05-04-10

Dramatisch Paasweekend voor Rozenburg

‘Rood Gelen verspelen riante uitgangspositie maar houden promotie in eigenhand’

Rozenburg – GOZ 0 – 1
Het Paasweekend stond in het teken van inhaalwedstrijden zodat door alle ploegen aan de laatste fase van de competitie met een gelijk aantal wedstrijden kan worden begonnen. Rozenburg heeft een dramatisch weekend achter de rug. Van de zes punten die de Rood Gelen konden halen bleef er maar één op West. Een pover resultaat voor een ploeg die zichzelf in een riante uitgangspositie had kunnen manoeuvreren. De smalle selectie gaat Rozenburg parten spelen. Het gemis van Jordie de Groot en Yoeri Bak op het middenveld, beide langdurig geblesseerd, en het gemis van diverse spelers om uiteenlopende redenen op belangrijke momenten, laat zijn sporen na. Kroop de ploeg, na de winterstop, een aantal keren door het oog van de naald door in de slotfase toch nog te scoren is het met dat geluk de laatste wedstrijden gedaan.

Na het gelijke spel van zaterdag tegen Piershil moest er worden gewonnen van GOZ om de koppositie weer in handen te krijgen. Met die intentie kwam de ploeg ook uit de kleedkamer. Rozenburg drukte GOZ gelijk terug op eigen helft maar werd niet echt gevaarlijk en van kansen creëren was het eerste kwartier niet echt sprake. GOZ probeerde het spel wel wat meer naar het middenveld te verleggen en van daaruit naar het doel van Rozenburg te bestoken. Verder dan wat halve kansjes kwam de ploeg van trainer Evert Trouw niet. Wim van der Steene had gekozen om de vleugels wat meer te bezetten en liet ondanks de afwezigheid van Mark van der Kruit, Dennis Karsten op de bank beginnen. Marc Manssen en Jeroen van Balen hadden een basis plaats gekregen van de coach en moest Pieter Selhorst, op tien, dicht achter Ranvin Noor spelen. De eerste echte kans was voor Rozenburg. Invaller doelman Niki Korpel, die de deze week zwaar geblesseerde eerste doelman Martijn Krediet verving, moest toezien dat een slecht verdedigde bal in de zestien voor de voeten van Ranvin Noor kwam maar zijn slappe inzet toch gemakkelijk onschadelijk kon maken. Vier minuten later was de volgende mogelijkheid voor Rozenburg. Het was Jeroen van Balen de vrije ruimte werd ingestuurd door Anton van Vliet. Ranvin Noor was te ver naar het doel opgerukt en de perfecte voorzet kwam achter de spit in de zestien. Rozenburg probeerde het wel maar GOZ hield veel mensen achter de bal en Rozenburg was niet bij machte om een bres in die verdediging te schieten. De scherpte ontbrak en hoe hard de ploeg ook werkte echt gevaarlijk werd het zelden. Na een dik half uur spelen kwam het doelpunt van GOZ zomaar uit de luchtvallen. Ronald Gomez werd de vrije ruimte ingestuurd en op zijn schot had doelman Henk Kraak, die de voorkeur had gekregen boven en Robert de Korte, geen antwoord, 0-1. Stijf in de hoek was Kraak kansloos en werd het voor GOZ duidelijk dat het zuinig moest zijn en de voorsprong verdedigen. Voor de rust liep Lennart Quak nog tegen een gele kaart aan van scheidsrechter Van der Graaf. Roger Ligthart werd in de ogen van de scheidsrechter onnodig ten val gebracht.

Na de thee was het even schrikken. Al in de 46e minuut was een lobje van Gomez maar net te hoog voor succes. Een minuutje later was het aan de andere kant Ranvin Noor die vergeefs met het hoofd probeerde doelman Korpel van GOZ te verschalken. Ook die poging werd niet beloond. Rozenburg wisselde Marc Manssens voor Dennis Karsten en later in de wedstrijd ook Jorwin Hato voor Jeffrey Groenewoud. De irritaties bij de Rood Gelen begonnen langzaam de overhand te krijgen en scheidsrechter Van der Graaf moest nog al eens het gele kartonnetje tonen. Het was er de wedstrijd niet naar maar aan het einde van de middag had de scheidsrechter acht keer geel getoond, waarvan zes keer voor een Rozenburg speler. Aanvoerder Mark Hoks werd zelfs twee keer getrakteerd op geel en mocht de laatste tien minuten als toeschouwer de wedstrijd volgen. Rozenburg kwam niet meer tot scoren en verspeelde de punten ook tegen GOZ. De Rood Gelen mogen zich gaan opmaken voor het slot van de competitie waar nog vier wedstrijden resten. Piershil, GOZ, en Vlotbrug uit en Zuidland thuis. Rozenburg heeft promotie nog steeds in eigen hand, het staat op de tweede plaats die dit seizoen ook recht geeft op directe promotie. Koploper NBSVV krijgt op papier het zwaarste programma. Achtervolgers Zuidland en Binnenmaas zijn nog tegenstanders in die laatste wedstrijden. Zuidland komt ook nog opbezoek op sportpark West voor een wedstrijd tegen Rozenburg. Dus ook Zuidland moet nog vol aan de bak om aan promotie te gaan denken. Binnenmaas zou nog wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Kortom de finale van de competitie is spannender dan ooit en ook al zit het de laatste weken niet echt mee heeft Rozenburg nog steeds een goede kans op promotie. Het verprutsen van punten moet dan nu wel gedaan zijn.

Wat komen gaat …..
Rozenburg moet zaterdag 10 april naar Piershil. De Rood Gelen kunnen zich daar revancheren voor het gelijke spel van afgelopen zaterdag op sportpark West. De wedstrijd aan de Molendijk in Piershil begint om 14:30 uur.