17-10-09

Rozenburg loopt tegen eerste competitieverlies aan

‘Rood Gelen laten het afweten aan de Oldegaarde’

Zuiderpark – Rozenburg 2 – 1
Alle voorbereidingen ten spijt heeft Rozenburg de ongeslagen status niet weten te behouden. Aan de Oldegaarde wist Zuiderpark de punten in Rotterdam te houden en liep Rozenburg tegen haar eerste verliesbeurt van dit seizoen aan. Als Rozenburg om de bovenste plaatsen wil meestrijden zal het ook moeilijke potjes moeten kunnen winnen of in ieder geval een punt afdwingen en daar lieten de Rood Gelen het afgelopen zaterdag afweten. Van de manier waarop Rozenburg de doelpunten weggaf moet coach Wim van der Steene een paar grijze haren meer hebben gekregen. Het zag er tot aan de zestien allemaal nog wel aardig uit maar door de hechte verdediging van Zuiderpark, eigenlijk niet eens het sterkste deel van de ploeg, kwamen de Rood Gelen sporadisch. En als ze er doorheen kwamen was het met de afwerking slecht gesteld. Ook gaven de Rood Gelen nog wat cadeautjes weg zeker bij de doelpunten, zo’n doelpunt net na de thee mag natuurlijk nooit vallen. Niet op dat tijdstip en zeker niet op die manier. En ook het eerste doelpunt was te knullig voor woorden.

Rozenburg kwam goed uit de startblokken en het leek erop dat de Rood Gelen een snelle voorsprong wilde forceren om Zuiderpark vervolgens het spel te laten maken, iets waar de ploeg van Slobodin Dutina moeite mee heeft. Zuiderpark is meester in het uit het spel halen van de tegenstander en zoeken daar vaak naar het randje en soms zelfs overheen. Voor elke tegenstander dus zaak om daar niet in mee te gaan en vooral het eigen spel te blijven spelen. Rozenburg deed dat het eerste kwartier ook wel en kreeg daardoor een paar dotten van kansen. Jordie de Groot zag een kopbal net naast de verkeerde kant van de paal belanden en ook Pieter Selhorst had pech in de beginfase toen hij vrij voor doelman Richard van der Linden mocht opduiken maar de bal op het kunstgrasveld net de verkeerde kant op sprong. Ook het sterke aanvalsduo Mark van der Kruit en Ranvin Noor lieten zich in die beginfase vaak gelden. Maar doelpunten leverde dat niet op. Zuiderpark wist het net wel te vinden in de openingsminuten. In de 12e minuut mocht Frank Dwarkasing een ingooi nemen ter hoogte van het strafschopgebied. De verre ingooi, bijna een voorzet, werd in de zestien van Rozenburg niet goed verwerkt of de sloot ingetrapt. Sterker nog nota bene bij de tweede paal mocht Richard van Zon de bal in de korte hoek van de Rozenburg doelman Kraak in het net schieten. Rozenburg moest, soms krampachtig, iets terug doen. Maar de vloeiende combinatie strandde steeds vaker in de buurt van de zestien en kwam het gevaar steeds vaker uit stilstaande situaties en schoten van afstand. Iets waar Zuiderpark doelman Van der Linde wel raad mee wist. In de 37e minuut kon Rozenburg dan toch langzij komen. Een vrije trap van Anton van Vliet werd dit keer niet goed verwerkt in de zestien van Zuiderpark en mocht Yoeri Bak met een mooie voorzet het nog een keertje proberen. De perfecte voorzet kwam bij Jordie de Groot op de slof en doelman Richard van der Linde had geen enkel verweer. Rozenburg probeerde nog wel voor de thee een voorsprong te forceren maar zover kwam het niet.

Na de thee weer een koude douche voor Rozenburg. Zoals zo vaak liepen de Rood Gelen binnen de vijfminuten tegen een doelpunt aan. Peter Doesburg wist Rozenburg doelman Henk Kraak al binnen drie minuten voor de tweede keer te verrassen. Een bal die er echt niet in mag. Dwars door het midden, weliswaar stijf onder de lat, moet voor de doelman zijn, zeker als de bal van verkomt. Doesburg had het geluk aan zijn zijde en dat geluk hield hem ook in de wedstrijd. In de 12e minuut deelde Doesburg een heuse elleboog uit aan Pieter Selhorst die door scheidsrechter Van der Berg niet was gezien. Een overtreding die dik geel verdiende en eigenlijk zelfs rood. Dat onheil bleef Zuiderpark bespaart want spelen met 10 man tegen een voetballende ploeg als Rozenburg was wel het laatste waar Zuiderpark coach Dutina op zat te wachten. Pieter Selhorst kon de wedstrijd niet uitspelen. Een paar minuten na het incident moest Selhorst zich laten vervangen door Lennart Quak. Ook met Quak in de ploeg en later met Remy de Jong die Hato kwam vervangen, een middenvelder voor een verdediger, wist Rozenburg de bakens niet meer te verzetten. Zuiderpark kon de voorsprong over de 90 (plus 5) minuten heen tillen en Rozenburg liep tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aan. Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Rood Gelen. De ploeg van Wim van der Steene heeft nog steeds de minste verlies punten en als het om de eerste periode gaat alles nog in eigen hand. Maar het lijkt erop dat de ploeg de zelfde mankementjes vertoond als het vorige seizoen waarbij Rozenburg ook na een furieuze start wegzakte. Zover is het nu zeker nog niet maar de alarmbellen moeten nu al gaan rinkelen bij coach Wim van der Steene.

Wat komen gaat
Zaterdag speelt Rozenburg thuis, voor de KNVB beker, tegen Rijnvogels. Rijnvogels speelt in de eerste klasse en is als fusie club ontstaan uit KRV, ooit nog tegenstander van Rozenburg in de eerste klasse het seizoen 97/98 waarin Rozenburg kampioen werd, en MVKV een club die ontstaan was uit marine mensen van het voormalige vliegkamp Valkenburg. Zaterdag komt Rijnvogels naar sportpark West waar de 2e ronde van het bekerprogramma wordt afgewerkt. De wedstrijd aan de Vinkseweg begint om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.