Wedstrijdverslag

20-03-10

De eerste prijs van dit seizoen voor Rozenburg

‘SNS kan de Rood Gelen niet van de periodetitel afhouden’

SNS - Rozenburg 0 - 2
Of het nu de spanning was, de entourage, het weer of spelen met een compleet nieuwe as in het elftal zal onduidelijk blijven. Vast staat dat vooral het begin en eigenlijk langere perioden van het duel een wat rommelig aanblik had. In invallers deden het meer dan goed en mannen zoals Jeffrey Emor en Dennis Karsten mag je eigenlijk geen invallers noemen. En ook Marc Manssens en Jeffrey Groenewoud hebben toch ook al eerder bewezen meer dan een steentje bij te dragen. Wat blijft is toch dat Rozenburg coach Wim van der Steene moest spelen met een geheel nieuwe as in zijn elftal en dat toch tot een goed einde wist te brengen.

Rozenburg dus onwennig uit de startblokken. Op zaterdagochtend was nog geprobeerd Jordie de Groot fit te krijgen voor het duel tegen SNS maar assistent(keepers)trainer Dick Grinwis moest die pogingen al na een klein kwartiertje staken. Het was de vijfde afwezige op het lijstje van de Rood Gelen. Ook trainer Leo de Geus van SNS kon niet met zijn sterkste elftal aan de start verschijnen. Zo kampt de trainer, die in de roemruchte jaren van Rozenburg het Rood Gele shirt droeg, met een keepers probleem. Jan van Asperen, normaal de eerste doelman, is nog geblesseerd en moest Dennis Malipaard de honneurs waarnemen. De tweede doelman deed dat naar behoren maar kon twee Rozenburg treffers niet verhinderen. Bij het eerste doelpunt stond hij zelf aan de basis doordat de sluitpost in de 37e minuut een hoekschop van Pieter Selhorst niet klemvast kon houden en de attente Dennis Karsten de bal voor het intikken had. SNS had in het eerste kwartier ook wel wat mogelijkheden gehad maar echte kansen kon je dat niet noemen. Rozenburg daarentegen had de openingstreffer wel al wat eerder op het scorebord kunnen zetten maar Noor en Karsten miste soms de juiste scherpte om de pot al in een vroeg stadium op slot te gooien. De wind die dwars over het veld stond en het op sommige plaatsen gladde veld waren niet in het voordeel van een voetballende ploeg.

Na de thee veranderde het spelbeeld nauwelijks. Alhoewel Rozenburg het wat meer probeerde met afstandsschoten. Lennart Quak en vooral Anton van Vliet wilde de doelman op afstand testen maar tot doelpunten kwamen de pogingen niet. Rozenburg lijkt zich dit seizoen vooral te focussen op het kampioenschap en een periode titel, is dan onderweg naar dat doel, mooi meegenomen maar niet strikt noodzakelijk. SNS was in het begin van de tweede helft nog een aantal keren opzoek naar een strafschop maar de goed leidende scheidsrechter Osmani wilde daar terecht niets van weten. Jan Boeren duikelde in begin van de tweede helft in de zestien en ook was er een geval van vermeend handspel van één van de Rozenburg verdedigers maar zeker geen redenen om de bal op de stip te leggen. Met nog een ruim kwartier op de klokken zorgde Lennart Quak er voor dat de wedstrijd op slot kon. Nadat doelman Malipaard de bal niet goed kon verwerken en de verdedigers de bal onvoldoende wegwerkte was het Quak die de eindstand op het bord zette. Ralph van Vliet en Berry Selhorst mochten in de slotfase nog invallen en beide doelpuntenmakers Karsten en Quak mochten vroegtijdig onder de douche. Rozenburg speelde de wedstrijd verder rustig uit en kwam nooit meer in gevaar. De ploeg lijkt op weg naar het kampioenschap. Rozenburg is na de inhaalwedstrijd van zaterdag weer koploper en heeft nog altijd twee wedstrijden minder gespeeld. Een klein feestje was er toch na afloop want de eerste prijs van dit seizoen is een feit.

Wat komen gaat …..
Aanstaande zaterdag staat de topper tegen NBSVV op het programma. Rozenburg speelt in Nieuw Beijerland tegen de nummer twee van de ranglijst. Bij winst komen de Rood Gele wel in een heel riante zetel. Zelfs bij verlies is Rozenburg nog steeds de grootste kanshebber voor het zo fel begeerde kampioenschap. De wedstrijd in Nieuw Beijerland begint om 14:30 uur.
Voor meer informatie kunt altijd de website van Rozenburg raadplegen www.vvrozenburg.nl