12 - 12 - 09

Rozenburg in blessuretijd langs Hellevoetsluis

‘De hand van Wim van der Steene wordt steeds duidelijker bij de Rood Gelen’

Hellevoetsluis – Rozenburg 3 – 4
Voetballend was Rozenburg zaterdag bij tijd en wijle heer en meester aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis. De hand van de meester, oud Feyenoorder Wim van der Steene, wordt steeds duidelijker bij de Rood Gelen. Maar in het scenario van de coach zal ongetwijfeld niet hebben gestaan de manier waarop zijn ploeg afgelopen zaterdag de doelpunten weggaf tegen medekoploper Hellevoetsluis. Tot drie keer toe kwamen de Rood Gelen op achterstand en drie keer wist de Van der Steene brigade langszij te komen om in blessuretijd uiteindelijk met de verdiende volle winst naar de Vinkseweg terug te keren. Voor Hellevoetsluis was het vooral knap dat de ploeg die misschien wel over 80 minuten moest verdedigen en op eigen helft werd teruggedrongen, toch drie keer wist te scoren.

Wim van der Steene had zijn team niet gewijzigd en kwam in de zelfde opstelling in het veld als tegen FC Binnenmaas zeven dagen ervoor. ‘Never change a winning team’ moet voor de coach de reden zijn geweest om met Anton van Vliet op de bank te beginnen. Nu was Van Vliet nog niet helemaal topfit en ook dat moet hebben meegespeeld bij het besluit om Elroy van Seventer op de linkerflank te laten verdedigen en aanvoerder Jordie de Groot weer in het centrum van de verdediging te laten spelen. “Bij winst kunnen we hier hele goede zaken doen”, vertelde de Rozenburg coach voor de wedstrijd. “Zoals het programma er voor vandaag uitziet kunnen ze onmogelijk allemaal winnen en kunnen we misschien het eerste kleine gaatje slaan. Als we dan de inhaalwedstrijd volgende week ook tot een goed einde kunnen brengen zijn we op de goede weg”, bleef de coach voorzichtig in zijn uitspraken over de koppositie die zijn team, met twee en soms zelfs drie wedstrijden minder gespeeld, inneemt. Het probleem afgelopen zaterdag voor zijn ploeg was het te makkelijk weggeven van de doelpunten. Maar voor de rest speelde zijn mannen bij vlagen ‘de pannen van het dak’ en het was dan ook een heerlijk middagje voor de echte voetbalsupporters aan de Brielsestraatweg. Door het zo af en toe slordig verdedigen van de Rood Gelen kwam de ploeg al in de 7e minuut op achterstand en moest noodgedwongen tot de 80e minuut achter de feiten aan lopen. Edwin Scheffers werd in die 7e minuut vrijgelaten in de zestien en zo’n kans moet je de altijd gretige Scheffers natuurlijk nooit geven. Op de uithaal van Scheffers was doelman Kraak van Rozenburg kansloos. Rozenburg was snel over de teleurstelling heen want in de 10e minuut was het akelig dicht bij de gelijkmaker. In een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Hellevoetsluis wist doelman Marcel Smith, die overigens zijn ploeg een aantal keren knap in de race hield, een bal van Lennart Quak van de lijn te halen. Al had het er toch op z’n minst de schijn van dat de bal de doellijn geheel was gepasseerd. Scheidsrechter Fransman uit Barendrecht liet doorspelen en zijn Hellevoetsluisse assistent had het ook niet geconstateerd en dus kon Hellevoetsluis nog even genieten van de voorsprong. In de 19e minuut kwam Rozenburg dan wel langszij. Met een schot van zeker 20 meter liet Jordie de Groot Hellevoetsluis doelman Smith wel kansloos en stond er 1-1 op het scorebord. In de 36e minuut had Edwin Scheffers, weer hij, een antwoord op die gelijkmaker en haalde verwoestend uit, zeker nog vijf meter verder dan wat De Groot, bij de 1-1, had gedaan. Rozenburg doelman Henk Kraak stond als aan de grond vastgenageld en zag de bal in de rechterbovenhoek in het net verdwijnen. Voor de thee, in de 44e minuut, kwam Rozenburg weer op gelijke hoogte maar had daar wel de medewerking van Richard de Lange voor nodig die zwaar onder druk de bal achter zijn doelman Marcel Smith werkte en de ruststand van 2-2 op het bord zette.

Na de thee bleef vooral Rozenburg voetballen en toverde de ploeg van Van der Steene de ene na de andere fraaie combinatie op het kunstgrasveld in Hellevoetsluis. Maar het mooie voetbal ten spijt liep Rozenburg in de 51e minuut voor de derde keer, afgelopen zaterdag, tegen een achterstand aan. Mike Molendijk was met een prachtige lob, doelman Kraak stond iets te ver voor zijn doel, de maker van het doelpunt. “Het begon allemaal op de rechterkant net over de middenlijn. Hellevoetsluis kon daar zomaar vier Rozenburgers te kijk zetten. Natuurlijk was het doelpunt mooi maar vier man uitspelen op het middenveld mag niet gebeuren”, wilde Wim van der Steene na afloop van de wedstrijd nog wel even kwijt over die derde goal van Hellevoetsluis. Rozenburg bleef voetballen en kreeg uiteindelijk ook loon naar werken. In de 80e minuut was het Yoeri Bak die op een voorzet van Jorwin Hato doelman Marcel Smith voor de derde keer naar het net stuurde. Vooral coach Van der Steene wilde niets weten van consolideren. De coach had zijn ploeg daarvoor te goed zien spelen tegen Hellevoetsluis om genoegen te nemen met een deling van de punten. Uiteindelijk kon Rozenburg de overwinning toch gaan vieren. In blessuretijd werd Ranvin Noor ‘Man of the Match’ en bracht hij Rozenburg de toch dik verdiende overwinning. Hellevoetsluis had zich kranig verweerd maar de ploeg van Ad Bijl had zelfs met een punten deling te veel gekregen, daarvoor was Rozenburg afgelopen zaterdag te sterk.

Wat komen gaat
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg tegen SNS. Een wedstrijd die nog uit de eerste periode stamt. Bij winst kunnen de Rood Gelen de eerste periode voor zich opeisen. De wedstrijd die op het sportpark aan de Vrouwtjesweg in Stad aan ’t Haringvliet wordt gespeeld begint om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.