02-02-10

Rozenburg wint van mat OVV

‘Coach Wim van der Steene geplaagd door blessureleed’

Picture
  Op een kletsnat OVV terrein, de regen kwam gedurende de gehele wedstrijd met bakken naar beneden, aan de Zwartelaan in Oostvoorne heeft Rozenburg de vriendschappelijke wedstrijd tegen OVV met 0-3 gewonnen. Nadat de wedstrijd voor de VPR Cup tegen Rockanje, die voor dinsdag gepland stond, was afgelast was er de mogelijkheid om op het kunstgras van OVV te spelen. OVV die dit seizoen onderleiding staat van oud Rozenburger speler en trainer Francis Janse wilde graag als gastheer optreden. OVV startte sterk maar na een minuut of twintig kregen de Rood Gelen meer grip op de ploeg van Janse die in de competitie in de 2e klasse D bij de zondagamateurs op een 8e plaatst staat. Coach Wim van der Steene, die wat aanpassingen in zijn team moest doen, had Jordie de Groot weer naar het centrum van de verdediging gehaald. Elroy van Seventer is nog geblesseerd en ook rechtervleugelverdediger Jorwin Hato moest afzien van de wedstrijd tegen OVV.

In de 20e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Ranvin Noor ronde een prachtige aanval over de linkerkant met een snoeihard schot, randje zestien, fraai af. Doelman Timmer van OVV was kansloos. Rozenburg kreeg meer kansen en gaf er eigenlijk niet veel weg. Voor de thee kreeg Jeroen van Balen nog een kans om de score de verdubbelen maar alleen voor doelman Leo Timmer kon de rechterspits, die in Oostvoorne een goede wedstrijd speelde, de bal niet voorbij de OVV sluitpost krijgen. Na de thee mocht Dennis Karsten weer voor het eerst het Rozenburg shirt aantrekken. Karsten die de rest van het seizoen is toegevoegd aan de selectie van Van der Steene heeft nog wat conditionele achterstand weg te werken. Dennis heeft zeker twee maanden niet veel getraind. Maar de snelle spits liet met een paar actie zien het voetballen nog niet te zijn verleerd en nog niets op snelheid heeft ingeboet. Mark Hoks zorgde voor de 0-2. Het was een doelpunt met een verhaal. Een aanval eerst buitenspel of op z’n minst de schijn, vervolgens een strafschop binnen de lijnen neerhalen van Lennart Quak. En dan, als de scheidsrechter toch vind dat het er buiten was, een snel genomen vrije trap van Pieter Selhorst op Mark Hoks die Leo Timmer voor de tweede keer naar het net stuurde.

Met nog een minuut of twintig op de klokken moest de ploeg van Francis Janse verder met 10 man. De wissels allemaal verbruikt en blessureleed waren debet aan de man minder situatie. Rozenburg kon daar nauwelijks van profiteren, maar kwam ook verder nauwelijks in problemen. In de slotfase moest Robert de Korte, die aan de enkels geblesseerde Henk Kraak verving, nog een aantal keren handelend optreden. Maar de doelman hield zij hok schoon en speelde een prima wedstrijd. Jeroen van Balen mocht in de slotfase de eindstand op het bord zetten. Ongehinderd kon de rechterspits op Timmer afgaan en dit keer was de OVV doelman geslagen. Met een 0-3 winst tegen tweedeklasser OVV kon Rozenburg tevreden huiswaarts keren en zich opmaken voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen De Zwervers.