Wedstrijdverslag

15-08-09

Rozenburg gelijk tegen Be Fair

Wim van der Steene “We maakten het ons zelf vooral moeilijk”

Rozenburg – Be fair 1 - 1
Rozenburg kwam niet tot winst afgelopen zaterdag tegen Be Fair. De ploeg van coach Wim van der Steene kon het toch weer talrijk opgekomen publiek niet altijd bekoren en moest uiteindelijk met een gelijkspel tevreden zijn. Van der Steene heeft nog wel wat dilemma’s op te lossen voor hij aan de competitie kan beginnen. In het centrale verdedigingsblok heeft hij nu met diverse varianten gespeeld en ook in de aanval heeft de oud Feyenoord speler nog al wat mogelijkheden. Voor de competitie begint heeft Van der Steene nog wel wat tijd maar dinsdag begint wel het KNVB bekertoernooi de eerste wedstrijden die toch al om het ‘eggie’ gaan.

Rozenburg speelde afgelopen zaterdag onrustig aan de bal. Het grossierde in onnauwkeurige passing, speelde slordig en moest veel arbeid verrichten om dat te herstellen. Van der Steene was begonnen met Elroy van Seventer als laatste man met aan zijn zijde Ronald Karsten. Van Seventer, de jongste telg uit de selectie van Van der Steene, speelde een verdienstelijke partij maar werd door Be Fair niet echt getest. Positief voor de Rood Gelen is de terugkeer van Wim Reitzema. De linkspoot lijkt hellemaal op de weg terug en ondervind geen hinder meer van zijn slepende knieblessure. “Ik heb wel het idee dat ik nu spieren gebruik die al een poosje in rusten waren”, glimlachte Reitzema voor de wedstrijd. “Maar die blessure heb ik geen last meer. Ik train volop mee met de groep en dat gaat goed. Zoals het nu gaat kan ik onbelemmerd spelen.” Reitzema speelde afgelopen zaterdag op de positie van linker verdediger. De plaats waar het afgelopen seizoen de dit weekend afwezige Anton van Vliet speelde. Rozenburg kon in de eerste helft van de wedstrijd tegen Be Fair, uitkomend in de derde klasse, niet echt potten breken. Vooral de spitsen hadden het moeilijk, werden slecht aangespeeld en door de korte dekking van de ploeg uit Waddinxveen bleven echte kansen uit. Rozenburg speelde met Mark van der Kruit dicht achter de spitsen. Van der Kruit werkte hard maar heel veel rendement leverde het allemaal niet op.

In de tweede helft bracht Van der Steene, Ronard Venekamp in het elftal. Met Venekamp had Rozenburg een speler die altijd aangepeeld kan worden en waar altijd dreiging vanuit gaat. Ronard Venekamp was dan ook zaterdag de maker van het enige Rozenburg doelpunt. Maar voor hij kon scoren was Be Fair aan de leiding gekomen. In de 17e minuut van die tweede helft was het Arjen van Eijk die op aangeven van Achmeht Azuti doelman Robert de Korte kon passeren. Helemaal vrijuit ging de verdediging van de Rood Gelen niet en lag ook doelman De Korte in de verkeerde hoek. In de 25e minuut kon Ronard Venekamp de ploegen weer op gelijke hoogte brengen. Uit een perfecte hoekschop van Wim Reitzema kopte de routenier bij de Rood Gelen de bal snoeihard in de touwen. In de laatste 20 minuten kreeg Rozenburg de beste kansen om het potje uit te halen maar de afwerking liet te wensen over. Ook werd de vrije man niet altijd gezien. Coach Wim van der Steene vatte de wedstrijd in een paar woorden samen en wilde er eigenlijk niet veel over kwijt. “We waren onrustig aan de bal en er werd slordig gespeeld. We maakte het ons zelf vooral moeilijk. Als die pass beter aankomt speel je een stuk makkelijker. Toch hadden we zeker kunnen winnen. Er waren kansen waar we niet altijd de vrije man zagen staan.”