VPR Trophy 2009/2010

23-02-10

Rozenburg en PFC in evenwicht

‘Wim van der Steene kampt met een waslijst aan niet beschikbare spelers’

Rozenburg – PFC 2 – 2 (rust 2 – 2)
Coach Wim van der Steene moest nogal wat spelers missen afgelopen dinsdagavond in de wedstrijd tegen PFC voor de VPR Cup. Het begint een aardige waslijst te worden en alle alternatieven moeten uit de kast zo lijkt het wel. Routenier Hoks was geschorst, Anton van Vliet ziek, Yoeri Bak, Mark van der Kruit en Pieter Selhorst geblesseerd. Nu zal moeten blijken hoe de selectie deze toch moeilijke tijden kan doorstaan. Want ook voor zaterdag als de competitie een vervolg krijgt zal de coach een aantal spelers moeten missen. Natuurlijk heeft Van der Steene mannen als Jeffrey Emor en Jeroen van Balen achter de hand en ook Richard Oosterlee en Dennis Karsten, die zeker aan spelen toe zal gaan komen al was de bedoeling dat de spits uitsluitend voor noodgevallen was teruggehaald naar sportpark West. Die noodgevallen lijken dichterbij dan ooit.

Picture
  Tegen PFC speelde Dennis Karsten in ieder geval en wist hij ook weer het net te vinden. Hij zorgde in de 7e minuut voor de gelijkmaker, 1-1. Daarvoor was Rozenburg in de 2e minuut al op achterstand gekomen door een blunder van doelman Henk Kraak. Een simpele terugspeelbal van Jeffrey Emor werd helemaal verkeerd beoordeeld door de doelman en kwam PFC aan de leiding. Het werd een avondje foutjes afstraffen voor beide teams. Ook de 1-2 voor PFC was weer een opeenstapeling van misverstanden. Eerst grijpt Jordie de Groot op het middenveld niet goed in en mag PFC vrij naar het doel van Henk Kraak oprukken. In de korte hoek werd de doelman voor de tweede keer verslagen en ook bij dat doelpunt ging de sluitpost van de Rood gelen niet geheel vrijuit. Gelukkig voor Rozenburg was vlak voor rust ook PFC doelman Daniel van de Beek bereidt mee te werken aan en Rozenburg goal. De doelman, nog steeds één van de betere op de eilanden, schoof de bal zomaar in de voeten van Jeroen van Balen. Van Balen wist wel raad met zo’n buitenkansje en lepelde de bal over de verbouwereerde Van de Beek met een overigens prachtige lob in het net en stond de rustand op het bord. Een rustand die ook gelijk de eindstand zou worden.

Al moest Rozenburg doelman Robert de Korte, in de tweede helft onder de lat, een paar keer alles uit de kast halen om erger te voorkomen. Wim van der Steene wisselde Jeffrey Groenwoud, de jarige Berry Selhorst en Dennis Karsten voor Adam en Eyal Beker en Richard Oosterlee. Doelpunten kwamen er niet meer op West waar PFC coach Rob Vuik Jamal Abdalla, ooit ook drager van het Rood Gele shirt, nog in de ploeg bracht. Het gelijke spel was misschien een goede weergave van de krachtsverhoudingen al kwamen de Rood Gelen een aantal keren goed weg voor al in de tweede helft. Waar niet alleen Robert de Korte aan de bak moest maar ook Adam Beker er nog één van de lijn haalde en ook de staander nog een keer redding voor Rozenburg moest brengen.


16-02-10

Rockanje heeft zich teruggetrokken uit het VPR toernooi

‘Wedstrijd tegen PFC verplaatst naar dinsdag 23 februari 2010’

Rozenburg heeft zonder te spelen de wedstrijd tegen Rockanje (zon.) gewonnen. Rockanje heeft zich teruggetrokken uit het tornooi en dan schrijven de regels een 3-0 nederlaag voor. We gaan er vanuit dat ook de reeds gespeelde wedstrijden die zelfde uitslag krijgen anders wordt PFC, die met 9-1 heeft gewonnen van de Oranjehemden, een klein beetje bevoordeeld. Zij konden immers het doelsaldo opschroeven waar ander het met drie doelpunten moeten doen. Krijgt Nieuwenhoorn nu toch nog de winst nadat ze eerder waren gestraft. Of moeten die clubs, Simonshaven en Rozenburg, juist blij zijn met een dergelijke overwinning. We laten het aan de toernooicommissie over. In de reglementen vinden we er niets over, niet anders dan ‘waar de reglementen niet in voorzien beslist de toernooicommissie’. Afwachten dus maar…….

De afgelaste wedstrijd tegen PFC van afgelopen dinsdag wordt verschoven naar volgende week dinsdag, 23 februari, en wordt gespeeld op sportpark West tenminste als Koning Winter ons verder met rust laat.

Later meer……..


09-02-10

Het blijft onzeker of spelen voor de VPR Cup tegen Rockanje doorgaat

‘Weer laat Koning Winter van zich horen’

De langdurige winter heeft zo langzaam ook gevolgen voor het toernooi voor de VPR Trophy. Het programma komt onder tijdsdruk te staan en de slechte gesteldheid van de velden maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. ’s Nachts vriest het weer en overdag bijna geen dooi dat is spelen op natuurvelden bijna niet mogelijk. De vorige week afgelaste wedstrijd tegen Rockanje staat voor morgen (dinsdag 9 februari) op het programma. Het zal weer afwachten worden of er gespeeld kan worden. Het bestuur van de belangenvereniging heeft de clubs verzocht zich aan het strakke schema te houden en de ontbrekende datums ingevuld. Veel uitwijk mogelijkheden zijn er dus niet meer.

Picture
  Bijgaand de wedstrijden in poule A, zoals die nu door de organisatie zijn vastgesteld.
dinsdag 9 feb Rockanje (ZONDAG) - Rozenburg
dinsdag 16 feb Simonshaven - Rockanje (ZONDAG)
dinsdag 16 feb Rozenburg - PFC
dinsdag 23 feb Nieuwenhoorn - Simonshaven
dinsdag 2 mrt PFC - Nieuwenhoorn (terrein Nieuwenhoorn)

Wie er meegaan naar Rockanje is nog niet bepaald. Mark Hoks is in ieder geval geschorst. Verder zal Wim van der Steene ongetwijfeld willen spelen met de ploeg die zaterdag tegen SNS zal moeten aantreden. Alhoewel dit natuurlijk ook een kans is om de bankzitters aan het werk te zien. Ook is nog niet helemaal duidelijk of alle spelers ongeschonden uit de strijd met De Zwervers zijn gekomen. Voor Wim van der Steene zullen de belangen bij de competitie liggen en toen we met de coach spraken over de wedstrijd met Rockanje was hij dan ook wat minder enthousiast. “Natuurlijk geeft zo’n toernooi de mogelijkheid om tegen ploegen als Nieuwenhoorn en PFC te spelen. Maar dinsdag moet je toch meer zien als een oefenpotje”. Voor Rockanje blijft het natuurlijk wel een mogelijkheid om tegen Rozenburg te spelen en dat mogen we ook niet vergeten. Maar zoals we de oud Feyenoorder kennen zal hij toch willen winnen daar bestaat geen twijfel over. Al zijn de weersomstandigheden niet ideaal. Met tempraturen rond het vriespunt kunnen wij ons ook voorstellen dat het bij de kachel beter vertoeven is.

Later meer …….


25-01-10

Dinsdag krijgt het VPR toernooi een vervolg

‘Mark Hoks geschorst voor de wedstrijd tegen Rockanje’

Na wat zaaltoernooitjes en wat oefenwedstrijden wacht Rozenburg dinsdagavond de eerste echte klus na de winterstop. Het VPR toernooi krijgt een vervolg met de wedstrijd tegen Rockanje op sportpark de ‘Drenkeling’ in Rockanje. Natuurlijk zal coach Wim van der Steene de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Vlotbrug in het achterhoofd houden en de risico’s willen vermijden, maar de Rood Gelen zullen zeker voor de winst naar Rockanje afreizen. Wat zijn de resultaten tot nu toe in het VPR toernooi.

Picture
  De Rood Gelen verloren van Nieuwenhoorn aan de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis met 3-1. Tegen Simonshaven werd gewonnen ook in een uitwedstrijd. Daar stond er na 90 minuten 2-3 op het scorebord en kreeg Mark Hoks van de hopeloos leidende scheidsrechter een rode kaart. PFC staat op kop van de ranglijst in de groep A, de groep waarin Rozenburg uitkomt. PFC won van zowel Simonshaven (1-4) als van Rockanje (9-1). Nieuwenhoorn verloor van Rockanje maar dat was een reglementaire uitslag omdat Nieuwehoorn met het tweede team naar Rockanje was afgereisd en het eerste team tegen Spijkenisse had laten spelen op de zelfde avond. Mocht Rozenburg nog in de knock-out ronde van het toernooi willen komen zal er dus moeten worden gewonnen. Met welke spelers Wim van der Steene naar Rockanje vertrekt is niet duidelijk. Mark Hoks is dus geschorst en zal moeten toekijken.

Yoeri Bak zal er de eerste twee competitiewedstrijden niet bij zijn en het lijkt aannemelijk dat Van der Steene zal spelen met een grootdeel van het team dat ook zaterdag tegen vlotbrug aan de bak moet. We verwachten Yoeri Bak dan ook op de bank. Voor de rest kunnen er eigenlijk niet veel verrassingen zijn in het team van Rozenburg. De wedstrijd in Rockanje begint om 20.00 uur.

Later meer….


13-11-09

Mark Hoks ‘Vier’ wedstrijden geschorst voor de VPR Trophy

‘Nieuwenhoorn verliest reglementair van Rockanje (zon.)’

Picture
  We hadden het bericht al wat eerder gekregen maar dachten nog maar even wachten met publicatie, dit kan niet waar zijn. Maar toch een onbenullige overtreding in de wedstrijd tegen Simonshaven was rood op zijn minst bedenkelijk en de gevolgen nog bedenkelijker. Op deze site lees je niet vaak over scheidsrechterlijke dwalingen en ook deze keer zullen we de man in het zwart respecteren maar laten we het voorzichtig uitdrukken ‘de man had zijn dag niet’ we kunnen ons niet indenken dat er leden van de commissie deze wedstrijd hebben gezien, als we naar de uitspraak kijken, of wij waren op een ander sportpark. Maar tegen uitspraken van de commissie is geen beroep mogelijk dus blijft het accepteren. Als er tijdens dit toernooi nog eens een echte rode kaart moet worden uitgedeeld zal dat beteken dat de ontvanger de eerste drie jaargangen buitenspel zal staan anders kunnen we de vier wedstrijden van Hoks niet plaatsen, en we hebben echt onze Rood Gele bril afgezet. Of is het numerieke toetsenbord gebruikt met dikke vingers en wordt er ‘2’ bedoeld.

Nieuwenhoorn heeft reglementair verloren van Rockanje (zon.). In de reglementen staat dat een vereniging niet bijvoorbeeld vriendschappelijk op de zelfde dag mag spelen met het standaard team. Het lijkt erop dat Nieuwenhoorn en Spijkenisse tegen elkaar gespeeld hebben terwijl er wedstrijden van de VPR trophy op het programma stonden. Spijkenisse had netjes om uitstel gevraagd, Nieuwenhoorn kennelijk niet maar ging niet met haar sterkste team naar Rockanje. Nieuwenhoorn won overigens die wedstrijd met 0-3 op sportpark Jaap Riedijk van Spijkenisse.

In de stand in poule A staan er nu 4 ploegen op gelijke hoogte met 3 punten. PFC heeft het beste doelsaldo. Nieuwenhoorn, Rozenburg en Rockanje volgen met evenveel punten, drie. Voor Rozenburg gaat het toernooi pas volgend jaar verder. Op 26 januari uit tegen Rockanje (zon.) en op 16 februari thuis tegen PFC, natuurlijk zonder Mark Hoks.

Later meer……


27-10-09

Rozenburg wint tweede wedstrijd voor de VPR Trophy

’Rozenburg nog niet uitgeschakeld voor een eventueel vervolg’

Simonshaven – Rozenburg 2 – 3
Rozenburg begon slap aan de wedstrijd tegen Simonshaven. Al in de tweede minuut keken de Rozenburgers tegen een 1-0 achterstand aan. Na een opeenstapeling van misverstanden mocht Jordie Nootenbom de openingstreffer op het bord zetten. Rozenburg speelde erg onrustig tegen de koploper in de vierde klasse G. Wim van der Steene had er voor gekozen om met Jorwin Hato, Jordie de Groot en Elroy van Seventer op de bank te beginnen. Rozenburg was dan wel de beter voetballende ploeg maar daar had Simonshaven, de ploeg van trainer Michel Smits, niet zo’n boodschap aan. Ze gaven Rozenburg meer dan goed partij en de snelle voorsprong gaf de ploeg vleugels.

Picture
  Na 17 minuten kwamen de Rood Gelen toch langszij. Een vrije trap van Pieter Selhost was de aanleiding. Niet of slecht ingrijpen van de Simonshaven verdediging mocht na Selhorst eerst Lennart Quak het proberen en toen ook dat schot niet goed werd verwerkt kreeg Jeroen van Balen de bal op zijn slof en daar had Simonshaven doelman Michel van Vugt geen antwoord op. Lennart Quak moest in de laatste minuut van de eerste helft geblesseerd het veld verlaten met een pijnlijke knie. Na de rust wisselde Wim van der Steene al zijn bankzitters en bleven Ronald Karsten, die een ongelukkige wedstrijd speelde, Jeffrey Groenewoud, de geblesseerde Lennart Quak en Henk Kraak in de kleedkamer achter. Yoeri Bak was de maker van de 1-2 voorsprong voor de Rood Gelen. Hij liet doelman Van Vugt kansloos vanaf elf meter. Davy de Wolf bracht de ploegen nog maar weer eens op gelijke hoogte en uiteindelijk was het Mark van der Kruit die de winst voor Rozenburg veilig stelde.


24-10-09

Wedstrijd tussen Rozenburg en Simonshaven niet op sportpark West

‘Dinsdagavond in Simonshaven en niet aan de Vinkseweg’

Dinsdagavond als Rozenburg haar tweede wedstrijd om de VPR Trophy speelt, de eerste werd verloren van Nieuwenhoorn, zal dat niet gebeuren op sportpark West. In goed overleg is besloten om de wedstrijd in Simonshaven te spelen. Het verzoek hiertoe ging uit van Rozenburg. Een avondwedstrijd op West kan alleen maar op kunstgras en Simonshaven heeft ook de mogelijkheid om een avondwedstrijd op gras te spelen. Bij de technische leiding van de Rood Gelen ging de voorkeur uit naar het spelen op gras. Trainer Wim van der Steene laat niets aan het toeval over. Werd er als voorbereiding op de wedstrijd tegen Zuiderpark speciaal op kunstgras getraind en gespeeld. Gaat nu de voorkeur naar gras als voorbereiding op de wedstrijd tegen NBSVV van volgende week zaterdag.

Later meer ………..


20-10-09

Voorne tot club van het jaar verkozen bij de belangengroep Voorne, Putten en Rozenburg

‘Dames strijden dit jaar ook voor de VPR Trophy’

In het seizoen 2009 – 2010 zal er ook door de dames van de eilanden worden gestreden in het heuse voetbal toernooi van de belangenvereniging Voorne, Putten en Rozenburg. Dit is afgelopen maandag op de VPR jaarvergadering besloten. Teven is de club van het jaar verkiezing gehouden en is sportclub Voorne ‘Club van het Jaar’ geworden. Een mooie prijs dus voor de Briellenaren die het afgelopen jaar ook het kampioenschap behaalde in de afdeling waar ook de Rood Gelen waren ingedeeld. Voorne won de verkiezing met 31 punten. De Briellenaren vierde ook het 40 jarig jubileum en naar het zich laat aanzien zullen daar niet heel veel jaren meer bij komen. Een fusie met WRW staat voor de deur, terug waar het allemaal in 1966 begon. Na drie jaar gingen de ploegen toen elk hun eigen weg en aan die weg schijnt weer een einde te komen en zal er een nieuwe fusieclub in Brielle ontstaan. WRW, de oude en dus nu ook weer nieuwe partner van Voorne, eindigde in de verkiezing van club van het jaar op de tweede plaats en behaalde 24 punten. WRW werd dan wel geen kampioen maar via de nacompetitie wisten de Briellenaren de weg naar de tweede klasse te bewerkstelligen. Ook bij WRW een feestje dit jaar, WRW bestond 90 jaar. Op de derde plaats is Zuidland geëindigd. Zuidland wel weer een kampioen op de eilanden. Zuidland werd kampioen in de vierde klasse en is nu in de derde klasse D tegenstander van de Rood Gelen. Zuidland kreeg 22 punten. Hoe de punten tot stand komen, een stukje uit het reglement van de belangenvereniging.

De besturen van alle eilandenclubs maken ieder jaar een keuze door 3 clubs te nomineren en geven daarbij een motivatie waarom zij een bepaalde club als beste waarderen. Dat kan de geleverde sportieve prestatie zijn in het voorbije seizoen. Maar ook bv een jubileum, of een uitbreiding van de accommodatie, of een andere in het oog springende gebeurtenis van die club, kan een motivatie zijn.

Dit jaar dus ook een vrouwen toernooi op de eilanden. Er hebben zich 9 elftallen aangemeld die over twee poules zijn verdeeld. Rozenburg moet het opnemen tegen SCO’63; OVV; Nieuwenhoorn en Botlek. In de andere poule strijden Zuidland; WRW; Abbenbroek en Hellevoetsluis tegen elkaar. Het dames toernooi start op 17 en 18 november en de finale zal worden gespeeld op 5 juni gelijk met die van het mannentoernooi. Waar de finale wordt gespeeld staat nog niet vast en zal op een later tijdstip worden vastgesteld. In de eerste wedstrijd moeten de dames van Rozenburg het opnemen tegen SCO’63.

De eerstvolgende wedstrijd voor het mannentoernooi staat voor 27 oktober op het programma als Simonshaven de tegenstander van Rozenburg zal zijn. Een wedstrijd die op sportpark West zal worden gespeeld.

Later meer……


22-09-09

Rozenburg verweerde zich uitstekend in de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn

’Coach Wim van der Steene kon na de slechte wedstrijd van zaterdag tegen Rockanje weer met opgeheven hoofd het veld verlaten’

Nieuwenhoorn - Rozenburg 3 – 1
Natuurlijk was Nieuwenhoorn een maatje te groot afgelopen dinsdagavond in een wedstrijd voor het VPR toernooi aan de rijksstraatweg. Maar de Rood Gelen weerden zich danig en Rozenburg coach Wim van der Steene kon eigenlijk niet anders dan tevreden zijn met de prestatie van zijn team. Als de coach al kritisch zou moeten zijn was het de manier waar op Rozenburg de doelpunten tegen kreeg of eigenlijk weggaf. Rozenburg startte met Jeffrey Emor in de basisopstelling. Emor verving de afwezige Anton van Vliet op de linksachter positie. De linkspoot speelde of hij de gehele voorbereiding had meegemaakt en op een enkel klein misverstandje na bijna foutloos. Het lijkt er dan ook op dat het optreden van Emor niet bij deze ene wedstrijd zal blijven, al is een speler van zijn kaliber niet voor de bank. Ook Jeroen van Baalen kreeg zijn speelminuten in de eerste team. Van Baalen heeft nog al wat acties in huis en met een beetje meer lef kan de doorbraak bij het ‘Vlaggenschip’ bijna niet uitblijven.

Picture
  Na 7 minuten kwam Nieuwenhoorn aan de leiding. Een doelpunt dat eigenlijk niet had mogen vallen. Op een voorzet over rechts reageerde de verdediging, onder aanvoering van doelman Robert de Korte, niet kordaat. De doelman kwam wel zijn doel uit maar miste half waardoor Nieuwenhoorn makkelijk aan de leiding kwam. Nog binnen het kwartier kwam Nieuwenhoorn op een 2-0 voorsprong en leek Rozenburg tegen een fikse nederlaag aan te lopen. De ploeg van Wim van der Steene herstelde zich knap en begon in een hoger tempo te spelen. Een tempo dat de ploeg van Martin Klom, Nieuwenhoorn, al van meet af aan de dag legde. Er ontstond een aantrekkelijk partijvoetbal waar in grote delen van de wedstrijd Rozenburg gelijke tred hield met de zondag eersteklasser.

Natuurlijk had Klomp een aantal spelers naar het trainingsveld gestuurd die zondag nog in de basis stonden om de jongens met wat minder speelminuutjes wedstrijdritme te laten opdoen. Maar de Rood Gelen creëerde kansen en kreeg zeker ook mogelijkheden. Rozenburg kreeg in de 30e minuut loon naar werken en was het Mark van der Kruit die op aangeven van Youri Bak voor de aansluittreffer kon zorgen. Heel erg lang mocht Rozenburg niet geloven in een wondertje want Martin Klomp wilde met Nieuwenhoorn wel winnen. Het tempo werd nog maar eens opgeschroefd en zorgde Nieuwenhoorn nog voor de thee voor de 3-1. Wat de doelpunten betreft was de wedstrijd gespeeld.

Na de thee na wat wissels van beide partijen kwam de wedstrijd meer in evenwicht, maar Nieuwenhoorn kwam nooit meer in problemen. Toch was ook de tweede helft voor de spaarzame toeschouwers het kijken meer dan waard. De snelheidsduivels aan de kant van Nieuwenhoorn mochten alvast onder de douche. Bij Rozenburg kwam Henk Kraak onder de lat en konden Pieter Selhorst en Jeroen van Baalen nog wat speel minuten maken. Rozenburg begint dus met een verliesbeurt in het VPR toernooi maar kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.


15-09-09

Voorne Putten Rozenburg Trophy 2009 – 2010 gaat weer van start

De trouwe bezoekers van de site weten het al wel, wij (red.) hebben een zwak voor het VPR toernooi. Een toernooi met alle clubs van de eilanden, met uitzondering van Bernisse die ook dit seizoen weer ontbreekt, moet toch mooie potjes voetbal op leveren. Het is toch het toernooi waar je ook hoger spelende clubs kan tegen komen en er ook confrontaties zijn met zondagclubs. Nieuwenhoorn tegen Rozenburg op de affiche misstaat toch zeker niet. Maar ook ploegen als Spijkenisse, OVV of PFC mogen toch als ploegen worden gezien waar je graag tegen speelt. Natuurlijk begrijpen we het wel. Nemen trainers wel de risico’s of heeft de competitie toch de hoogste prioriteit. Met een hoge klassering in de competitie, een periode of misschien zelfs wel een kampioenschap sta je in de boeken. Als je de VPR Trophy wint maar om degradatie moet spelen heb je misschien iets uit te leggen. En als de eersteklassers op volle oorlogssterkte tegen een vierdeklasser komt spelen is de gein er misschien ook snel af. Maar toch is het gewoon een toernooi voor standaard elftallen en moeten de kleintje wereldprestaties leveren om ver te komen in het toernooi. Rozenburg is ingedeeld bij Nieuwenhoorn, PFC, Rockanje (zon.) en Simonshaven.

Programma poule A  VPR trophy

Datum Thuisclub   Gasten Opmerkingen
22-09-2009 Nieuwenhoorn - Rozenburg   
  Simonshaven - PFC  
  Rockanje (zon.)     vrij
         
27-10-2009 Rozenburg - Simonshaven  
  Rockanje (zon.) - Nieuwenhoorn  
  PFC     vrij
         
22-11-2009 PFC - Rockanje (zon.) terrein Rockanje
24-11-2009 Nieuwenhoorn - Simonshaven  
  Rozenburg     vrij
         
24-01-2010 PFC - Nieuwenhoorn terrein Nieuwenhoorn
26-01-2010 Rockanje (zon.) - Rozenburg  
  Simonshaven     vrij
         
16-02-2010 Simonshaven - Rockanje (zon.)  
  Rozenburg - PFC  
  Nieuwenhoorn     vrij
         

In poule B spelen Vlotbrug, Hekelingen, OVV, Spijkenisse en Zwartewaal
In poule C mogen Blankenburg, OHVV,Rockanje (zat.), Botlek, Voorne en WRW de degens kruisen.
En tenslotte in poule D treffen Abbenbroek, Hellevoetsluis, SCO’63, Vierpolders en Zuidland elkaar in het toernooi.
Volgende week staan de eerste wedstrijden op de rol.

Later meer ………….