13-03-10

Rozenburg pakt de volle winst in de slotseconde

‘Wim van der Steene loodst zijn ploeg door zwaar weer’

Rozenburg – Zuiderpark 1 – 0
De ontlading was groot afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Zuiderpark. In de aller laatste seconde van de wedstrijd pakte Rozenburg de volle drie punten en mocht Zuiderpark de wonden likken. Misschien over de gehele wedstrijd gezien niet eens onverdiend. De Rood Gelen speelde het betere voetbal daar was vriend en vijand het over eens maar de drie punten in de slotseconde veilig stellen stond waarschijnlijk in geen enkel scenario. Een wedstrijd duurt negentig minuten en wat de scheidsrechter er bij wil tellen voor onderbrekingen. En zolang maak je kans op winst of verlies. Zaterdag zat het engeltje bij Rozenburg op de lat en door dit resultaat blijven de Rood Gelen de grootste kanshebber voor de titel.

Rozenburg kwam goed uit de startblokken. Natuurlijk met in het achterhoofd de 2-1 verliesbeurt in de uitwedstrijd aan de Oldegaarde in Rotterdam. Ook het gelijke spel tegen Den Bommel, van vorige week, moest nog positief worden verwerkt en met die boodschap moeten de Rood Gelen uit de kleedkamer zijn gekomen. Coach Wim van der Steene moest vlak voor de wedstrijd zijn team nog wijzigen. Yoeri Bak kreeg tijdens de warming up last van zijn hamstring en was het onverantwoord met de middenvelder te starten. Dennis Karsten kon zich opmaken voor een plaats in de basis, de eerste keer dit seizoen. Het eerste kwartier was voor Rozenburg en de Rood Gelen hielden daar een aantal hoekschoppen aan over. Maar echt kansen waren dat niet. De defensie van de Rotterdammers wilde in de beginfase onderleiding van Peter Doesburg geen krimp geven. De eerste kansjes voor Zuiderpark kwamen in de 20e en de 22e minuut van de wedstrijd. Eerst was het Michel van Dijk die net over schoot en Andy van Wijtvliet vond een goed keepende Robert de Korte op zijn weg. De Korte had de voorkeur gekregen voor de van een enkelblessure teruggekeerde Henk Kraak. Gedurende de gehele tweede helft waren de betere kansen voor Rozenburg zonder dat Zuiderpark nu echt met de rug tegen de muur kwam te staan. In de 35e minuur was Dennis Karsten nog een dicht bij de openingstreffer maar zag zijn schot net voorlangs gaan en in de 40e minuut stuitte Jordie de Groot op Zuiderpark doelman Richard van der Linden na een misser van verdediger Jeroen de Bruin. Maar tot doelpunten kwam het niet in die eerste helft.

Ook na de thee was daar niet gelijk aanleiding toe of het moet in de 47e minuut zijn geweest toen alles en iedereen aan de Rotterdamse kant een penalty wilde omdat in een onoverzichtelijke situatie een vallende verdediger van Rozenburg de hand in de buurt van de bal had. De goed leidende scheidsrechter Van Eersel, die de wedstrijd goed kort hield, zag er geen overtreding in. Na een klein kwartiertje mocht Lennart Quak naar de kant en werd vervangen door Adam Beker. Zuiderpark speelde in die tweede helft niet meer uitsluitend op de counter maar probeerde ook wat verder van het eigen doel te spelen. Maar tot echt uitgespeelde kansen kwam de ploeg van trainer Slobodin Dutina niet. Ook Rozenburg kon het spel niet maken en strandde vaak in het zicht van de haven. Ranvin Noor en Dennis Karsten bleven wel sleuren en ook Pieter Selhorst en routenier Mark Hoks bleven de druk opvoeren. Maar door het uitblijven van de doelpunten sloop de gehaastheid en de onnauwkeurigheid in de ploeg. In de tweede helft kon Rozenburg coach Wim van der Steene nog een naam aan zijn niet inzetbare spelers toevoegen. Aanvoerder Jordie de Groot kwam hard in aanraking met Lofti Agoujel en hield daar een pijnlijke rechter knie aan over. Het zag er niet goed uit en de doppen waren duidelijk zichtbaar aan de binnenkant van de knie. Jeroen van Balen die ook al een wedstrijd met Rozenburg 2 had gespeeld was zijn vervanger. En dan die bevrijdende 93e minuut. Een verwoestende uithaal van Pieter Selhorst het overstapje (tikkie van richting veranderd?) en een kansloze Zuiderpark doelman Richard van der Linden. Rozenburg pakt de volle winst in de aller laatste seconde van de wedstrijd en blijft de grootste kanshebber op de titel in drie D.