05-09-09

Rozenburg makkelijk langs Binnenmaas

’De thuisploeg kon de hoge verwachtingen geen enkel moment waarmaken’

Binnenmaas - Rozenburg 0 – 3
Vooraf was de ontmoeting tegen Binnenmaas voor Rozenburg een lastige. FC Binnenmaas moet toch op voorhand worden gezien als een kanshebber voor de titel in de derde klasse D, maar in ieder geval een ploeg die om de prijzen zal gaan meespelen. Een lastige klus waar de brigade van Wim van der Steene een uitstekend antwoordt op had. Binnenmaas kwam er op het eigen sportpark De Lange Weide niet aan te pas en moest de eerste nederlaag van dit seizoen incasseren. Binnenmaas, de ploeg van trainer Ger Mutsers, had geen antwoordt op het concept van Wim van der Steene die sterk afwisselde in de strijdwijze. Soms direct storen maar ook heel vaak liet Rozenburg zich terugzaken tot de middenlijn om vervolgens, met razend snelle uitvallen, het de verdediging van de thuisclub meer dan lastig te maken.

Voor de trouwe bezoekers van de Rood Gelen, die de ploeg in de voorbereiding hebben zien spelen was de ‘elf’ waarmee Van der Steene aan de wedstrijd begon zeker geen verrassing. Elroy van Seventer, eerste jaar senior, krijgt de kans van Van der Steene om zich op dit niveau verder te ontwikkelen en vormt samen met Ronald Karsten het centrale verdedigingsduo. In het doel krijgt Henk Kraak voorlopig het vertrouwen boven Robert de Korte. Opvallend is het sterke spelen van Jorwin Hato op de rechtsachter positie. Hato speelt als in zijn beste dagen en lijkt de rechtsachter positie voor zich op te eisen dit seizoen. Rozenburg speelde in de aanval met Ranvin Noor en Mark van der Kruit, gesteund door Lennart Quak en Yoeri Bak die er heel dicht omheen speelden. Rozenburg opende de score in de 8e minuut. Op aangeven van Jordie de Groot gaf Ranvin Noor Binnenmaas doelman Erwin Fortuin geen enkele kans en stond de eerste treffer van dit seizoen op het scorebord. Rozenburg drukte Binnenmaas, met de harde wind in de rug, ver achteruit. De Rood Gelen kregen ook na die eerste treffer meer kansen maar Binnenmaas bleef overeind en verder dan wat hoekschoppen kwam Rozenburg niet. Ook al had de verdediging van de thuisploeg handen vol werk om Ranvin Noor en de wisselend opkomende Lennart Quak en Yoeri Bak van succes af te houden. Na een half uurtje spelen kwam eigenlijk pas de eerste echte kans voor Binnenmaas. Jan Vos en aanvoerder Sven Becker probeerden het dicht bij het doel van Rozenburg sluitpost Henk Kraak maar de Rood Gelen bleven met wat kunst en vliegwerk ongedeerd. In de slotfase van die eerste helft voerde Binnenmaas de druk op. De ploeg van Mutsers ging nog nadrukkelijker opzoek naar de gelijkmaker. Maar verdedigend bleven de Rood Gelen het overzicht behouden, sterker nog het zou nog voor de thee op een riante 0-2 voorsprong komen. In blessuretijd was het Binnenmaas speler Joey Kortlever, fel op de huid gezeten door Mark van der Kruit, die een voorzet van Lennart Quak achter zijn eigen doelman Erwin Fortuin kopte.

Na de thee wilde Binnenmaas het duel beslissen op het middenveld. Ger Mutsers had Kortlever in de kleedkamer achtergelaten en middenvelder Pascal Nagtegaal in de ploeg gebracht. Ook werd de centrale verdediger Spencer Goud wat meer naar voren gestuurd. Een strategie die echter niet het gewenste resultaat zou opleveren. Ondanks het feit dat Rozenburg wel wat verder naar achter moest spelen leverde het ook ruimte op voor de snelle Rozenburg aanval. Wel creëerde Binnenmaas meer kansen dan in de eerste helft maar de Rood Gelen kwamen ook in de tweede helft niet echt in gevaar. Na een uur spelen was het Mark van der Kruit die nog wel het net vond maar op appel van assistent-scheidsrechter Nico Korpel werd het doelpunt afgekeurd op verdacht van buitenspel. Zeven minuten later kroop Rozenburg door het oog van de naald. Scheidsrechter Roozeboom zag een handsbal van Jordie de Groot als niet opzettelijk en liet doorspelen. Na nog wat plaagstootjes van onder andere Jim van Eck was het Lennart Quak die de wedstrijd definitief op slot gooide. Quak werd op de linkerkant de ruimte in gestuurd. Binnenmaas had de buitenspelval niet geheel onder controle en kwam een mannetje te kort in de laatste linie. Quak, die ook nog afspeelmogelijkheden had, ging met succes voor eigen eer en glorie en stuurde doelman Erwin Fortuin voor de derde keer naar het net. De wedstrijd was gespeeld en de punten konden mee naar sportpark West. Een sterk optreden van de Rood Gelen, die het in deze vorm, elke ploeg in de derde klasse moeilijk kunnen maken.

Wat komen gaat
Zaterdag, 12 september a.s. staat de tweede wedstrijd van deze competitie op het programma. Thuis op sportpark West is Rozenburg dan gastheer van Hellevoetsluis. Hellevoetsluis, na een uitstapje van een jaar in de tweede klasse weer terug gekeerd naar de derde klasse D, begon net als Rozenburg met een overwinning. Aan de Brielsestraatweg werd met 2-0 gewonnen van NBSVV. Zaterdag 12 september begint de wedstrijd op sportark West om 14:30 uur.

Voor meer informatie kunt u altijd deze website raadplegen.