17-04-10

Rozenburg zakt naar plaats 3 op de ranglijst

‘Kansen op het kampioenschap verminderen met de week’

Vlotbrug – Rozenburg 0 - 0
De teleurstelling was groot afgelopen zaterdag na het gelijke spel van Rozenburg tegen Vlotbrug. De Rood Gelen moesten het opnemen tegen de ploeg uit Hellevoetsluis die voor aanvang van de wedstrijd van zaterdag nog maar zes punten had verzameld uit negentien wedstrijden. Op papier dus een klus met mogelijkheden. Zelfs bij het ontbreken van een aantal vaste waarden bij Rozenburg moest het geen onoverkomelijk karwei worden, niets bleek echter minder waar. De Rood Gelen hadden het moeilijk, creëerde wel voldoende kansen maar bleef steken op de afronding. Doelpunten bleven uit en Rozenburg moest genoegen nemen met één punt. Omdat de concurrentie niet faalde zakte de ploeg van Wim van der Steene terug naar de derde plaats op de ranglijst.

In het eerste kwartier kreeg Rozenburg al een paar ‘Honderd Procent’ kansen om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Na acht minuten was de eerste echte kans voor Yoeri Bak. Bak was in de basis gestart nadat hij er vorige week alles aan had gedaan om voldoende fit te zijn voor de wedstrijd tegen Vlotbrug. “Yoeri is fit, en kan spelen”, vertelde coach Wim van der Steene voor de wedstrijd. “Gisteren had hij nog wel last van zijn kuit en uitvoorzorg hebben we Isa Fahkiri niet met het tweede laten spelen. Maar Bak kan spelen en dat is een meevaller”. Yoeri Bak had de wedstrijd al vroeg open kunnen gooien maar strandde, oog in oog , op doelman Remco Roukema. Ook in de 15e minuut was het Roukema die zijn ploeg in de race hield bij een poging van Ranvin Noor. Ook Noor mocht alleen op Roukema afgaan maar de spits plaatste de bal een paar centimeter aan de voor Rozenburg verkeerde kant van de paal. Rozenburg doelman Robert de Korte moest ook al vroeg in de wedstrijd zijn kunnen tonen op een inzet van Robert van der Zanden. In de 16e minuut van de wedstrijd kwam Rozenburg met de schrik vrij. Een vrije trap op een meter of twintig van het doel werd door Clint van de Veerdonk langs/over de muur en via de binnenkant van de paal in het doel geschoten. Volgens scheidsrechter Van Rijn was het een indirecte vrije trap dus het doelpunt telde niet. Tot de thee waren er verder geen uitgespeelde kansen meer te bewonderen op de Kooistee of het moet de poging van Lennart Quak zijn geweest die in de 35e minuut net naast het doel schoot, toen hij over de linker kant vrij mocht opkomen.

Na de thee bleef doelman Remco Roukema, met een rugblessure, achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jamie Riedijk, de keeper van Vlotbrug B1. Rozenburg had in de eerste helft het betere van het spel gehad maar kwam niet tot scoren en dat zou de tweede helft niet veel anders worden. Coach Ozkan Dabak van Vlotbrug had zijn wissels al vrij snel in de tweede helft verbruikt en Vlotbrug vertoonde vermoeidheidsverschijnselen. De vele blessurebehandelingen werden door de ploeg dankbaar gebruikt als extra drinktijd en het pakken van wat rust. In de 10e minuut was het Lennart Quak, in de 12e minuut Pieter Selhorst maar ook Ranvin Noor en Anton van Vliet lieten van zich horen en Rozenburg begon het doel van de jonge doelman te bestoken. Telkens stond het vizier niet op scherp of zat een voet of een teentje tussen. De tijd werkte niet in het voordeel van de Rood Gelen en Vlotbrug begon te geloven in een waardig afscheid van de derde klasse. Toch bleef Rozenburg werken en strijden voor een beter resultaat. Ronald Karsten trok vaker mee naar voren en ook Elroy van Seventer was steeds meer in de frontlinie te vinden. De druk op het doel van Vlotbrug leverde niet het gewenste resultaat op. Na 23 minuten in de tweede helft moest Lennart Quak gewisseld worden voor Isa Fakhiri. Quak had alles gegeven en vlak voor zijn wissel was de linkermiddenvelder nog bijna succesvol. Door de drang naar voren kreeg Vlotbrug op de counter ook nog wat kleine kansjes maar de verdediging van Rozenburg, waar invaller Martin Kleijburg die een prima pot speelde, gaf niet veel weg. Het verlossende doelpunt zou dan komen in de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd. Ranvin Noor was de maker maar volgens de scheidsrechter, op aangeven van Vlotbrug vlaggenist Martin Olierhoek, vertrok Ranvin Noor uit buitenspelpositie en werd het doelpunt afgekeurd. De scheidsrechter liet lang naspelen maar zelfs die negen minuten waren niet lang genoeg om de drie punten mee de bus in te nemen naar sportpark West. In de slotfase was het doelman Robert de Korte die het gelijke spel vast hield. Met een aantal spectaculaire reddingen koesterde hij dat ene puntje voor zijn ploeg. De concurrentie van de Rood Gelen maakte geen fout en wonnen hun wedstrijden. Rozenburg is daardoor teruggezakt naar de derde plaats op de ranglijst. De eerste twee plaatsen geven recht op promotie, weliswaar heeft Rozenburg die promotie nog steeds zelf in de hand maar punten verspelen bij Vlotbrug deed afgelopen zaterdag wel heel erg zeer.

Wat komen gaat …..
Zaterdag komt Zuidland opbezoek op sportpark West. Zuidland staat op de vierde plaats en Rozenburg moet winnen om nog een kans te maken op directe promotie. De wedstrijd op 24 april 2010 begint op sportpark West om 14:30 uur.