19-09-09

Matige vertoning op de ‘Drenkeling’

’Rozenburg won wel maar de manier waarop geeft toch stof tot nadenken’

Rockanje – Rozenburg 1 – 3
Het blijft kennelijk moeilijk om de Rood Gelen te inspireren tot grote daden in wedstrijden waar niets of niet veel op het spel staat. Ook zaterdag was het niet allemaal fraai maar vooral slap wat de ploeg van trainer Wim van der Steene over grote delen van de wedstrijd liet zien. Het in voetbaljargon vaak gebruikte term tandje bij, of hebben we dit overgehouden aan de wielersport, vond geen gehoor. De Rood Gelen speelde plichtmatig en waren eigenlijk niet bereid om een stapje harder te lopen. Zonder Rockanje te kort te doen had Rozenburg toch met grotere cijfers kunnen, nee moeten, winnen van de ploeg van trainer Patrick Altorf. Wim van der Steene moest het op sportpark de Drenkeling doen zonder linkerverdediger Anton van Vliet en ook Mark van der Kruit, nog op vakantie, was voor Van der Steene niet beschikbaar. Verder kregen de spelers die de laatste wedstrijden wat weinig speelminuten hadden gekregen de voorkeur om en wedstrijdritme op te doen en aan de coach te laten zien we degelijk in de basis thuis te horen.

Zo begonnen, vaste waarde, Jordie de Groot en Elroy van Seventer op de bank. Rozenburg kwam wel regelmatig in de zestien van de tegenstander maar echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Veel verder dan een hand vol hoekschoppen kwamen de Rood Gelen niet en doelman Michel van der Meide, van Rockanje, bleef eigenlijk simpel overeind. Ranvin Noor miste zijn maatje Mark van der Kruit die nogal eens de gaten creëert voor de spits en Pieter Selhorst had weer een dagje draaien en keren, zorgde wel voor dreiging maar kon doelman Van der Meijde meestal niet verontruste. Rozenburg doelman Henk Kraak moest zijn ploeg rond het half uur zelfs twee keer in de wedstrijd houden bij 100 procent kansen van Rockanje. Maar ook Rozenburg was in die periode dicht bij een doelpunt. Pieter Selhorst had in de 32e minuut wel pech toen hij zijn vrije trap ver buiten bereik van de Rockanje doelman op de lat uiteen zag spatten. Een poging die zeker een beter lot verdiend had. Een minuutje later kwam Rockanje op voorsprong. Thomas van Bruggen was de maker van wat later zou blijken de enige Rockanje treffer. Hoe de communicatie bij de Rood Gelen verliep, en wie waarom niet ingreep zal later in de kleedkamer uitgebreid besproken zijn maar een dergelijk doelpunt kan in de competitie zeker fataal zijn. Vanuit de aftrap kwam Rozenburg op gelijke hoogte. Een snelle aanval over links werd door Lennart Quak prachtig en snoeihard, uit een moeilijke hoek, achter doelman Van der Meijde in het net geschoten. Nu zat er nog een teentje van een verdediger bij maar de bal werd niet heel erg van richting veranderd om de Rockanje doelman vrij te pleiten. Voor Rozenburg had dit toch een teken moeten zijn in een hoger baltempo te gaan spelen en zo de tegenstander de wil op te leggen. Met een hoger tempo hadden de Rood Gelen het verschil duidelijk kunnen maken maar de ploeg verzande en gaf Rockanje telkens weer de gelegenheid de rijen te sluiten. Bak en Quak kwamen vaak genoeg langs hun tegenstanders maar het leverde allemaal te weinig rendement op.

In de tweede helft wisselde coach Wim van der Steene, Ronald Karsten, Lennart Quak , Mark Hoks en doelman Henk Kraak zij bleven in de kleedkamer achter en Jeffrey Groenewoud, Elroy van Seventer, Jordie de Groot en doelman Robert de Korte kwamen voor hen in het veld. Het tempo ging wel enigszins omhoog en met Elroy van Seventer kwam er ook wel weer wat meer rust in de defensie. Het was Van Seventer die in de 10e minuut met een perfecte pass Yoeri Bak de vrije ruimte in stuurde. De positie van Bak was randje, wel net niet, buitenspel maar het mocht van de scheidsrechter door en Bak gaf de in de tweede helft ingekomen doelman Dennis van Toledo geen enkele kans. Vrij opkomend over de linkerkant schoot hij de bal stijf in de verre bovenhoek. Van Toledo had een minuutje eerder al moeten toekijken bij een bal van Ranvin Noor die op de lat belanden na een goede voorzet van Jeffrey Groenenwoud. In de 20e minuut mocht Yoeri Bak vanaf de stip de eindstand op het bord zetten. Ranvin Noor werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en Bak velde het vonnis. In plaats van door te drukken moest Pieter Selhorst doelman Robert de Korte nog een keer assisteren om een bal, die door alles en iedereen die de Oranjehemden van Rockanje een warm hart toe droegen al als een doelpunt werd geteld, van de lijn te halen. Selhorst behoede zijn ploeg voor een zepertje. Rozenburg was verder niet instaat de score een beter aanzien te geven en speelde de wedstrijd plichtmatig uit. De Rood Gelen zullen zich ook op moeten laden voor dit soort wedstrijden. In Rockanje was dat niet het geval en is er nog werk aan de winkel voor Wim van der Steene en zijn staf. Ook op papier zijn er in de competitie ook ploegen waar het makkelijker lijkt dan het vaak in werkelijkheid is. Missertjes in de competitie kunnen de Rood Gelen zich niet permitteren tenminste als het ooit nog eens aanspraak wil maken op een stapje hoger en wil lonken naar de tweede klasse.

Wat komen gaat
Dinsdag speelt Rozenburg de eerste wedstrijd voor de VPR Trophy, uit tegen Nieuwenhoorn. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Aanstaande zaterdag krijgt de competitie weer een vervolg. Rozenburg speelt dan thuis op sportpark West tegen FC Vlotbrug. Aanvang van die wedstrijd is 14:30 uur. Rozenburg start ook, met een wedstrijd minder gespeeld, in die wedstrijd als koploper. De uitslagen van competitieronde twee waren zo dat de concurrentie de Rood Gelen niet van de troon heeft kunnen stoten.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.