01-05-10

Zege in Mijnsheerenland brengt Rozenburg naar de tweede klasse

‘Kampioenschap als kers op het toetje?’

GOZ – Rozenburg 2 – 3
Het was afgelopen zaterdag feest op sportpark West waar de hoofdmacht van de Rood Gelen promotie naar de tweede klasse veilig stelde. Door een knappe 2-3 winst tegen GOZ uit Mijnsheerenland kon de champagne worden geopend. Maar het seizoen is nog niet gedaan en zijn er nog kansen voor een kers op het toetje. Door het gelijke spel van NBSVV tegen Binnenmaas zijn Rozenburg en NBSVV gelijk geëindigd en dat betekent een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de derde klasse D op neutraal terrein.

De koppies stonden gespannen voor de wedstrijd tegen GOZ. Rozenburg coach Wim van der Steene had wat aanpassingen moeten doen in zijn elftal. De voetblessure van Anton van Vliet was zodanig dat spelen niet mogelijk was. Jorwin Hato was geschorst en ook Ranvin Noor was niet inzetbaar. Dennis Karsten was natuurlijk de eerste keuze van de coach om Ranvin Noor te vervangen. Karsten die dit seizoen met invalbeurten al zes doelpunten maakte voor de Rood Gelen stelde zijn coach ook in Mijnsheerenland niet teleur. Met één assist en een doelpunt werd spits een kwartier voor tijd naar de kant gehaald toen Van der Steene de 1-3 voorsprong wilde consolideren en de verdedigend ingestelde Lester van Kaam bracht. Anton van Vliet werd vervangen door Martin Kleijburg die, net als tegen Piershil een perfecte wedstrijd speelde. Keijburg als linksachter en Jordie de Groot weer centraal in de verdediging waar hij Elroy van Seventer verving. In de eerste half uur waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Rozenburg had wat meer dreiging in de aanvallen dan de ploeg van Evert Trouw, die GOZ aan het einde van het seizoen zal gaan verlaten. Trouw bracht na een half uur Roger Ligthart in het veld en de routenier tekende in de 40e minuut voor de openingstreffer. Eerst was het Ronald Gomez die Rozenburg doelman Robert de Korte tot een spectaculaire redding dwong, met een hoekschop als gevolg. Uit de hoekschop kon Roger Ligthart bij de tweede paal de bal in de rebound achter De Korte schieten en de ruststand op het bord zetten. Het leek even mis te gaan bij de Rood Gelen, mede door het feit dat bij verlies alles in handen zou komen van die andere wedstrijd in de Hoeksewaard, Binnenmaas tegen NBSVV.

Maar Rozenburg kwam herboren uit de kleedkamer en zette van meet af aan, in die tweede helft, druk op het doel van Nikki Korpel. Eerst was het een inzet van Lennart Quak die van de lijn werd gehaald en Dennis Karsten raakte de paal in de 53e minuut. GOZ moest achteruit en een doelpunt voor de Rood Gelen kon niet uitblijven. In de 55e minuut kwam Rozenburg langszij. Mark Kruit was de maker al dacht de GOZ aanhang aan buitenspel. De scheidsrechter wilde daar niets van weten en keurde het doelpunt terecht toe. Door de druk op het doel van GOZ moesten de bewoners van sportpark ‘De Erven’ zich beperken tot wat counters die in de 57e minuut nog gevaar opleverde maar het schot van Gerben de Winter ging over de deklat bij Rozenburg sluitpost Robert de Korte. Rozenburg bleef echter drukken en kwam aan de leiding. Dennis Karsten werd, twee minuten later, de vrije ruimte ingestuurd en was veel te snel voor de GOZ verdedigers. Karsten omspeelde doelman Korpel en zette de 1-2 op het scorebord. En de koek was nog niet op. In de 66e minuut was het weer Karsten die alleen op de doelman van GOZ mocht afstevenen. Dit keer gunde Karsten het doelpunt aan Mark van der Kruit die netjes achter de bal bleef en de trekker mocht overhalen. Met de stand van 1-3 wilde Rozenburg de voorsprong koesteren. Pieter Selhorst en later ook Dennis Karsten mochten naar de kant en werden vervangen door Ralph van Vliet, die bij zijn eerste balcontact heel dicht bij een doelpunt was, en Lester van Kaam. Rozenburg gaf de overwinning niet meer weg al moest het in de laatste minuut nog een tegentreffer incasseren. Gerben de Winter was, met het hoofd, de maker maar dat was meer voor de statistieken. Nadat de ploeg van Wim van der Steene de eerste periode al in de wacht had gesleept nu dus directe promotie. Maar zaterdag dus alsnog een kans op het kampioenschap in een wedstrijd tegen NBSVV.

Wat komen gaat …..
Zaterdag 8 mei 2010 voor Rozenburg dus wellicht de kers op het toetje. NBSVV is dan de tegenstander en die wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld. Het veld van Abbenbroek geniet voor beide ploegen de voorkeur maar de KNVB moet formeel wel toestemming geven voor die wedstrijd. Het aanvangstijdstip kan ook wel vroeger zijn. Als de KNVB toestemming verleent is de aftrap in Abbenbroek om 14:00 uur.