06-03-10

Rozenburg laat dure punten liggen bij Den Bommel

‘Rommelige wedstrijd waar de Rood Gelen niet aan voetballen toe kwamen’

Den Bommel – Rozenburg 1 – 1
Blije gezichten waren er na afloop van de wedstrijd Den Bommel Rozenburg alleen aan de zijde van alles en iedereen die de bewoners van sportpark ‘De Kruus’ een warm hart toedroegen. Rozenburg verkwanselde dure punten op Flakkee en in het Rood Gele kamp was er dan ook geen reden om te vrede te zijn over het resultaat. De ploeg van coach Wim van der Steene had het vooral zich zelf heel erg moeilijk gemaakt. Zelfs een vroege voorsprong was niet genoeg om er een mooie pot van te maken en de overwinning in een vroeg stadium veilig te stellen.

De Rood Gelen speelde gehaast, erg onrustig aan de bal en kon geen potten breken op Flakkee afgelopen zaterdag. Verdedigend gaven de Rood Gelen niet veel weg maar echt uitgespeelde kansen en mogelijkheden om te scoren waren niet dik gezaaid voor Rozenburg op sportpark De Kruus. Rozenburg scoort dit seizoen altijd wel dat is een gegeven en ook afgelopen zaterdag maakte ze dat weer eens waar. In de 15e minuut was het Mark Hoks die uit een indraaiende voorzet van Yoeri Bak de bal snoeihard achter Den Bommel doelman Wouter Vletter kopte. Het leek een makkelijk middagje te worden voor Rozenburg want Den Bommel had daar nog niet zoveel tegenovergesteld. De ploeg uit het gelijknamige dorp Den Bommel bengeld in de staart van de ranglijst en had tot zaterdag nog niet zoveel punten gepakt. Arend Krijgsman had zijn team kennelijk aangespoord om vooral strijd te leveren en geen ontzag te hebben voor titelkandidaat Rozenburg. Mooi voetbal leverde dat niet op maar uiteindelijk wel één punt voor Krijgsman en zijn mannen. Krijgsman zit na het vertrek van Jan Lecker op de bank bij Den Bommel en speelde voor het eerst voor eigen publiek. Een klein succesje dus voor de interim coach. Rozenburg moest het afgelopen zaterdag stellen zonder Mark van der Kruit en Jorwin Hato. Beide spelers zijn nog geblesseerd. Ook doelman Henk Kraak was nog niet bij de selectie en werd vervangen door Robert de Korte die weinig te doen had en verder een betrouwbare indruk achter liet. Al was de organisatie bij de vrije trap in de tweede helft waar de gelijkmaker uit ontstond geen hoogstandje van communicatie. Ondanks het vroege openingsdoelpunt was Rozenburg niet bij machte om dwingend te spelen en de degradatie kandidaat haar wil op te leggen. Het was een duel dat zich veel op het middenveld afspeelde. In de 21e minuut was Rozenburg dicht bij een verdubbeling van het aantal goals maar telkens stond er wel een been, teen of een uitgestoken hand in de weg. Vooral Den Bommel doelman Wout Vletter was de man die zijn ploeg in die fase in de race hield. Rozenburg doelman Robert de Korte had de hulp van linker verdediger Anton van Vliet nodig om met een voorsprong de rust in te gaan. In de 42e minuut haalde Van Vliet de bal van de lijn in een positie waar doelman De Korte geslagen leek.

De tweede helft werd er niet veel beter op. Van goed voetbal was geen sprake meer en Rozenburg liet de tegenstander geloven dat niet alle punten het eigen sportpark zouden verlaten. De gelijkmaker kwam in de 60e minuut. Een vrije trap op zeker 20 tot 25 meter van het doel werd door Wesley Bakker in één keer binnen geschoten. Rozenburg doelman Robert de Korte lag wel in de goede hoek maar kon het leer niet uit het netje houden. Wat volgde was het hopeloos zoeken van Rozenburg naar een gaatje in de defensie van Den Bommel en de formatie van Arend Krijgsman die dat ene punt niet meer wilde afstaan. Dat beide ploegen het niveau van de pot daarmee niet naar een hoger plan konden tillen was wel duidelijk. Den Bommel won een punt en Rozenburg verkwanselde er twee. Natuurlijk kan je niet elke week simpel winnen en makkelijke wedstrijden zijn er niet meer voor Rozenburg om eens een uitspraak van de coach te citeren. Snel vergeten en aan de wedstrijd van zaterdag tegen Zuiderpark gaan werken lijkt dan ook het enige devies voor Rozenbug trainer Wim van der Steene.

Wat komen gaat …..
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg tegen Zuiderpark. Een wedstrijd die op sportpark West zal worden gespeeld. Rozenburg heeft wat goed te maken. Niet alleen het matige spel van afgelopen zaterdag tegen Den Bommel maar ook het verlies in de heenwedstrijd tegen de Rotterdammers moet worden uitgewist. De wedstrijd aan de Vinkseweg op 13 maart as. begint om 14:30 uur.