08-08-09

Rozenburg heeft aan één helft voldoende voor de winst

’Wim van der Steene kon nog niet over de complete selectie beschikken’

Rozenburg – VVK 2 – 0
De voorbereiding van de Rood Gelen loopt ongetwijfeld niet zo als Rozenburg trainer Wim van der Steene zich dat had voorgesteld. Hij heeft de groep nog niet compleet gehad in deze vakantie tijd. Afgelopen zaterdag ontbraken er nog vier vakantiegangers en was ook Mark van der Kruit niet beschikbaar door werkzaamheden. Voor de wedstrijd was de nieuwe trainer van Rozenburg heel nuchter met die constatering. Hij kent het klappen van de zweep als geen ander en weet dat het op dit niveau niet anders is.

Rozenburg startte tegen het Schiedamse VVK, de ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de derdeklasse C, fris en had niet veel moeite met de Schiedammers. Al na vijf minuten stond het eerste doelpunt op het scorebord. VVK doelman Harro Seelaar had op een droge knal, op de punt van de zestien, van Pieter Selhorst geen verweer. Eigenlijk leek het allemaal in die beginfase wel lekker te lopen voor de Rood Gelen. Coach Van der Steene had voor de wedstrijd verteld spelers in eerste instantie zoveel mogelijk op de eigenplaats te laten spelen. Met vier verdedigers Hato, Oosterlee, Karsten en Van Vliet startte de coach tegen de Schiedammers. Ten opzichte van vorig jaar is opvallend dat Van der Steene kiest om Jordie de Groot weer terug op het middenveld te laten spelen. De trainer had in een eerder stadium al eens aangegeven het loopvermogen van Jordie de Groot op een andere plaats te willen gebruiken dan als mandekker. In de tweede helft was dat overigens, waarschijnlijk noodgedwongen door een overschot aan middenvelders op de bank, weer teruggedraaid en speelde De Groot weer in het centrum van de verdediging. Nog voor er een half uur op de klokken stond kon Rozenburg de score verdubbelen. Eerst was er in de 26e minuut een kans van Venekamp, die op een voorzet van Groenewoud de lat op zijn pad vond. Maar een minuutje later was het wel raak. Lennart Quak worstelde zich vanaf de linkerkant door de verdediging en op zijn inzet moest VVK doelman Seelaar voor de tweede keer naar het net. Rozenburg speelde in die fase van de wedstrijd sterk en even zag het er naar uit dat VVK diep in het stof moest bijten om niet op een hoppeloze achterstand gezet te worden. In de 32e minuut werd Ronard Venekamp vrij gespeeld en zijn schot wist Harro Seelaar nog maar net met een uiterste inspanning met de vingertoppen te pareren. Toch zou Rozenburg nog voor de thee op 3-0 komen. In de slotminuut van de eerste helft was het die zelfde Venekamp die uit een perfect genomen vrije trap van Anton van Vliet met het hoofd de derde treffer voor zijn rekening nam. Coach Wim van der Steene had tot dan toe niet gewisseld, zoals hij ook voor de wedstrijd had aangegeven.

Na rust bracht hij Berry Selhorst, Mark Manssens en Ranvin Noor en kregen Pieter Selhorst, Jeffrey Groenewoud en Richard Oosterlee wat rust. Anton van Vliet werd na een kwartier in die tweede helft vervangen en mocht Wim Reitzema een half uurtje meespelen. Voor Reitzema waren het de eerste wedstrijdminuten sinds november vorig jaar. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer maar was het potje zeker aantrekkelijk voor het toch nog talrijk opgekomen publiek. Aanstaande week zullen er weer wat vakantiegangers aansluiten maar daarmee is het leed nog niet geleden. In deze periode is en blijft het lastig voor de amateurs. Augustus is een vakantie maand voor de regio, misschien begint de competitie wel een maandje te vroeg.