12-09-09

Wim van der Steene wint weer met Rozenburg

’Hellevoetsluis simpel aan de zegekar gebonden’

Rozenburg - Hellevoetsluis 4 – 1
Rozenburg heeft ook de tweede wedstrijd van de competitie 2009 – 2010 gewonnen. Op sportpark West werd Hellevoetsluis simpel aan de zegekar gebonden. Een uitslag die zeker niet geflatteerd was en als Rozenburg het spelletje van de eerste helft had doorgezet ook nog eens veel hoger had kunnen uitvallen. Eigenlijk was de ontmoeting tussen Rozenburg en het afgelopen seizoen uit de tweede klasse gedegradeerde Hellevoetsluis een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft dicteerde de Rood Gelen, in de tweede helft kon Hellevoetsluis iets terug doen en zag Rozenburg coach Wim van der Steene niets terug van het sterke optreden van zijn ploeg in het eerste bedrijf. Toch kwam Rozenburg niet echt in problemen en waren de uitgespeelde kansen, voor de ploeg uit de vestingstad, op één hand te tellen.

Al vroeg in de wedstrijd was er een langdurig oponthoud. De Rozenburgers Jordie de Groot en Ronald Karsten kwamen bij een kopduel met de hoofden tegen elkaar en moesten beide verzorgd worden. Hellevoetsluis verzorger Patrick Knops stak de helpende hand toe en Jordie de Groot moest met een tulband verder spelen. Het incident had toch wel zijn uitwerking op de wedstrijd en het duurde dan ook wel een kwartiertje voor dat de Rood Gelen orde op zaken hadden gesteld. De blessure van Ronald Karsten leek dan wel minder erg maar het moet voor de kopsterke verdediger een lastig middagje zijn geweest met een verwonding aan het voorhoofd waar hij later in de wedstrijd nog eens een scheurtje bij zijn wenkbrauw opliep. Aanvoerder Jordie de Groot, die voor de wedstrijd nog werd gehuldigd voor 100 wedstrijden in Rozenburg 1, wilde van geen wijken weten. Het scheurtje in zijn hoofd moest wel worden gehecht maar voor de Rozenburg was het uitspelen van de wedstrijd prioriteit één. Hellevoetsluis kampt met wat langdurig geblesseerde spelers en buiten de drie basisspelers die coach Ad Bijl moest missen kwam daar ook nog eens in de 25e minuut Farid Karat bij. Karat had te veel last van een liesblessure en werd vervangen door Armin de Rooij. Rozenburg zou na ruim een half uur spelen aan de leiding komen. Het was gelijk de mooiste treffer van de middag. Van achteruit werd Jordie de Groot op snelheid naar de achterlijn gestuurd en zijn perfecte voorzet was een prooi voor de goed voor zijn man gekomen Mark van der Kruit. Van der Kruit nam de bal in één keer op zijn slof en joeg de bal onhoudbaar in de touwen achter doelman Marcel Smith. Nog voor de rust zou Rozenburg de wedstrijd beslissen. In de 41e minuut was het weer Mark van der Kruit, die dit keer met het hoofd op een voorzet van Yoeri Bak, voor de 2-0 zorgde. En in blessuretijd was het Lennart Quak die met een lobje doelman Marcel Smith voor de derde keer naar het net stuurde. De wedstrijd leek gespeeld maar toch zou de tweede helft een heel andere zijn.

Na de thee was er niets meer over van het dominante spel van de Rood Gelen. De ploeg van Wim van der Steene kwam niet scherp uit de kleedkamer terug en liep vrij snel tegen een treffer aan. In de 49e minuut was het Raymon Haze, in het veld gekomen voor Vincent Maria, die het eerste tegendoelpunt bij de Rood Gelen van deze competitie op zijn naam schreef. Rozenburg enigszins geschrokken speelde verkrampt en liet zich steeds verder achteruit drukken. Opeens was er niet veel eigenlijk niets meer over van het goede spel van de eerste helft. Ondanks het heel andere wedstrijdbeeld gaven de Rood Gelen niet echt kansen weg en zag Hellevoetsluis geen kans om uitgespeelde kansen te creëren. In de slotfase maakt Mark van der Kruit er dan nog 4-1 van. Hij mocht alleen op de keeper af gaan en zag een gaatje tussen de benen van Hellevoetsluis doelman Marcel Smith. Met de derde treffer van Van der Kruit en de vierde van Rozenburg afgelopen zaterdag stond de eindstand op het bord. Een knappe overwinning van de ploeg van Wim van der Steene. Op voorhand winnen van Binnenmaas en Hellevoetsluis lijkt een droomscenario wat de Rood Gelen hebben weten waar te maken. Het kan niet uitblijven of tegenstanders komen nu met een heel andere instelling naar de koploper, wat dat is Rozenburg na twee wedstrijden met nog, als enige in de derde klasse D, geen punt verlies.

Wat komen gaat
De wedstrijd tussen IJVV de Zwervers en Rozenburg die aanvankelijk op het programma stond is verschoven naar medio oktober. De Zwervers vieren deze week het 90 jarig jubileum en hebben de KNVB om uitstel gevraagd en dat ook gekregen. Geen competitievoetbal dus voor de Rood Gelen die nu vriendschappelijk zullen spelen tegen Rockanje. De wedstrijd aanstaande zaterdag begint om 13:00 uur, ja u leest het goed, en wordt gespeeld op sportpark ‘De Drenkeling’ in Rockanje. Op 21 september is de algemene ledenvergadering in de kantine van sportpark West, aanvang 20:00 uur. Waar het bestuur van de v.v. Rozenburg al haar leden van harte uitnodigt. En op 26 september as. krijgt de competitie weer een vervolg met de wedstrijd tegen FC Vlotbrug op sportpark West in Rozenburg. Aanvang zoals gebruikelijk 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.