14-11-09

Rozenburg in het laatste kwartier langs Zuidland

‘Rood Gelen koploper met drie wedstrijden minder gespeeld’

Zuidland – Rozenburg 1 – 3
Het was zeker niet altijd even fraai wat Rozenburg het in grote getale opgekomen publiek voorschotelde op sportpark Groot Nibbeland in Zuidland. Maar het uiteindelijke resultaat moet veel goed maken in het Rood Gele kamp. Natuurlijk was het knap van de Rood Gelen om een dramatisch slechte wedstrijd om te zetten in winst maar een bedankje richting Zuidland, de ploeg van trainer/coach Tom Larssen, was zeker op zijn plaats. Zuidland kreeg voldoende kansen om de wedstrijd in een vroeg stadium op slot te gooien en het was dan ook maar de vraag of Rozenburg dat in Zuidland dan nog had weten goed te maken. Als je slechte wedstrijden weet te winnen wordt je kampioen, is een wijsheid in de voetballerij. Maar of dit nu ook al voor dit Rozenburg van toepassing is? Als je naar de stand op de ranglijst kijkt lijkt Rozenburg aan een goed seizoen bezig. Drie wedstrijden minder gespeeld en toch nog koploper verdiend een vermelding. Maar de manier waarop komt, zeker afgelopen zaterdag, niet in aanmerking voor de schoonheidsprijs.

Rozenburg trainer Wim van der Steene moest het zonder linkerverdediger Anton van Vliet stellen afgelopen zaterdag in het duel met Zuidland. Ook begon de door een kuitblessure geplaagde Yoeri Bak op de bank. Marc Manssens werd linkerverdediger en Pieter Selhorst speelde meer op rechterflank waar Bak dus ontbrak. De eerste helft was duidelijk voor de thuisploeg met de grootste kansen voor Roy van Vugt die voor een bijna verlaten doel, in de 13e minuut, de bal ver naast de palen schoot en verdediger Ben Kremers die rond het half uur ook een niet te missen kans kreeg. Rozenburg stelde daar niet veel tegenover. Het oogde allemaal een beetje chaotisch bij de Rood Gelen en tot echte kansen kwam Rozenburg niet. Zuidland doelman Patick Grinwis kon dan ook, zeker in de eerste helft, zijn doel op een eenvoudige manier schoonhouden. De in Rozenburg woonachtige Grinwis moest alleen bij een lobje van Ranvin Noor zijn kunnen tonen. Aan de andere kant had Rozenburg sluitpost Henk Kraak meer te doen. De doelman, die dit seizoen voor het eerst onder de lat staat bij Rozenburg, hield zijn ploeg meerdere malen in de race.

Na de rust had Rozenburg nog een moeilijk eerste kwartiertje waarna de ploeg langzaam uit haar schulp kroop. Elroy van Seventer was in dat kwartiertje nog tegen een gele prent aangelopen, een prent die later in de wedstrijd nog meer gevolgen zou krijgen. Wim van der Steene wisselde Marc Manssen, die een moeilijke middag had op de linksachter positie, voor Yoeri Bak. Met Bak op rechts en Selhorst wat meer centraal kreeg Rozenburg wat meer grip op het middenveld al was het offer wat de Rozenburg coach moest brengen het loopvermogen van Jordie de Groot. De Groot moest centraal achterin gaan spelen en Elroy van Seventer verhuisde naar de linker flank. Rozenburg kreeg dan wel meer grip op Zuidland maar kwam toch eerst op achterstand. In de 66e minuut worstelde Zuidland de bal net achter de lijn en kwam de ploeg van Larssen op voorsprong. In een mêlee van spelers was het René Meurs die het laatste zetje gaf. Rozenburg had nog ruim 20 minuten om de zaken een andere wending te geven en nog een punt mee te nemen uit Zuidland. Het werden er uiteindelijk drie. Eerst was het Mark van der Kruit, die weer maar eens bewees maar één klein kansje nodig te hebben om het net te raken, en in de 71e minuut voor de gelijkmaker zorgde. Het was overigens het eerste kleine kansje voor de Rood Gelen in die tweede helft. Vijf minuten later kwamen de Rood Gelen zelfs op voorsprong. Met de punt van de schoen was het Lennart Quak die Zuidland doelman Patrick Grinwis voor de tweede keer de trieste gang naar het net liet maken. Rozenburg misschien een beetje tegen de verhouding in op voorsprong. Maar het siert de ploeg van Wim van der Steene dat het tot de laatste minuut blijft knokken voor een goed resultaat. Als scheidsrechter Takacs Elroy van Seventer voor de tweede maal het gele kartonnetje laat zien moet Rozenburg nog één keer orde op zaken stellen. Want twee maal geel is dus rood en vertrekken. Zonder anderen te kort te doen ging Ronald Karsten ‘Rozenburgs (t)rots in de branding’ voorop in de strijd. Rozenburg gaf de overwinning niet meer uithanden. Mark van der Kruit werd naar de kant gehaald en Remy de Jong mocht gaan verdedigen. In blessuretijd was het Lennart Quak die nog een keertje Zuidland doelman Grinwis passeerde. Een overwinning die zeker niet de schoonheidsprijs verdiende maar wel de punten opleverde. Rozenburg had over de gehele wedstrijd vier kansen en benutte er drie en liet Zuidland ontredderd achter. En Zuidland zal vooral bij zichzelf te raden moeten gaan. Een dikke hand, bijna twee, vol kansen leverde één frommeldoelpuntje op.

Wat komen gaat
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg weer een uitwedstrijd. Dan gaat de ploeg van Wim van der Steene op bezoek bij De Zwervers. De inhaalwedstrijd is er één uit de eerste periode. Rozenburg kan bij winst die periode voor zich opeisen. Of het zover komt? De Zwervers hebben al eens eerder roet in het eten gegooid bij een Rood Geel feestje. Precies op de dag dat Rozenburg het 70 jarig jubileum vierde werd de ploeg met een dikke nederlaag naar het feestgedrang gestuurd en promoveerde daardoor niet naar de tweede klasse. De wedstrijd aanstaande zaterdag, 21 november, in Rotterdam begint om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.