10-10-09

Rozenburg niet mooi, maar effectief

‘Ook Den Bommel aan de zegekar van de Rood Gelen’

Rozenburg – Den Bommel 4 – 0
Ook in de vierde wedstrijd van de competitie bleef het vlaggenschip van de Rood Gelen ongeslagen. Inmiddels heeft Rozenburg twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie maar staat de ploeg van coach Wim van der Steene fier op kop en heeft inmiddels zeven verliespunten minder dan het op de tweede plaatst staande Zuidland. Van der Steene had een volledige selectie ter beschikking en moest keuzes maken in zijn opstelling. “Gelukkig kunnen we die keuze maken”, vertelde de oud Feyenoorder voor de wedstrijd. “Vandaag beginnen we met Mark van der Kruit op de bank. Hij heeft de laatste weken wat minder kunnen trainen en had deze week ook een beetje last van zijn rug. Selhorst schuift daardoor op naar de spitspositie. Als het nodig is kunnen we over Mark (Van der Kruit red.) beschikken”, wilde Wim van der Steene nog wel kwijt. Ook Mark Hoks had een training aan zich voorbij moeten laten gaan deze week. Hij had wat vocht in zijn knie, maar de routenier kon toch in de basis starten.

Voor de wedstrijd werd Ronald Karsten gehuldigd voor alweer ‘Honderd’ wedstrijden in Rozenburg 1. De een paar jaar geleden van Abbenbroek gekomen Karsten is niet meer weg te denken uit het centrum van de Rood Gele verdediging. De eerste schermutselingen vonden op de helft van Den Bommel plaats en ook de eerste kans was er één voor Rozenburg. In de 6e minuut moest Den Bommel doelman Wouter Vletter zich geweldig strekken op een schot van Ranvin Noor en ook in de rebound moest Vletter al zijn kunnen uit de kast toveren, maar de doelman wist de eerste pogingen van de Rood Gelen te pareren. Rozenburg speelde een matige eerste helft en had vooral moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Die kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Maar ondanks het matige spel van Rozenburg zag Den Bommel geen kans om hiervan te profiteren. De ploeg van trainer Jan Lecker moest zich beperken tot verdedigen en kwam nauwelijks voor het doel van Rozenburg keeper Henk Kraak. In de slotfase van die eerste helft kwam Rozenburg dan eindelijk aan de leiding. Een snelle spelhervatting van doelman Kraak stond aan de basis van de eerste treffer. Ranvin Noor mocht alleen op de doelman af gaan en Wout Vletter moest voor het eerst, er zouden er nog drie volgen, de trieste gang naar het net maken. Een psychologisch belangrijk moment., althans volgen voetbalkenners, zo vlak voor de thee en een verdiende voorsprong voor Rozenburg.

Als Den Bommel coach Jan Lecker in de rust zijn mannen had voorgehouden met een ‘Lucky Goal’ nog een puntje te kunnen stelen op sportpark West maakte Yoeri Bak aan die illusie snel een einde. In de 48e minuut kon Wouter Vletter, op de grond liggend, een voorzet van Anton van Vliet niet onder controle krijgen en was het voor Youri Bak eenvoudig om de 2-0 op het scorebord te zetten. Mark van der Kruit kwam na een uurtje in het veld voor de tegenvallende Lennart Quak en ook Mark Hoks haalde het einde van de wedstrijd niet. Een dijbeenblessure overgehouden aan een duel in het eerste kwartier van de wedstrijd, van de knie had Hoks geen last, was de reden van zijn vroege vertrek. Hoks werd vervangen door Marc Manssens. In de slotfase gaf Rozenburg nog een keertje gas. Ranvin Noor, niet zelfzuchtig, bracht Mark van der Kruit in stelling en de 3-0 op het bord. Van der Kruit scoorde met een van pijn vertrokken gezicht omdat hij twee minuten er voor een pijnlijke schouder over had gehouden van een botsing met Den Bommel doelman Vletter. In de laatste minuut van de wedstrijd zette Youri Bak de eindstand op het bord. Met een prachtige lob, Vletter zat er misschien nog met een vingertje aan, zorgde hij voor 4-0. Scheidsrechter Pieterman, die een goede wedstrijd floot, kon de kaarten op zak houden. Rozenburg is onder andere door het verlies van Zuiderpark weer koploper in de derde klasse D.

Wat komen gaat
Zaterdag speelt Rozenburg de tweede uitwedstrijd in de competitie 2009 – 2010. Tegenstander is dan Zuiderpark. Een kraker in de derde klasse D. De wedstrijd die aan de Oldegaarde, op sportpark ‘De Vaan’ zal worden gespeeld begint om 14:30 uur. Voor het zover is spelen de Rood Gelen eerst nog vriendschappelijk. Dinsdagavond staat de wedstrijd in Vlaardingen tegen Victoria ‘04 op het programma. Die wedstrijd begint om 20:00 uur en wordt gespeeld aan de Kooikerweg 3. Op sportpark West speelt Rozenburg onder 23 jaar, ook op dinsdagavond. Om 20:00 uur is aan de Vinkseweg Spartaan ’20 A1 de tegenstander.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.