde de bal snel rond en de ploeg van Martin Frehé en Martin de Waard maakte het Rozenburg meer dan lastig. Toch zou Rozenburg aan de leiding komen. In één van de schaarse counters kreeg Lennart Quak op de rand van de zestien alle ruimte toen één van de Excelsior verdedigers uitgleed. Voor Quak een vrije doortocht naar het doel waar hij doelman Tim Terling geen enkele kans gaf. Ook na de misschien niet geheel verdiende voorsprong kon Rozenburg Excelsior niet van zich afhouden. Het wachten was dan ook op de gelijkmaker. Die kwam er ook, uit een vrije trap kon Illias El Bouazatti de gelijkmaker op het bord zetten. Die stand was gelijk de ruststand.

Vijf minuten na de thee was het die zelfde El Bouazatti die Ecxcelsior op voorsprong bracht. Een fraaie aanval over rechts waar de rechterverdediger ver mee op was gekomen kon de eigenlijk nog A-speler Illas El Bouazattie Rozenburg doelman Robert de Korte voor de tweede keer naar het net sturen. Door wat wissels in zijn team kon Wim van der Steene zijn ploeg wat meer ontlasten. Met de ervaring van Jorwin Hato, Mark Hoks en Ronald Karsten kon Rozenburg iets meer grip op de wedstrijd krijgen. Excelsior bleef de gevaarlijkste ploeg maar de Rood Gelen konden de verdediging iets meer ontlasten dan in de eerste helft van de pot tegen Excelsior. In de 31e minuut mocht Mark van der Kruit de ploegen weer op gelijke hoogte brengen. Rozenburg had geluk dat scheidsrechter Doorduin een buitenspelsituatie van Van der Kruit over het hoofd zag en de hevige vlagsignalen van zijn assistent niet over nam. Mark van der Kruit maakte het overigens wel fraai af. Over geluk bij de beide doelpunten hadden de Rood Gelen niet te klagen. Na 90 minuten moest de winnaar vanaf de stip komen. Rozenburg begon slordig aan de strafschoppen serie. Aanvoerder Jordie de Groot was de eerste die miste gevolgd door Ronard Venekamp. Daardoor waren de kansen eigenlijk verkeken. Excelsior maakte geen fout en stuurde Robert de Korte vier keer naar het net.


OVV - TOGR uitslag: 3 - 1
In de andere wedstrijd won het OVV van Francis Janse van TOGR. Jansse was vrij compleet aan het toernooi begonnen, miste slecht twee die nog vakantie vierde. TOGR was niet met het sterkste elftal naar sportpark West gekomen en moest dat bekopen met een nederlaag. Voor OVV scoorde Carley Buroen, Wesley Schouten en Robert van Breumel.

Zaterdag zal Delta Sport de plaats innemen van TOGR die beker verplichtingen heeft. Door dat er een nieuwe ploeg in het toernooi is gekomen is er ook opnieuw geloot. Zo zal Rozenburg spelen tegen OVV en Excelsior Maassluis het opnemen tegen Delta Sport.