Wedstrijdverslag

13-02-10

Scheidsrechter De Winter vond 75 minuten lang genoeg

‘Als het ‘Vlaggenschip’ een eigen boezem heeft is dat de enige plaats waar de hand naar toe moet’

Het kunstgrasveld was deze week sneeuw vrij gemaakt. Met veel inzet op vrijdag nog een tegenstander gevonden die in het carnavalsweekend bereid was naar Rozenburg te komen om een vriendschappelijk potje te spelen. Maar dat alles was niet genoeg om er een leuke middag van te maken. Rozenburg speelde een slechte wedstrijd en vergat hand in eigen boezen te steken. Van af de eerste minuut was er geen beleving in de ploeg en waren de mannen van trainer Wim van der Steene niet scherp. Spits Ranvin Noor had andere verplichtingen en was afwezig. En ook spits Mark van der Kruit hield het na een kwartiertje voor gezien. Van der Kruit had problemen met een kuit en liet zich vervangen door Jeffrey Groenewoud waardoor Van der Steene zijn ploeg moest aanpassen. Marc Manssens, die als rechterverdediger aan de wedstrijd was begonnen, werd linker verdediger en Anton van Vliet schoof een linie op vaar voren. Ook Jorwin Hato was niet inzetbaar. De rechterverdediger tobt met een blessure aan de knie. Nadat Be Fair had laten zien voor een leuk potje naar Rozenburg te zijn gekomen en ook de eerste kansjes voor zich opeisten was het de beurt aan Rozenburg. Lennart Quak mocht alleen op de keeper afgaan maar faalde hopeloos.

Picture
  Het was tekenend voor de wedstrijd. Rozenburg was niet instaat om er een echte wedstrijd van te maken. Het speelde zwak en niet geconcentreerd. De kansen die de ploeg kreeg werden niet benut. In de 23e minuut kwam Be Fair aan de leiding, 0-1. Een doelpunt waar zwak ingrijpen aan de basis stond. Een ploeg met de intentie om de promotie naar de tweede klasse dit seizoen te verwezenlijken zal toch ook in dit soort wedstrijden moeten aantonen om de absolute wil te hebben om te winnen. Overigens wel met goed voetbal en zonder nu direct overal de scheidsrechter de schuld van te geven. Op de leiding van scheidsrechter De Winter was niet zoveel aan te merken, hij floot een goede wedstrijd. Die zelfde scheidsrechter, Erik de Winter, stuurde Mark Hoks na 35 minuten alvast naar de douche. De routinier aan de zijde van Rozenburg had zich niet helemaal aan de regels gehouden en na wat duw en trekwerk mocht Berry Selhorst hem komen vervangen.

Picture
  Rozenburg kreeg geen vat op het spel van Be Fair, die een middenmoter in de derde klasse B is. Ook in de tweede helft veranderde er niet veel aan de zijde van de Rood Gelen. Na een kwartiertje kreeg Be Fair nog een strafschop van scheidsrechter De Winter waar de Rood Gele aanhang wat bedenkingen bij had. Maar helemaal onterecht was de pingel nu ook weer niet. Be Fair benutte het buiten kansje en bracht de stand op 0-2. De strijd werd wat grimmiger zowel verbaal als ook in het veld. Na 75 minuten deed scheidsrechter De Winter wat hij moest doen en vond het genoeg. De Rood Gelen hadden een slechte middag en moesten dat toch vooral bij zichzelf zoeken. Jammer voor A- junior Ralph van Vliet, hij stond nog maar net twee minuutjes in het veld en maakte wel een heel kort debuut.