03-04-10

Rozenburg morst weer punten nu ook op sportpark West

‘Matige pot tegen Piershil levert slechts 1 punt op’

Rozenburg – Piershil 1 – 1
Er blijft niet veel over van de riante positie die de Rood Gelen voor de winterstop hadden opgebouwd. Ook afgelopen zaterdag tegen Piershil wisten de Rood Gelen de overwinning niet uit het vuur te slepen. Natuurlijk miste coach Wim van der Steene Yoeri Bak en Jordie de Groot maar het gaat te ver om het matige spel van de afgelopen weken aan de blessures van enkel spelers op te hangen. Tegen Piershil speelde Jeffrey Emor centraal op het middenveld en haalde daar een dikke voldoende net als de van vakantie teruggekeerde Ronald Karsten, die zijn vertrouwde stek in het centrum van de verdediging weer had ingenomen.

Het Paasweekend was voorgezien om inhaalwedstrijden te spelen en de Rood Gelen kregen daardoor de kans om de koppositie van NBSVV weer over te nemen. De eerste missie mogen ze op sportpark West als niet geslaagd noemen. De Rood Gelen kwamen op het eigen sportpark niet verder dan een gelijk spel tegen de op de negende plaats staande Piershil. Rozenburg kwam goed uit de startblokken en probeerde al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Pogingen van Lennart Quak en Pieter Selhorst strandde in het zicht van de haven en het zou een voorbode zijn voor het verloop van de wedstrijd. Een bal van Jeffrey Emor, die tegen Piershil centraal op het middenveld speelde, had wel de goede richting en verdween maar net voorlangs het doel van Lymon Baumgard. Verdedigend hebben de Rood Gelen het allemaal wel voor elkaar en geven nauwelijks kansen weg. Aanvallend is een lastiger verhaal de laatste weken. De ploeg van Wim van der Steene brengt op dat punt te weinig zoals Van der Steene dat ook na de wedstrijd vertelde. In de 36e minuut kwam Piershil op voorsprong. Op een schot van Gersom Rozendaal moest doelman Robert de Korte het antwoordt schuldig blijven. Rozenburg probeerde wel direct iets aan die opgelopen achterstand te doen maar strandde herhaaldelijk in de buurt van de zestien. De voorwaartse van de Rood Gelen gaven niet thuis en de doelpuntmachine die aan het begin van de competitie zo gesmeerd liep lijkt te stagneren. Rozenburg heeft de minst gepasseerde verdediging in de derde klasse D dat is een feit en geven nauwelijks kansen weg, maar de kleine oneffenheden worden niet meer door de aanvallers gecompenseerd en dat breekt de ploeg van sportpark West op dit moment op. Voor de thee die met de 0-1 voorsprong voor Piershil inging liep Ronald Karsten nog tegen een gele prent aan. Scheidsrechter Platteschor slingerde de robuuste verdediger op de bon wegens ruw spel op doelpuntenmaker Gersom Rozendaal.

Na de rust moest Rozenburg komen en nog meer dan in de eerste helft het spel gaan maken. Piershil kon rustig op de counter gaan spelen en de voorsprong verdedigen. Het verlossende doelpunt bleef uit en coach Wim van der Steene besloot Dennis Karsten en Jeffrey Groenenwoud in te brengen. De wissel van Karsten was er één met een goud randje. Dennis Karsten naar West gekomen om de ploeg indien nodig in de slotfase net iets extras te geven stelde zijn trainer niet teleur. Amper vijf minuten in het veld prikte hij de gelijkmaker achter Piershil doelman Lymon Baumgard in het net. In de zestien kreeg de gretige spits de bal uit een scrimmage op de slof en faalde niet. Het leek dan even allemaal toch nog goed te komen voor Rozenburg maar verder dan die ene treffer kwamen de Rood Gelen niet. Sterker nog de beste kans, in de slotfase, was voor Piershil waar Herman de Jonge de paal nog raakte en Rozenburg niet mocht mopperen. Het bleef bij een punten deling waar Piershil een punt meer pakte dan gedacht en met een beetje geluk er misschien wel drie hadden kunnen zijn en Rozenburg er twee verspeelde.