Wedstrijdverslag

18-08-09

Verrassende start van Rozenburg in het bekertoernooi

’Pieter Selhorst drukt stempel op de wedstrijd tegen de ploeg van oud trainer Leo Dekker’

Rozenburg – WCR 4 – 2
De andere wedstrijd in de poule was Zwartewaal - Meeuwenplaat 1-5
‘Je hoeft niet altijd beter te zijn dan je tegenstander als je maar minder fouten maakt’ woorden die vorig seizoen nog werden gebruikt door Leo Dekker. Afgelopen dinsdag maakte Rozenburg dat meer dan waar. De Rood Gelen waren niet altijd beter dan WCR uit Rhoon maar gaf de ploeg van Leo Dekker een lesje in kansen benutten en terug komen in de wedstrijd. In de eerste 20 minuten van de tweede helft kroop Rozenburg herhaaldelijk door het oog van de naald. Maar WCR ging slordig om met de kansen. Rozenburg coach Wim van der Steene zag echter kans zijn ploeg weer op de rails te krijgen en werd beloond met een overwinning.

Pieter Selhorst eiste dinsdag een hoofdrol voor zich op. De Maassluiser, die tegenwoordig in Rozenburg woont, speelde één van zijn betere wedstrijden en etaleerde al zijn voetbaltalent. De altijd pratende Selhorst had tegen WCR geen tijd voor gemekker en liet zijn benen spreken. Scoorde twee keer en was bij de andere twee doelpunten nadrukkelijk aanwezig en zorgde voor de assist. In de eerste helft speelde Rozenburg aantrekkelijk voetbal waar de ploeg van Wim van der Steene zeker niet minder was dan tweedeklasser WCR uit Rhoon. Rozenburg kwam aan de leiding door een doelpunt van, wie anders dan, Pieter Selhorst. Mooi was die treffer niet maar meer een gevolg van hard werken en door druk op de bal te houden en wat frommelen van Selhorst kon hij doelman Maurice de Groot van WCR naar het net sturen. De gelijkmaker van WCR kwam nog voor de thee. Scheidsrechter Spaans wuifde een honderd procent buitenspelsituatie weg en kon de lastige Johan Hammerstein de gelijkmaker op het bord zetten.

Na de thee verzuimde WCR het potje uit te halen. Bij Rozenburg bleven Ronard Venekamp en Wim Reitzema in de kleedkamer achter en kwamen Mark van der Kruit en Remy de jong in het veld. Rozenburg werd in die beginfase van de tweede helft bijna overlopen. Rozenburg had veel kracht verspeeld in de eerste helft en hield in de beginfase van de tweede helft de rijen maar moeilijk gesloten. “De linies kwamen te ver uit elkaar te liggen. We maakte het speelveld te groot en we speelde niet meer vanuit de organisatie”, gaf Wim van der Steene als uitleg voor de wat mindere fase in de wedstrijd. “Als we zuiniger spelen en vanuit de organisatie kom je zo’n fase makkelijker door.” Rozenburg had geluk dat het in die fase maar bij één treffer voor WCR bleef. Stefan Sneepels zette WCR op voorsprong en had ook kansen voor de 3-1 en 4-1 maar die treffers bleven uit. Na een minuut of vijf en twintig pakte Rozenburg het weer op, al moest Jorwin Hato doelman Henk Kraak nog een keer assisteren op de doellijn. In de 32e minuut bracht Pieter Selhorst de ploegen weer op gelijke hoogte. Selhorst profiteerde van een slippertje van WCR doelman Maurice de Groot die de bal uit een voorzet van de Rood Gelen niet klemvast kon houden. Drie minuten later was het weer Selhorst die aan de basis stond van de 3-2.Met een weergaloze actie op de rechterkant bijna ter hoogte van de achterlijn bracht hij de mee op gekomen Anton van Vliet in stelling. Van Vliet maakte vanaf de ‘zestien’ geen fout en zetten Rozenburg op voorsprong. Het was allemaal nog niet genoeg voor de Rood Gelen. Met de vierde treffer voor Rozenburg zetten Mark Hoks de eindstand op het bord. Een snel genomen vrije trap van Anton van vliet, een voorzet van Pieter Selhorst en een kopbal van Mark Hoks was de nekslag voor de ploeg van Leo Dekker. Rozenburg won uiteindelijk toch verdiend van WCR en trakteerde oud coach Leo Dekker op een misschien niet verwachte nederlaag. Voor Rozenburg in ieder geval een mooi begin van de wedstrijden in de Poule van de KNVB beker.