06-02-10

Rozenburg krijgt het niet cadeau

‘Scheidsrechter Dessing wapperde 11 keer met het gele kartonnetje’

Rozenburg – De Zwervers 1 – 1
Het was er op voorhand misschien een wedstrijd op het scherpst van de snede maar om daarvoor elf keer geel te tonen in het potje tussen Rozenburg en IJVV de Zwervers uit Rotterdam was misschien toch iets te veel van het goede. Een aantal keren was het was de gele prent meer dan terecht maar er waren er zeker ook bij waar een vermaning op zijn plaats was geweest. Het was een stevige pot. De Rotterdammers waren zeker voor de punten naar sportpark West gekomen en hadden het succes van de heenwedstrijd, waar De Zwervers won met 2-0, nog op het netvlies staan. Rozenburg probeerde het vooral voetballend op te lossen, wat in de eerste helft ook nog wel lukte maar in het tweede bedrijf was het niet meer mooi maar vooral spannend. Het uiteindelijke gelijke spel was over de gehele wedstrijd gezien misschien een terechte uitslag en gaf de verhoudingen in het veld goed weer. Maar een club met titelaspiraties, zoals Rozenburg, moet de punten op het eigen sportpark houden. Coach Wim van der Steene van Rozenburg concludeerde na de wedstrijd dan ook dat De Zwervers voor Rozenburg kennelijk een moeilijke ploeg is en zijn ploeg niet goed overweg kan met fysiek sterke tegenstanders die het randje nogal eens opzoeken. Hij leverde dit seizoen met zijn team vijf van de zes punten in bij collega Wim Schouten van De Zwervers.

Rozenburg coach Wim van der Steene moest voor de wedstrijd nog wel wat aanpassingen doen in zijn team. Doelman Henk Kraak was niet helemaal fit en werd vervangen door Robert de Korte. Elroy van Seventer begon op de bank, teruggekomen van een blessure aan de voet en Yoeri Bak was een paar uur terug van vakantie begon daardoor ook op de bank. Rozenburg probeerde van meet af aan het initiatief te nemen. Dat resulteerde in de 6e minuut al in een kans voor Ranvin Noor. Noor zag zijn schot naast de verkeerde kant van de paal gaan maar ook doelman Ton Pille van De Zwervers lag in de goede hoek. Toch zouden de Rood Gelen aan de leiding komen. In de 20e minuut was het Mark van der Kruit die Jeroen van Balen, de linkerspits had na zijn goede spel in het vriendschappelijk duel tegen OVV eerder deze week een basisplaats van Van der Steene gekregen, de vrije ruimte instuurde. Van Balen zag doelman Ton Pille uit zijn doel komen en passeerde de sluitpost van De Zwervers met een perfecte lob. Rozenburg terecht op voorsprong maar na dat doelpunt hadden de Rood Gelen toch moeite om van het doel af te blijven spelen en het speelveld klein te houden. Met nog een kleine twintig minuten op de klokken, in die eerste helft, begon ook scheidsrechter Dessing zich met het duel te bemoeien en trok nog voor de rust een keer of vier geel voor de Rotterdammers. Het was ook de fase waar het fysieke geweld niet werd geschuwd en vooral Rozenburg moeite had om te blijven voetballen en door onnodig veel balverlies en een onrustige opbouw de controle over de wedstrijd begon te verliezen. Geel was er voor de De Zwerversspelers Sebastiaan Selter (praten), Harold van der Ent (overtreding op Hoks), Ferry Smit en Jeffrey Boslooper (overtreding op Noor). Rozenburg wist zich uit het gele kaarten circus te houden maar ook aan de kant van de Rood Gelen liepen de irritaties op.

Na de thee was het gelijk raak. Toen de meeste toeschouwers amper hun plaatsje langs de lijn hadden ingenomen stond de gelijkmaker al op het bord. In de 46e minuut was het Dennis Reurings, die na een voorzet van Martijn Goudswaard , alleen voor Rozenburg doelman Robert de Korte opdook en de gelijkmaker op zijn naam schreef. De Zwervers wilde gelijk de voorsprong forceren en zetten de Rood Gele defensie onder druk. In het eerste kwartier van die tweede helft hadden de Rood Gelen het zwaar en moest doelman de Korte nog al eens zijn kunnen tonen om zijn ploeg in de race te houden. Vooral Leon Smit had een paar kansen maar ook de ingevallen Nebosja Militic was er een keer dicht bij. Ook Rozenburg kreeg nog wel wat kansjes maar doelpunten leverde dat niet op. Scheidsrechter Dessing deelde nog wat kaarten uit en ook Rozenburg bleef niet langer meer uit het boekje van de man in het zwart. Selhorst, Van Vliet, Hato en Dennis Karsten zagen Geel. Ook De Zwervers moesten er nog een paar incasseren waaronder de tweede gele prent vlak voor tijd voor Harold van der Ent die vroegtijdig naar de douche mocht van de scheidsrechter. De wedstrijd werd er niet fraaier op maar was wel spannend tot op de laatste seconde. Rozenburg kon de overwinning niet meer forceren en De Zwervers was blij met een punt en wilde in de slotfase niet meer met lege handen naar Rotterdam.

Wat komen gaat …..
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg tegen SNS. Een wedstrijd die nog uit de eerste periode stamt. Bij winst kunnen de Rood Gelen de eerste periode voor zich opeisen. De wedstrijd die op het sportpark aan de Vrouwtjesweg in Stad aan ’t Haringvliet wordt gespeeld begint om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website van raadplegen.