08-05-10

Rozenburg grijpt naast de titel in de derde klasse D

‘Goed seizoen niet bekroont met een kampioenschap’

NBSVV – Rozenburg 2 – 1
Het leek allemaal zo mooi te kunnen worden voor de ploeg van trainer Wim van der Steene, afgelopen zaterdag in Abbenbroek, maar aan dat scenario wilde NBSVV niet meewerken. Twee slordige fouten werden genadeloos afgestraft en die achterstand van twee doelpunten konden de Rood Gelen niet meer recht zetten. Rozenburg heeft al met al toch een meer dan verdienstelijk seizoen achter de rug waar de ploeg onderleiding van Wim van der Steene tot op de laatste dag een gooi naar de titel leek te gaan doen. Voor de winterstop zette Rozenburg een goede reeks neer maar moest lijdzaam toezien dat het na de winterstop wat stroever begon te draaien. Vooral doelpunten maken werd meer en meer een probleem en dat beeld was er ook afgelopen zaterdag in de beslissingswedstrijd, in Abbenbroek, tegen NBSVV.

De beslissingwedstrijd om het kampioenschap in de derde klasse D moest op neutraal terrein worden gespeeld en beide verenigingen waren het snel eens en kozen het terrein van Abbenbroek. Voor de supporters een acceptabele afstanden het was dan ook lekker druk langs de lijn. Rozenburg moest Anton van Vliet en Ranvin Noor missen wegens blessures en Mark Hoks was geschorst. In de 2e minuut was Dennis Karsten al erg dicht bij de openingstreffer maar zag zijn schot net voorlangs aan de voor Rozenburg verkeerde kant van de paal belanden. In de beginfase waren de ploegen aan elkaar gewaagd waarin er in de aanvallen van Rozenburg wat meer gevaar zat dan in de plaagstootjes van de ploeg uit Nieuw Beijerland. Met een halfuur op de klokken kreeg Pieter Selhorst het eerste geel van de wedstrijd te zien na een overtreding op Johnny Bestebreur. Die zelfde Johnny Bestebreur was acht minuten later de maker van het eerste doelpunt. Een verre uittrap van NBSVV doelman Lars van der Erve was de inleiding. De uitrap die bijna in de zestien van Rozenburg kwam werd door Elroy van Seventer verkeerd beoordeeld. De opstuitende bal kwam op het achterhoofd van Johnny Bestebreur die de uitzijn doel komende Robert de Korte verraste. Vijf minuten later kwam NBSVV zelfs op 2-0. Dit keer was het een afstandsschot van Paul Bestebreur die over de graaiende handen van Rozenburg doelman de Korte in het doel verdween. Het leek een houdbaar schot wat net voor de handen van de Rozenburg doelman opstuitte. NBSVV op rozen naar de thee.

De tweede helft was duidelijk voor Rozenburg. Vanaf het fluitsignaal zette Rozenburg NBSVV onderdruk. De mannen van Hans de Heer hadden moeite om onder die druk vandaan te komen en dat lukte dan ook maar sporadisch. In de 8e minuut na rust kwam Rozenburg op 2-1. Dennis Karsten werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en Yoeri Bak gaf NBSVV doelman Lars van der Erve vanaf elf meter geen enkele kans. De tijd en het spel leken in het voordeel van de Rood Gelen te werken maar niets bleek minder waar. Vlak na de aansluittreffer kwam Lennart Quak twee keer in een riante scoringspositie maar even zoveel keer miste de Rozenburger al stond één keer de paal ook in de weg. Die paal zou ook op miraculeuze wijze een treffer van Mark van der Kruit voorkomen. Via de binnenkant van de paal werd de bal van de lijn gehaald door de NBSVV verdediging. In de 80e minuut ook nog een terecht afgekeurde treffer wegens het aanvallen van de keeper in het ‘vijfmeter’ gebied. Maar Rozenburg bleef drukken ook toen de ploeg van Wim van der Steene met 10 man verder moest door een terechte rode kaart voor Dennis Karsten in de slotfase van de wedstrijd. Karsten gebruikte iets te veel de ellebogen in de duels en had een minuut ervoor voor het zelfde vergrijp al geel gezien. In de allerlaatste minuten kregen de Rood Gelen nog vijf hoekschoppen op rij. Maar ook uit die hoekschoppen konden de Rood Gelen de gelijkmaker niet op het bord krijgen. NBSVV de kampioen in de derde klasse D. Rozenburg kan ondanks het verlies afgelopen zaterdag in Abbenbroek terug zien op een mooi seizoen. Met de zelfde selectie als waar het een seizoen ervoor nauwelijks in de middenmoot kon spelen promoveerde het team van Wim van der Steene naar de tweede klasse. Een prestatie die dan niet omrand werd met een kampioenschap maar wel één met een goudrandje.

Wat komen gaat …..
Het seizoen zit er wat de competitie betreft op maar Rozenburg moet nog één keer aan de bak. Op 5 juni wordt het finale toernooi van de VPR Cup gespeeld op de terreinen van WRW in Brielle. Rozenburg zal dan samen met Spijkenisse, SCO’63 en WRW uit moeten maken wie de sterkste van de eilanden is.