Wedstrijdverslag

05 - 12 - 09

Rozenburg wint de topper tegen Binnenmaas

‘Rood Gelen hadden in de tweede helft 10 minuten nodig voor de zevende overwinning dit seizoen’

Rozenburg – Binnenmaas 4 – 1
Rozenburg terug aan de leiding in de derde klasse D. De Rood Gelen wonnen afgelopen zaterdag de topper tegen Binnenmaas op sportpark West. Binnenmaas, die toch door de kenners als één van de favorieten moet worden gezien, ging genadig onderuit aan de Vinkseweg. Zo makkelijk als de uitslag misschien doet vermoeden was het zeker niet. De ploeg van Ger Mutsers kwam voor de punten naar Rozenburg en maakte dat ook duidelijk. Binnen zes minuten stonden de mannen uit de Hoeksewaard op voorsprong en Rozenburg had geluk dat het in de beginfase niet tegen een grotere achterstand was aangelopen. Maar de Rood Gelen toonde karakter en lieten verder in de wedstrijd zien niet voor niets de ploeg met de minste verliespunten te zijn. Door de winst tegen Binnenmaas staat Rozenburg weer op kop van de ranglijst. Weliswaar met evenveel punten als De Zwervers, Zuidland en Hellevoetsluis maar ook met twee en ten opzichte van Hellevoetsluis zelfs drie wedstrijden minder gespeeld.

De linkerkant was nog even een probleem voor Rozenburg trainer Wim van der Steene. Anton van Vliet was dan weliswaar fit maar Van der Steene besloot met de linkspoot toch op de bank te beginnen. “Anton heeft van de week wel volop getraind maar we moeten toch nog voorzichtig zijn”, vertelde de Rozenburg trainer voor de wedstrijd. “Vaak zie je dat spelers weer zo graag willen maar dan toch merken dat het net iets te vroeg is. We hebben niet zoveel linkspootjes dus is voorzichtigheid geboden en we moeten nog een paar wedstrijden voor de winterstop. We beginnen met Elroy van Seventer op de linksachter positie en Jordie de Groot halen we één linie naar achteren en speelt in het centrum van de verdediging”, vertelde Van der Steene over zijn opstelling tegen Binnenmaas. Het eerste kwartier maakte Binnenmaas duidelijk niet weer tegen een kansloze nederlaag aan te willen lopen zoals in de eerste wedstrijd van deze competitie toen beide kemphanen in Maasdam tegen elkaar speelden. Al in de zesde minuut kwamen de Rood Gelen op achterstand. Richard van der Wilt mocht door de defensie van Rozenburg wandelen zonder echt te worden aangepakt en op zijn schuiver moest Rozenburg doelman Henk Kraak het antwoord schuldig blijven. De doelman strekte zich nog geweldig maar moest zich in de uiterste rechterhoek gewonnen geven. Twee minuten later moest de doelman weer vol aan de bak bij een poging van Jim van Eck. En ook in de tiende minuut was Danny Maijers dicht bij een doelpunt maar zijn inzet ging net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Rond het half uur kon Rozenburg iets terug doen. Eerst kreeg Ranvin Noor een kans maar de spits schrok zo van de mogelijkheid en joeg de bal hoog over. Een paar minuutjes later kwam Mark van der Kruit oog in oog met Binnemaas doelman Erwin Fortuin. Binnenmaas bleef overeind maar ten koste van een hoekschop. Een hoekschop met gevolgen. Yoeri Bak nam die hoekschop van de linkerkant en Elroy van Seventer kopte de bal snoeihard in de touwen. Het was voor Van Seventer zijn eerste officiële doelpunt voor Rozenburg 1. In de 37e minuut was het nog even sidderen voor Rozenburg toen Jim van Eck met een kopbal het aluminium raakte. Maar gaande de wedstrijd kreeg Rozenburg toch meer grip op de wedstrijd ook mogelijkheden om op voorsprong te komen. Vooral Yoeri Bak had voor de thee nog een paar mogelijkheden.

Na de thee pakte Rozenburg de draad weer op en na de eerste schermutselingen hadden de Rood Gelen tien minuten nodig om Binnenmaas op de knieën te krijgen. In de 58e minuut werd Yoeri Bak de vrije ruimte ingestuurd en zetten zijn ploeg op voorsprong,1-2. In 62e minuut was het Ranvin Noor, die op aangeven van Mark van der Kruit, keeper Fortuin mocht omspelen en de 3-1 op het bord zette. En of dat het nog niet genoeg was bracht Yoeri Bak, door een geweldige snelle spelhervatting van Rozenburg doelman Henk Kraak, de eindstand op het bord,4-1. Rozenburg gaf die voorsprong niet meer uit handen en won het potje net als de heenwedstrijd met drie doelpunten verschil. Door de winst tegen Binnenmaas hebben de Rood Gelen de koppositie weer in handen genomen. Op sportpark West verloor Rozenburg nog niet dit seizoen en met twee en zelfs soms drie wedstrijden minder gespeeld dan de achtervolgers heeft Van der Steene zijn ploeg in een riante positie gemanoeuvreerd.

Wat komen gaat
Aanstaande zaterdag speelt Rozenburg tegen Hellevoetsluis. De wedstrijd die aan de Brielsestraatweg in Hellevoet wordt gespeeld begint om 14:30 uur. Hellevoetsluis heeft evenveel punten als Rozenburg maar had daar wel drie wedstrijden meer voor nodig. Rozenburg won de heenwedstrijd dit seizoen van Hellevoet. Op sportpark West werd het in september van dit jaar 4-1 in het voordeel van de Rood Gelen.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.